ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }}
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Κολπικά υγρά: Τι σημαίνει το χρώμα τους

Κολπικά υγρά: Τι σημαίνει το χρώμα τους

Κολπικά υγρά: Τι σημαίνει το χρώμα τους

Η υγεία του κόλπου είναι πολύ σημαντική για όλες τις γυναίκες, γι' αυτό δεν πρέπει να αγνοείτε το χρώμα στα κοπλικά υγρά. Μάθετε να τα αναγνωρίζετε και σε κάθε περίπτωση απευθυνθείτε στον γυναικόλογό σας.

Στην ευαίσθητη περιοχή οι κολπικές εκκρίσεις ή γενικά τα κολπικά υγρά είναι φυσιολογικά και κάθε γυναίκα εμφανίζει. Ουσιαστικά είναι ένα μείγμα βλέννης και βλεννογόνων εκκρίσεων. Τα κολπικά υγρά παράγονται από τον τράχηλο (τραχηλική βλέννη). Χάρη σε αυτά ο κόλπος λιπαίνεται και προστατεύεται η υγεία του ιστού, που τον καλύπτει εσωτερικά και ονομάζεται κολπικό επιθήλιο.

Όταν το χρώμα, η όψη ή η οσμή τους αλλάζει ενδέχεται να είναι σημάδι μιας λοίμωξης. Μάθετε να αναγνωρίζετε το χρώμα στα κολπικά υγρά και απευθυνθείτε στον γυναικόλογό σας. Αν το χρώμα στα κολπικά υγρά είναι:

 

Λευκά - γκριζωπά.

Είναι: Βακτηριακή κολπίτιδα.

Συμπτώματα: Δύσοσμα κολπικά υγρά, σαν οσμή ψαριού. Συνήθως δεν προκαλείται φαγούρα ή πόνος γύρω από τον κόλπο και το αιδοίο. Στις μισές περίπου περιπτώσεις δεν υπάρχει κανένα σύμπτωμα.

Αντιμετώπιση: Γενικά επειδή τα συμπτώματα είναι συχνά ήπια η βακτηριακή κολπίτιδα μπορεί να περάσει χωρίς να χρειαστεί θεραπεία. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως πρέπει να αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά φάρμακα.

Φροντίστε να καταναλώνετε γιαούρτι και γαλακτοκομικά προϊόντα με προβιοτικά για να εξισορροπήσετε τη χλωρίδα του εντέρου. 

 

Λευκά και παχύρευστα, σαν κομμάτια κομμένου γάλακτος.

Είναι: Κολπική μυκητίαση.

Συμπτώματα: Φαγούρα με πόνο γύρω από τον κόλπο και το αιδοίο, τοπικό πρήξιμο. Συνήθως τα κολπικά υγρά δεν μυρίζουν άσχημα.

Αντιμετώπιση: Επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας και ακολουθείστε τη φαρμακευτική αγωγή που θα σας συστήσει. Ίσως χρειαστεί και ο σύντροφό σας να ακολουθήσει κάποια θεραπευτική αγωγή ώστε να αποφύγετε την επαναμόλυνση.

 

Ελαφρώς γκρι ή πράσινη απόχρωση, τα υγρά είναι αφρώδη.

Είναι: Τριχομονάδες.

Συμπτώματα: Η λοίμωξη είναι σε πολλές περιπτώσεις ασυμπτωματική.

Αντιμετώπιση: Η θεραπεία μπορει να διαρκέσει μεχρι 15 ημέρες και απαιτείται θεραπεια του συντρόφου

 

Κίτρινα, πρασινωπά ή θολά.

Είναι: Γονόρροια ή χλαμύδια.

Συμπτώματα: Αυξημένες κολπικές εκκρίσεις, πόνο κατά την ούρηση, κολπική αιμορραγία ανάμεσα στις περιόδους, όπως και μετά την κολπική διείσδυση, καθώς και πόνο στην κοιλιακή και πυελική χώρα. Υπάρχει περίπτωση να παρουσιαστεί πονόλαιμος και πρήξιμο στους λεμφαδένες της περιοχής.

Αντιμετώπιση: Η γονόρροια και τα χλαμύδια είναι Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα και αντιμετωπίζονται συνήθως με αντιβιοτικά. Οι ερωτικοί σύντροφοι θα πρέπει επίσης να υποβληθούν σε εξετάσεις και θεραπευτική αγωγή, ακόμα κι αν δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

 

Διάφανα ή λευκά και παχύρρευστα.

Είναι: φάση ωορρηξίας.

Συνήθως εμφανίζονται στα μέσα του κύκλου για να διευκολυνθεί η κίνηση του σπέρματος μέσα στον κόλπο και να γονιμοποιηθεί πιο εύκολα το ωάριο.