ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Γιατί σας είναι απαραίτητες αυτές οι 6 βιταμίνες σ

Γιατί σας είναι απαραίτητες αυτές οι 6 βιταμίνες στην εγκυμοσύνη;

Αν περιμένετε μωρό συγχαρητήρια! Απο δω και στο εξής θα πρέπει να φροντίζετε τον εαυτό σας και να προσέχετε τη διατροφή σας. Μάθετε γιατί σας είναι απαραίτητες αυτές οι 6 βιταμίνες στην εγκυμόσυνη και καλή λευτεριά!

Ό,τι τρώτε επηρεάζει την ανάπτυξη του μωρού κατά την εγκυμοσύνη. Μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή καθώς και οι απαραίτητες βιταμίνες εφοδιάζουν το αναπτυσσόμενο έμβρυο με όλα τα απαραίτητα συστατικά που χριεάζεται. Παρόλο που  οι ανάγκες σας για βιταμίνες αυξάνονται κατά τη διάρκεια της εκγυμοσύνης η κατάχρηση μπορεί να έχει βλαβερές συνέπειες. Ρωτήστε τον γυναικολόγο σας ή το φαρμακοποιό σας προτού πάρετε συμπληρώματα διατροφής εκτός από το φυλλικό οξύ.

1 Φυλλικό οξύ       

Γιατί: Ανήκει στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και προλαμβάνει ανωμαλίες του νευρικού σωλήνα, όπως η δισχιδής ράχη. Πριν την εγκυμοσύνη χρειάζεται να το λαμβάνετε όσο προσπαθείτε να συλλάβετε και μέχρι τη 12η εβδομάδα της κύησης. Βρίσκεται στα όσπρια, στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, στον αρακά, τα φασόλια. Μπορείτε να δοκιμάσετε Folic Acid 400mg της Health Aid,απαραίτητο σε όσες πρόκειται να εγκυμονήσουν ή σε όσες ήδη κυοφορούν, γιατί βοηθά στην αποφυγή δημιουργίας ανωμαλιών του νωτιαίου μυελού των εμβρύων, το συμπλήρωμα Φολικού Οξέος Folic Acid 800mcg της Nature's Plus, το οποίο είναι σημαντικό για την υγεία του νευρικού και πεπτικού συστήματος, το σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, το μεταβολισμό των πρωτεϊνών, καθώς και για την παραγωγή ενέργειας και το  συμπλήρωμα διατροφής Folacin (Folic Acid) της Solgar, λειτουργεί μαζί με τη βιταμίνη Β12 και τη βιταμίνη C στην αξιοποίηση των πρωτεϊνών και είναι απαραίτητο για την αιμοποίηση.

Δόση: Σύμφωνα και με την οδηγία Υπουργείου Υγείας Βρετανίας: 400μg ημερησίως από την έναρξη της προσπάθειας για εγκυμοσύνη έως την 12 η εβδομάδα.

2 Ασβέστιο

Γιατί: Από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά συστατικά για τα οστά και τα δόντια του μωρού καθώς και για την ανάπτυξη της καρδιάς, των νεύρων και των μυών του. Χρειάζεται επίσης για την ανάπτυξη του φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού και για την πηκτικότητα του αίματος. Αν δεν λαμβάνετε αρκετό ασβέστιο, το μωρό θα αντλεί ασβέστιο από τα οστά σας, με συνέπεια τον κίνδυνο οστεοπόρωσης αργότερα. Βρίσκεται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα γαλακτοκομικά, τα αποξηραμένα φρούτα, τα αμύγδαλα. Δοκιμάστε επίσης το CalAsorb της Lamberts, το οποίο περιέχει ασβέστιο σε μορφή citrate. Η φαρμακοτεχνική μορφή citrate αποτελεί μία από τις καλύτερα απoρροφήσιμες μορφές ασβεστίου, κάτι που οφείλεται στην αυξημένη διαλυτότητα της. Το Ενισχυμένο Ασβέστιο Calcium 600mg +Βιτ. D της Health Aid, εμπλουτισμένο με βιταμίνη D και ινουλίνη, έτσι ώστε να μπορεί να απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό και τα καταπινόμενα δισκία ασβεστίου & βιταμίνης D3 Calciofix 400 της Intermed, που καλύπτει τις ανάγκες σας σε ασβέστιο και βιταμίνη D3 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού.

Δόση: Χρειάζεστε 1gr την ημέρα στην εγκυμοσύνη.

