ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }}
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Κοροναϊός: Μπορούν τα συμπληρώματα διατροφής να εν

Κοροναϊός: Μπορούν τα συμπληρώματα διατροφής να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μου;

Κοροναϊός: Μπορούν τα συμπληρώματα διατροφής να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μου;

 

Καθώς αυξάνεται η ανησυχία σχετικά με τον κοροναϊό, οι online αναζητήσεις για τρόπους ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος έχουν αυξηθεί. Υπάρχουν τροφές που βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα και ποια συμπληρώματα διατροφής μπορούν να το ενισχύσουν ώστε να προστατευτείτε από τον κοροναϊό;

 

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ένα σύνθετο δίκτυο κυττάρων, οργάνων και ιστών που δρουν παράλληλα για να προστατεύσουν τον οργανισμό μας από τις λοιμώξεις. Ενώ το DNA παίζει κάποιο ρόλο, γνωρίζουμε ότι η δύναμη του ανοσοποιητικού μας συστήματος καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από άλλους παράγοντες. Τα μικρόβια στα οποία εκθιθέμεθα καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής μας, καθώς και ο τρόπος ζωής μας, όπως ο ύπνος, η διατροφή και η άσκηση, παίζουν ρόλο στο κατά πόσο δυνατό θα είναι το ανοσοποιητικό μας. Αν και δεν υπάρχει κάποιο μαγικό χάπι ή μία συγκεκριμένη τροφή που να εγγυάται ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μας προστατεύει από τον κοροναϊό, υπάρχουν ωστόσο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να φροντίσετε τον εαυτό σας και να βοηθήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα να λειτουργήσει σωστά σε μία αναπνευστική λοίμωξη. Τι να κάνετε:

 

1 Ελέγξτε τα επίπεδα της βιταμίνης D

Αν και χρειάζονται περισσότερες μελέτες για τη σχέση μεταξύ της βιταμίνης D και της ανοσολογικής υγείας, αρκετές μελέτες υποδεικνύουν ότι ο έλεγχος των επιπέδων της βιταμίνης D και η λήψη συμπληρώματος βιταμίνης D ενδέχεται να βοηθήσει τον οργανισμό να καταπολεμήσει μια αναπνευστική λοίμωξη. Γιατί η βιταμίνη D μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για αναπνευστικά νοσήματα; Η βιταμίνη D ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας τα λευκά αιμοσφαίρια να αντλήσουν τις απαραίτητες πληροφορίες από το DNA μας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές απειλές. Ο οργανισμός μας για να παράγει τις αντιμικροβιακές πρωτεΐνες που σκοτώνουν τους ιούς και τα βακτηρίδια χρειάζονται επαρκή βιταμίνη D. Αν δεν έχετε επαρκή βιταμίνη D, είστε λιγότερο αποτελεσματικοί στην παραγωγή αυτών των πρωτεϊνών και πιο ευαίσθητοι σε λοίμωξη. Αυτές οι πρωτεΐνες είναι ιδιαίτερα δραστήριες στην αναπνευστική οδό. Τα επίπεδα βιταμίνης D επηρεάζονται από την έκθεση στον ήλιο, το χρώμα του δέρματος και το γεωγραφικό πλάτος (οι άνθρωποι που μένουν σε βόρειες περιοχές λαμβάνουν λιγότερη βιταμίνη D επειδή η έκθεση στον ήλιο τον χειμώνα είναι μειωμένη). Για να διαπιστώσετε εάν έχετε μειωμένα επίπεδα βιταμίνης D απαιτείται εξέταση αίματος.

 

Δοκιμάστε:

1 Vitamin D3 1000IU Βιταμίνη D3 για την Καλή Υγεία των Οστών και του Ανοσοποιητικού της Solgar.

2 Ultra Vitamin D 2000 IU D3 50mg Συμπλήρωμα Διατροφής με Βιταμίνη D3 της Vitabiotics

3 Βιταμίνη D3 1000iu για τα Οστά και το Ανοσοποιητικό της Nature's Bounty

 

