ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }}
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Kangaroo care: Γιατί η επαφή δέρμα με δέρμα με το

Kangaroo care: Γιατί η επαφή δέρμα με δέρμα με το μωρό κάνει καλό

Μάθετε όλα τα οφέλη για τη φροντίδα καγκουρό ή kangaroo care και δοκιμάστε to κι εσείς στο δικό σας μωρό.

Τα καγκουρό είναι από τα ζώα που πιθανώς αξίζουν το βραβείο της καλύτερης μαμάς. Μεταφέρουν το μωρό τους σχεδόν παντού, είναι εξαιρετικά προστατευτικά και έχουν ακόμη και τις θηλές τους μέσα στη σακούλα τους έτσι ώστε το μωρό να μπορεί να τραφεί ανά πάσα στιγμή. Αυτή η επαφή του μωρού δέρμα με δέρμα (skin to skin) που μιμείται τα καγκουρό κάνει θαύματα, ειδικά στα πρόωρα ή σε ελλειποβαρή μωρά.

Τί είναι η φροντίδα καγκουρό ή kangaroo care και πώς εφαρμόζεται;

Η δερματική επαφή της μητέρας με το μωρό. Εφαρμόζεται πολύ απλά: τοποθετούν το μωρό γυμνο πάνω στο στήθος σας, με την πανούλα του μόνο αφήνοντάς το να κοιμηθεί ή μείνει στο ευχάριστο περιβάλλον της αγκαλιάς σας. Αν και θεωρείται απαραίτητη η φροντίδα για πρόωρα ή ελλειποβαρή μωρά αυτό δε σημαίνει ότι ωφελούνται και τα τελειόμηνα μωρά. Μπορεί να μην διαθέτουμε αυτές τις εύχρηστες θήκες των καγκουρό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να επωφεληθούμε από τη φροντίδα καγκουρό. Μάθετε τα οφέλη από την επαφή του μωρού δέρμα με δέρμα και δοκιμάστε κι εσείς στο δικό σας μωρό.

Προσφέρει καλύτερη θερμορύθμιση

Τα μωρά, ειδικά εκείνα που γεννιούνται πρόωρα ή έχουν χαμηλό βάρος κατά τη γέννησή τους, έχουν πρόβλημα στο να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματος τους. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η φροντίδα καγκουρό ήταν αποτελεσματική στη θερμορύθμιση των μωρών. Το μωρό είναι εξαιρετικά σημαντικό να κρατηθεί ζεστό μόλις γεννηθεί, γιατί η ικανότητά του να διατηρήσει σταθερή θερμοκρασία σώματος είναι μειωμένη τις πρώτες ώρες έως και ημέρες μετά τη γέννηση. Αν η θερμοκρασία του μωρού πέσει, κάτι πολύ φυσικό στα πρόωρα, θερμαίνεται καλύτερα στο στήθος σας από ότι στη θερμοκοιτίδα.

Ενισχύει το αναπνευστικό του

Τα πρόωρα μωρά τείνουν να είναι επιρρεπή σε μια ποικιλία καρδιακών και αναπνευστικών προβλημάτων. Η φροντίδα καγκουρό βελτιώνει τη λειτουργία των ζωτικών οργάνων στα πρόωρα βρέφη. Αυτό σημαίνει ότι τα μωρά έχουν καλύτερο αναπνευστικό και καρδιακό ρυθμό, επαρκή οξυγόνο, ιδιαίτερα μετά την επαφή δέρμα με δέρμα.

Διατηρεί τα επίπεδα ενέργειας του μωρού σταθερά

Τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα των νεογνών που αμέσως μετά τον τοκετό έμειναν στην αγκαλιά της μητέρας τους κυμάνθηκαν σε καλύτερα επίπεδα, σε σχέση με τα νεογέννητα που μεταφέρθηκαν άμεσα σε άλλο χώρο.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό του σύστημα

Η επαφή δέρμα με δέρμα βοηθά να περάσουν τα αντισώματα από το θηλασμό και τα καλά βακτήρια από το δέρμα της μητέρας να αποικίσουν στο δέρμα του μωρού, ενισχύντας και χτίζοντας έτσι το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Συμβάλλει στην αύξηση του βάρους του

Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι βοηθά τα ελλειποβαρή μωρά να πάρουν βάρος πολύ πιο γρήγορα και να έχουν καλύτερα αποτελέσματα από τα μωρά που δεν είχαν επαφή δέρμα με δέρμα. Οι ειδικοί λένε ότι αυτό συμβαίνει επειδή η φροντίδα καγκουρό αυξάνει τις ευκαιρίες για θηλασμό. Έχει βρεθεί ότι οι μητέρες που γεννούν πρόωρα παράγουν γάλα πλουσιότερο από εκείνο των μητέρων που γεννούν στην ώρα τους.

Αναπτύσσεται καλύτερα ο εγκέφαλός του

Μελέτες έδειξαν ότι οι εγκέφαλοι των βρεφών που δέχονται φροντίδα καγκουρό ωριμάζουν γρηγορότερα, κοιμούνται καλύτερα και παρουσιάζουν καλύτερη ψυχοκινητική ανάπτυξη. Το μωρό έχει λιγότερο άγχος και αυτό του παρέχει νευρολογική προστασία, με αποτέλεσμα να έχει βελτιωμένη νευρολογική ανάπτυξη, πιο ώριμη και οργανωμένη δραστηριότητα του εγκεφάλου.

Ηρεμεί το μωρό σας

Η ανθρώπινη αφή είναι παρηγορητική και η φροντίδα του καγκουρό έχει ως αποτέλεσμα τα πιο ήρεμα μωρά. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η αγκαλιά μιμείται το ζεστό και άνετο περιβάλλον στη μήτρα της μητέρας. Αυτό μειώνει την παραγωγή ορμονών του στρες, κάτι που θα μπορούσε να κάνει το μωρό ανήσυχο και να κλαίει.

Ανακουφίζει από τον πόνο

Αποδεικνύεται ότι το φιλί και η αγκαλιά της μαμάς μπορεί να γιατρέψει τα πάντα έχει και επιστημονική βάση. Η φροντίδα καγκουρό μπορεί να καλμάρει τα μωρά που πονάνε. Αυτό είναι χρήσιμο όταν το μωρό υποφέρει από κολικούς και πόνους οδοντοφυΐας. Έτσι, την επόμενη φορά που το μωρό σας πονάει, δοκιμάστε μια ζεστή αγκαλιά και επαφή δέρμα με δέρμα.

Ενθαρρύνεται ο θηλασμός

Μελέτες δείχνουν ότι τα μωρά που λαμβάνουν φροντίδα καγκουρό έχουν περισσότερες πιθανότητες να θηλάσουν αποκλειστικά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ενισχύεται ο μεταξύ σας δεσμός

Η επαφή δέρμα με δέρμα ενισχύει το δεσμό μητέρας και μωρού. Προφανώς, αυτό οφείλεται στην φυσική επαφή. Το μωρό μυρίζει το γνωστό άρωμα της μαμάς ή του μπαμπά, το οποίο αναμιγνύεται με το ζεστό αίσθημα της αγκαλιάς και βοηθά το μωρό να αισθάνεται ασφαλές

Το Box Pharmacy σας προτείνει