3 Σίδηρος

Γιατί: Βοηθά τα ερυθρά αιμοσφαίρια να μεταφέρουν οξυγόνο στο σώμα και μέσω του πλακούντα στο μωρό. Απαιτείται επίσης για την παραγωγή οστών, χόνδρων και άλλων συνδετικών ιστών. Υπάρχουν δύο τύποι σιδήρου: ο αιμικός σίδηρος, που βρίσκεται σε ζωικές τροφές και απορροφάται ευκολότερα και ο μη αιμικός σίδηρος που βρίσκεται σε φυτικές τροφές και απορροφάται δυσκολότερα. Δοκιμάστε το συμπλήρωμα Σιδήρου Gentle Iron της Solgar με δισγλυκινικό σίδηρο, ο οποίος απορροφάται εύκολα, έχει υψηλή βιοδιαθεσιμότητα, δεν προκαλεί δυσκοιλιότητα ή στομαχικές ενοχλήσεις (φουσκώματα) και δεν απαιτεί βιταμίνη C για να απορροφηθεί, το συμπλήρωμα διατροφής Synergistic Iron 15mg της Quest, το οποίο παρέχει στον οργανισμό σίδηρο και συνεργιστικούς παράγοντες που αυξάνουν την απορρόφησή του, ώστε η σύνθεση να γίνεται πιο δραστική και να μην προκαλούνται στομαχικές και εντερικές διαταραχές ή το Iron Δισγλυκινικός Σίδηρος 30mg με Βιταμίνη C της Health Aid, σε χηλική μορφή με την προσθήκη της βιταμίνης C, απορροφάται εύκολα, δεν εξουδετερώνει την βιταμίνη Ε ενώ έχει υψηλή βιοδιαθεσιμότητα.

Δόση: Στην εγκυμοσύνη χρειάζεστε 27mg αντί για 18mg.

4 Βιταμίνη C

Γιατί: Συμβάλλει στην απορρόφηση του σιδήρου των τροφών, ενισχύει την υγεία της επιδερμίδας, των οστών και των αρθρώσεων και είναι αναγκαία για την ανάπτυξη των οστών, του δέρματος, των χόνδρων και των τενόντων και του ανοσοποιητικού συστήματος του μωρού. Βρίσκεται στα εσπεριδοειδή, στην ντομάτα, στο ακτινίδιο, στις κόκκινες πιπεριές και στη φράουλα. Δοκιμάστε το συμπλήρωμα διατροφής Vitamin C 1000mg timed release της Quest που παρέχει στον οργανισμό βιταμίνη C σε συνδυασμό με βιοφλαβονοειδή, τη Βιταμίνη C της Superfoods, ενισχύει τα τριχοειδή αγγεία και τα τοιχώματα των κυττάρων. Συμμετέχει στο σχηματισμό κολλαγόνου, διατηρεί υγιείς τους συνδέσμους τους τενόντες και τα ούλα. Τέλος, τη Βιταμίνη C 1000mg της Lanes με βιοφλαβονοειδή που τονώνει του ανοσοποιητικό ενώ ο σ συνδυασμός της Βιταμίνης C με Βιοφλαβονοειδή συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση & αποτελεσματικότητα.

Δόση: Στην εγκυμοσύνη απαιτούνται τουλάχιστον 55mg την ημέρα

5 Βιταμίνη D

Γιατί: Συμβάλλει στην υγεία των οστών και των δοντιών σας καθώς και στην ανάπτυξη των οστών του μωρού.  Το μεγαλύτερο μέρος της βιταμίνης D παράγεται κατόπιν της έκθεσης του δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία, οπότε χρειάζεται να βγαίνετε έξω για 15-20 λεπτά καθημερινά. Θα την βρείτε σε εμπλουτισμένες τροφές, όπως η μαργαρίνη και ορισμένα δημητριακά πρωινού, τα ψάρια και τα κόκκινα κρέατα. Μπορείτε να δοκιμάσετε το Vitamin D3 1000 IU Softgels της Nature's Plus, γίνονται με την υψηλότερη σε ποιότητα βιταμίνη D3 (χοληκαλσιφερόλη) και ανταποκρίνονται στα αυστηρότερα στάνταρ καθαρότητα ή το Vitamin D3 4000iu της Lamberts. Η φυσικής προελεύσεως βιταμίνη D3 του προϊόντος αυτού, είναι της ίδιας χημικής μορφής με αυτή που συντίθεται φυσιολογικά στον οργανισμό κατόπιν έκθεσης του δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία. 

Δόση: Ο γιατρός μπορεί να σας συστήσει 10mcg την ημέρα.

6 Βιταμίνη Β12

Γιατί: Είναι σημαντική για την παραγωγή νέων κυττάρων (ειδικά του αίματος). Αν αν είστε χορτοφάγος μπορεί να χρειαστείτε συμπλήρωμα. Βρίσκεται στο κρέας, τα ψάρια, τα αυγά, το γάλα και σε εμπλουτισμένα δημητριακά πρωινού. Δοκιμάστε το συμπλήρωμα διατροφής B12fix της Unipharma, που συμπληρώνει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε Βιταμίνη Β12 μιας και κάθε δισκίο περιέχει 1000μg  βιταμίνης Β12 (μεθυλοκοβαλαμίνη), την υγρή Βιταμίνη Β12 Vitamin B-12 Complex Liquid της Now Foods, που η δραστικότητά της είναι παρόμοια με εκείνη που δίδεται σε ενέσεις. Είναι σημαντική βιταμίνη για την γονιμότητα και την παραγωγή DNA και RNA και είναι ενισχυμένη με βιταμίνη C και τις υπόλοιπες βιταμίνες Β για αυξημένη απορρόφηση και την Βιταμίνη Β12 της HealthAid, η οποία βοηθά στο σχηματισμό και στην ανανέωση υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων και στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Δόση: Στην εκγυμοσύνη προτείνεται 2,6 μg.

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
243 πόντους
12,45€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
379 πόντους
19,45€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
1067 πόντους
39,95€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
244 πόντους
12,52€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
464 πόντους
34,40€ Τιμή καταλόγου