2 Μειώστε το άγχος

Οι ανησυχίες σχετικά με τον κοροναϊό, τη χρηματιστηριακή αγορά και τη γενική διακοπή της καθημερινότητας έχουν αυξήσει τα επίπεδα στρες αλλά γνωρίζουμε ότι το άγχος μπορεί επίσης να μας κάνει πιο ευάλωτους σε αναπνευστικά νοσήματα. Αυτό που συμβαίνει στον οργανισμό μας, κατά τη διάρκεια έντονου άγχους, είναι η αύξηση της κορτιζόλης στον οργανισμό. Η αύξηση αυτή βοηθάει στη μείωση της φλεγμονής μέσω της αποδυνάμωσης μερικών αντισωμάτων που μπορούν να την προκαλέσουν ή να την αυξήσουν. Έχει, επίσης, αποδειχτεί, ότι η κορτιζόλη ενεργοποιεί τη φυσική ανοσία. Η κορτιζόλη όμως είναι χρήσιμη μόνο σε μικρές δόσεις. Όταν ο οργανισμός βρίσκεται σε παρατεταμένο στρες, ο οργανισμός χρειάζεται τα Τ-κύτταρα και τα λευκά αιμοσφαίρια, που δυστυχώς, η αυξημένη κορτιζόλη καταστέλλει, αποδυναμώνοντας έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι τεχνικές διαχείρισης του στρες, όπως ο διαλογισμός, η ελεγχόμενη αναπνοή, η γιόγκα ή κάποια συνεδρία σε έναν ψυχοθεραπευτή θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε το άγχος και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

 

3 Βελτιώστε τον ύπνο σας

Ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις. Εάν ο ύπνος είναι ανεπαρκής τότε το ανοσοποιητικό δεν λειτουργεί καλά, γιατί το ανοσοποιητικό σύστημα κάνει επανεκκίνηση κατά τη διάρκεια του ύπνου και ο ύπνος το διορθώνει και το «γιατρεύει». Υιοθετήστε καλύτερες συνήθειες ύπνου για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Φροντίστε να κοιμάστε επτά έως οκτώ ώρες τη νύχτα. Αποφύγετε τις οθόνες και την ακτινοβολία στο μπλε φως των οθονών που διαταράσσει τη μελατονίνη, την ορμόνη του ύπνο, μην τρώτε πολύ αργά τη νύχτα και μην κάνετε γυμναστική πριν από τον ύπνο.

 

4 Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Πολλές μελέτες έχουν βρει μια σύνδεση μεταξύ της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ και του ανοσοποιητικού συστήματος. Η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που πίνουν υπερβολικά είναι πιο ευάλωτοι στις αναπνευστικές λοιμώξεις και την πνευμονία και αναρρώνουν πιο αργά. Το αλκοόλ μεταβάλλει τον αριθμό των καλών μικροβίων που υπάρχουν στο έντερο και επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Το υπερβολικό αλκοόλ μπορεί να βλάψει τους πνεύμονες και βλεννογόνο του εντέρου, που βοηθά τον οργανισμό να αναγνωρίζει τους παθογόνους οργανισμούς και να καταπολεμά τη λοίμωξη.

 

5 Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή και ασκηθείτε

Η υγιεινή διατροφή και η τακτική άσκηση είναι σημαντικοί παράγοντες για τη διατήρηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος. Ωστόσο, δεν έχει αποδειχθεί ότι κάποια συγκεκριμένη τροφή ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου ή αποτρέπει τον κοροναϊό. Αλλά αυτό δεν έχει σταματήσει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι π.χ. με το ζεστό νερό και το σκόρδο μπορούν να αποθαρρύνουν τον κοροναϊό. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αυξήσετε την κατανάλωση των φρούτων και λαχανικών, επειδή περιέχουν βιταμίνη C, θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Αυξήστε επίσης την κατανάλωση ψαριών, ιδίως των λιπαρών ψαριών όπως είναι ο μπακαλιάρος, η σαρδέλα και ο σολομός, τα οποία περιέχουν τα Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυξήστε επίσης και την κατανάλωση οσπρίων, τα οποία περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά. Μεγάλη σημασία έχει και η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού. Θα πρέπει καθημερινά να πίνετε άφθονο νερό καθώς και φυσικά αφεψήματα όπως πράσινο τσάϊ και χαμομήλι.

Φροντίστε να τρέφεστε ισορροπημένα, να γυμνάζεστε και να μην παραβλέπετε τις αποδεδειγμένες συμβουλές υγείας, όπως καλό και τακτικό πλύσιμο των χεριών σας και την αποφυγή αγγίγματος του προσώπου σας (μάτια, στόμα και μύτη), για να προστατευθείτε αποτελεσματικά από τον κοροναϊό.

Το Box Pharmacy σας προτείνει