ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Επιστροφή στο σχολείο: 5 βήματα για ομαλή προσαρμο

Επιστροφή στο σχολείο: 5 βήματα για ομαλή προσαρμογή

Για να βοηθήσετε το παιδί να εξοικειωθεί με το καινούργιο του περιβάλλον και να έχει ομαλή προσαρμογή, ακολουθείστε αυτά τα 5 βήματα που μας προτείνει η ψυχολόγος Ειρήνη Γιαννόπαπα, M.Sc. in Special Education,Speech Therapy & Parent Counseling.

1 Μειώστε το δικό σας άγχος

Μειώστε το δικό σας άγχος και τις ανησυχίες για το πώς θα τα πάει το παιδί στο σχολείο και μην σκέφτεστε ποιες δυσκολίες θα το εμποδίσουν να ενταχθεί ομαλά. Πολλές φορές οι ανησυχίες αυτές έχουν να κάνουν με δικά σας προβλήματα που είχατε αντιμετωπίσει στο σχολείο και όχι με του παιδιού.

2 Βάλτε πρόγραμμα

Η ομαλή προσαρμογή στο σχολείο απαιτεί συγκεκριμένο πρόγραμμα. Για παράδειγμα το πρωινό ξύπνημα πρέπει να γίνεται σε συγκεριμένη ώρα, όπως και οι ώρες που θα μελετήσει το παιδί, η ώρα που θα ξεκουραστεί ή θα παίξει, η ώρα για ύπνο. Όλα πρέπει να τηρούνται με συνέπεια. Επίσης, η οργάνωση και ο προγραμματισμός το πρωί μειώνουν τον εκνευρισμό και βοηθάνε μικρούς και μεγάλους να έχουν ένα ωραίο ξεκίνημα.

3 Κάντε σύμμαχο τον εκπαιδευτικό όχι εχθρό

Η σχέση που θα δημιουργηθεί μεταξύ παιδιού και εκπαιδευτικού είναι πολύ σημαντική για την ομαλή του προσαρμογή στο σχολείο. Αποδεχτείτε τον εκπαιδευτικό ως σύμμαχο και όχι ως εχθρό. Αν το παιδί κάνει παράπονα ακούστε το χωρίς να πάρετε θέση ή να να δώσετε λύση αλλά διευρενήστε το στο σχολείο. Όταν συνεργάζεστε με τον εκπαιδευτικό, όταν έχετε μια σταθερή επικοινωνία μέσα στη χρονιά, όταν ακούτε αυτά που ο εκπαιδευτικός παρατηρεί μέσα στην τάξη, μόνο καλό μπορεί να προκύψει για το παιδί.

4 Βοηθήστε το να αυτονομηθεί

Όσο και αν είναι πιο εύκολο και πιο βολικό, μη βοηθάτε το παιδί να φτιάχνει τη τσάντα του ή να λύνετε εσείς τις ασκήσεις για εκείνο. Αν ζητάει τη βοήθειά σας καθοδήγηστέ το, δείξτε του πώς να το κάνει αλλά επισημάνετέ του ότι είναι δική τους υποχρέωση και ευθύνη. Φροντίστε να του υπενθυμίζετε συνεχώς ότι στο σχολείο πηγαίνει να μάθει πράγματα που δεν ξέρει, όχι να γίνει τέλειο παιδί.

5 Καλλιεργείτε τη σχέση σας

Να θυμάστε πόσο σημαντικό είναι για τη σχέση σας με το παιδί να του μιλάτε όμορφα, να είστε ευγενικοί απέναντί του, να ρωτάτε και να ακούτε τη γνώμη του, να μην το μειώνετε, να μην το κοροϊδεύετε, να μην το περιφρονείτε. Δώστε του προσοχή όταν σας μιλάει ή σας δείχνει κάτι με τη συμπεριφορά του. Καλλιέργησε τη σχέση σας και βοηθήστε να νιώσει καλά, όταν συμβούν κακοτοπιές. Εάν για παράδειγμα κολλήσει ψείρες, για να μη νιώθει το παιδί αμήχανα και άβολα απέναντι στους συμμαθητές τους, εξηγήστε του πως αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε παιδί. Μην ξεχνάτε την πρόληψη και ακολουθείτε ευλαβικά την αγωγή για ψείρες.

Διαβάστε σχετικά: Πώς να εξοντώσετε τις ψείρες με ασφάλεια!
 

Να θυμάστε πως η σχολική προσαρμογή χρειάζεται έως και 3 μήνες. Με υπομονή και επιμονή θα βοηθήσετε το παιδί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να ανακαλύψει τον θαυμαστό κόσμο του σχολείου.

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
386 πόντους
14,45€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
117 πόντους
6,50€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Korres Παιδική Λοσιόν με Μηλόξυδο, 150ml & ΔΩΡΟ Πα
ΠΤΩΣΗ ΤΙΜΗΣ
- 10%
202 πόντους
12,50€ Τιμή καταλόγου
7,49€ Προηγούμ. τιμή