ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }}
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Έλξεις σε μονόζυγο στο σπίτι: Γιατί να τις κάνεις

Έλξεις σε μονόζυγο στο σπίτι: Γιατί να τις κάνεις

Έλξεις σε μονόζυγο στο σπίτι: Γιατί να τις κάνεις

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα μονόζυγο πόρτας. Οι έλξεις έχουν πολλά οφέλη, μάθετε ποια είναι!

Εάν θέλετε να γυμνάσετε και να τονώσετε το άνω μέρος του σώματός σας, οι έλξεις σε μονόζυγο είναι η απόλυτα δυναμική προπόνηση που χρησιμοποιεί το σωματικό σας βάρος και είναι εκρηκτική, διασκεδαστική αλλά και απαιτητική από άλλες ασκήσεις. Επίσης, σας προσφέρουν πολλά οφέλη. Δηλαδή:

Είναι βολικό να τις κάνετε σπίτι

Οι έλξεις σε μονόζυγο είναι μια από τις πιο βολικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε σπίτι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια μπάρα που εφαρμόζεται στο καφασωτό της πόρτας.

Οι έλξεις γυμνάζουν πολλές μυικές ομάδες

Όταν γυμνάζονται πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα αυτό ονομάζεται σύνθετη άσκηση και οι σύνθετες ασκήσεις προσφέρουν άμεσα αποτελέσματα. Κάθε έλξη γυμνάζει τους δικέφαλους, τους τρικέφαλους, τους πήχεις, τους καρπούς, τη δύναμη της λαβής, την ωμοπλάτη, το στήθος, τα «φτερά», τους ώμους και τον πυρήνα. Επιπλέον, επειδή σηκώνετε το δικό σας σωματικό βάρος, θεωρείται μία από τις καλύτερες ασκήσεις σωματικού βάρους. Πραγματικά δεν θα βρείτε μια άσκηση που να λειτουργεί με πολλούς μυς. Εάν θέλετε να γυμνάσετε όσες περισσότερες μυικές ομάδες μπορείτε ταυτόχρονα, οι έλξεις σε μονόζυγο είναι σίγουρα μία από τις επιλογές.

Δυναμώνουν τη λαβή σας

Η δύναμη της λαβής είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην καθημερινότητα, γι’ αυτό και οι έλξεις είναι ιδανική άσκηση. Χρειάζεστε αντοχή και δύναμη στη λαβή σας για να κάνετε μία μόνο έλξη. Τα χέρια και τα δάχτυλά σας κρατούν όλο το βάρος του σώματός σας και αυτό αποτελεί την καλύτερη προπόνηση δύναμης λαβής από οποιαδήποτε άλλη άσκηση. Από αθλήματα όπως βόλεϊ, αναρρίχηση στο βουνό, άρση βαρών ή ποδόσφαιρο μέχρι το να κρατήσετε το μωρό σας ή να ανοίξετε ένα επίμονο καπάκι βάζου, όλα απαιτούν μεγάλη αντοχή στη λαβή. Εάν θέλετε να σταματήσετε να παλεύετε με το βάζο, θα πρέπει σίγουρα να αρχίσετε να κάνετε μερικές έλξεις σε μονόζυγο κάθε μέρα.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές στις έλξεις

Όλοι γνωρίζουμε ότι κάνοντας την ίδια προπόνηση και τις ίδιες ασκήσεις κάθε μέρα μπορεί να είναι πολύ βαρετές, τόσο πολύ ώστε να χάσετε το κίνητρό σας να συνεχίσετε. Οι έλξεις σε μονόζυγο έχουν τόσες πολλές διαφορετικές παραλλαγές που είναι αδύνατον να τις βαρεθείτε, εκτός από τις κλασσικές, είναι οι ανάποδες, οι αρνητικές, οι εμπροσθολαίμιες, με γόνατα στο στήθος, με κλειστή ή ανοιχτή λαβή, με το σαγόνι στην μπάρα κ.λπ. Γίνονται όλες με τον ίδιο εξοπλισμό και κάθε μία από αυτές τις παραλλαγές γυμνάζει διαφορετικές μυϊκές ομάδες σε διαφορετικά επίπεδα και γωνίες, ώστε να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε.

Συμβάλλουν στην απώλεια βάρους

Για την ακρίβεια οι έλξεις δεν θα κάψουν πολλές θερμίδες όπως κάνει η αερόβια άσκηση, π.χ. τρέξιμο σε διάδρομο ή η ποδηλασία, αλλά σίγουρα θα κάψει θερμίδες. Εάν θέλετε να αυξήσετε την ένταση για να κάψετε ακόμη περισσότερες θερμίδες, μπορείτε πάντα να κάνετε περισσότερες επαναλήψεις, περισσότερα σετ, να τα κάνετε γρηγορότερα με λιγότερο χρόνο ξεκούρασης στα ενδιάμεσα.

Κάνουν την πλάτη σας πιο δυνατή

Οι έλξεις σε μονόζυγο γυμνάζουν τους μυς της πλάτης σας. Ωστόσο, το να έχετε μεγαλύτερους μυς στην πλάτη δεν σας χαρίζει μόνον καλή εμφάνιση αλλά οδηγεί σε μια πολύ πιο υγιή ζωή. Δυνατοί μύες στην πλάτη σημαίνει καλύτερη στάση του σώματος και λιγότεροι πόνοι.

Το να κάνετε έλξεις αυξάνει επίσης τη λειτουργική δύναμη, όταν γυμνάζονται όλοι οι μύες σας για να εκτελέσετε μια συγκεκριμένη σωματική δραστηριότητα.

Βελτιώνουν τη φυσική κατάσταση

Ας ελπίσουμε ότι τα προηγούμενα οφέλη των έλξεων απαντούν στο ερώτημα γιατί είναι μια εξαιρετική άσκηση που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα στο σπίτι. Αλλά μια άλλη πτυχή, που είναι εξίσου σημαντική, σχετίζεται με την πλευρά της ανθρώπινης φυσιολογίας. Σίγουρα, όλοι οι άνδρες θέλουν μια αυξημένη σωματική διάπλαση και οι γυναίκες καλύτερη τόνωση στην πλάτη και το στήθος, αλλά οι έλξεις σε μονόζυγο βελτιώνουν τη δύναμη, τη σταθερότητα, τον συντονισμό, την καρδιοαναπνευστική σας λειτουργία και χτίζουν καλύτερη φυσική κατάσταση.

Τι να προσέχετε όταν κάνετε έλξεις σε μονόζυγο

Οι έλξεις είναι μια φυσική κίνηση και πολλοί νομίζουν ότι πρόκειται για μια εύκολη άσκηση. Στην πραγματικότητα όμως είναι δύσκολη και κοπιαστική, που πρέπει να γίνει σωστά για να έχει αποτελέσματα. Μην βιάζεστε όταν κάνετε έλξεις, κάντε τες αλλά αργά και σταθερά για να αποφύγετε τους μυϊκούς τραυματισμούς και να αυξήσετε πιο γρήγορα τη μυική μάζα. Επίσης, εάν είστε αρχάριος, μην ξεπερνάτε τις 6-8 έλξεις, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστείτε. Προτού κάνετε έλξεις σε μονόζυγο είναι σημαντική η προθέρμανση καθώς και μετά από αυτές η αποθεραπεία.