ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }}
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Διαχειρίσου το άγχος της επιστροφής στην καθημεριν

Διαχειρίσου το άγχος της επιστροφής στην καθημερινότητα

Διαχειρίσου το άγχος της επιστροφής στην καθημερινότητα

 

Για πολλούς από εμάς οι διακοπές τελείωσαν, κι έτσι τώρα καλούμαστε να αφήσουμε πίσω τη χαλαρή καλοκαιρινή διάθεση και να προσπαθήσουμε να μπούμε στο ρυθμό των καθημερινών υποχρεώσεων. Ωστόσο, η μετάβαση αυτή για πολλούς δεν είναι και τόσο εύκολη, καθώς τις πρώτες μέρες καταλαμβάνονται από έντονο άγχος και κακή διάθεση.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί ονομάζουν αυτήν τη ψυχολογική κατάσταση και ως «Σύνδρομο κατάθλιψης μετά τις διακοπές (Post – vacation depression syndrome)». Τα συνήθη συμπτώματα που αντιμετωπίζει κάποιος είναι τα εξής: ψυχική κατάπτωση, θλίψη, πεσμένη διάθεση, υπερβολικό και συχνά αδικαιολόγητο άγχος, ημικρανίες, άρνηση για την εργασία του, απώλεια ή αύξηση βάρους, αϋπνία, στομαχικές διαταραχές, δυσφορία και ταχυπαλμίες.

Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν επιτρέπουν στο άτομο να γευτεί στιγμές χαλάρωσης και μικρές απολαύσεις κι έτσι νιώθει ότι μόνο στις διακοπές νιώθει πραγματικά ελεύθερο. Επίσης, οι διακοπές μπορεί να λειτουργούν και σαν αναλγητικό των καθημερινών προβλημάτων, των υποχρεώσεων και των εσωτερικών συγκρούσεων που βιώνει καθημερινά. Πιθανότατα αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του και επιλέγει τη φυγή ως την καλύτερη λύση. Αν δεν λάβει έγκαιρα κάποια μέτρα το άτομο αυτό ίσως οδηγηθεί ακόμα και στην κατάθλιψη και τότε ίσως χρειαστεί και ιατρική παρακολούθηση.

Πώς θα πετύχουμε μια ήπια μετάβαση στην καθημερινότητα

  • Δίνουμε στον εαυτό μας ένα διάστημα προσαρμογής 2-3 ημερών πριν επιστρέψουμε στην εργασία μας
  • Κάνουμε ευχάριστες σκέψεις και συζητήσεις
  • Προγραμματίζουμε νέες μικρές αποδράσεις
  • Καταμερίζουμε σωστά τον ελεύθερο χρόνο μας προσθέτοντας νέες ασχολίες και χόμπι που μας αρέσουν

Στις περιπτώσεις που το άγχος επιμένει μπορείτε να δοκιμάσετε τη συνεργιστική φόρμουλα Think Positive της Power Health που περιέχει τις βιταμίνες Β1, Β5, Β6, Β12 και εκχυλίσματα Κρόκου και Ροδιόλας που συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος και τη φυσιολογική ψυχολογική λει­τουργία.