ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
D-Μαννόζη: Το μυστικό που σας σώζει από τις ουρολο

D-Μαννόζη: Το μυστικό που σας σώζει από τις ουρολοιμώξεις

Mία στις τρεις Ελληνίδες και ένας στους δέκα Έλληνες πάσχουν από ουρολοιμώξεις και κυστίτιδα. H D-Μαννόζη μπορεί πραγματικά να σας σώσει!

Περίπου το 90% των ουρολοιμώξεων προκαλούνται από έναν τύπο βακτηρίων: το κολοβακτηρίδιο E. Coli. Η D-Μαννόζη αποτρέπει την προσκόλληση των βλαβερών βακτηρίων στο ουροποιητικό σύστημα και στην ουροδόχο κύστη, υποστηρίζοντας και διατηρώντας ένα υγιές ουροποιητικό σύστημα. Η D-Μαννόζη προσφέρει μια φυσική εναλλακτική λύση για να αποτρέψει την εμφάνιση λοιμώξεων και μολύνσεων και να μειώσει τις πιθανότητες (μερικές φορές συχνών) υποτροπών.

Τι είναι η D-Μαννόζη; 

Ένας φυσικός μονοσακχαρίτης που μοιάζει με τη γλυκόζη, κύριο συστατικό του κράνμπερι, έχει την ικανότητα να προσκολλάει επάνω στα παθογόνα βακτήρια που προκαλούν την ουρολοίμωξη και στη συνέχεια να απομακρύνεται μαζί τους κατά τη διούρηση χωρίς να επηρεάζει τα φιλικά βακτήρια.

Αυτό το «ενεργό» συστατικό στα κράνμπερι και στο χυμό κράνμπερι, προλαμβάνει και μειώνει τις ουρολοιμώξεις και τις παθήσεις του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος, όπως η κυστίτιδα.

Κάποιες προκαταρκτικές έρευνες έδειξαν ότι το 90% της D-Mαννόζης που λαμβάνεται από το στόμα αποβάλλεται από τα ούρα αμετάβλητη εντός 30-60 λεπτών. Επομένως, η D-Μαννόζη δεν μεταβολίζεται όπως άλλα σάκχαρα στο σώμα, δεν μπορεί να μετατραπεί σε γλυκογόνο, επομένως, δεν αποθηκεύεται στο σώμα, δεν μεταβάλλει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τα συστατικά του πηγαίνουν απευθείας στην ουροδόχο κύστη. Προσκολλάται στις λεκτίνες και εμποδίζει με αυτό τον τρόπο την προσκόλληση των παθογόνων οργανισμών στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης.

Η D-μαννόζη, εκτός από τα κράνμπερι, βρίσκεται σε τροφές όπως τα φραγκοστάφυλα, τα πορτοκάλια, τα μήλα, τις ντομάτες και σε κάποια λαχανικά όπως το καλαμπόκι.

D-Μαννόζη: Ποια είναι τα οφέλη της 

1 Προλαμβάνει και καταπολεμά ουρολοιμώξεις και κυστίτιδα

Ίσως έχετε ακούσει ότι ο χυμός κράμπερι βοηθά στην καταπολέμηση των ουρολοιμώξεων. Δεν είναι μόνον επειδή τα κράνμπερι περιέχουν αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και φυτικές ίνες που βοηθούν αλλά η D-Μαννόζη, το «ενεργό» συστατικό που περιέχει, συμβάλλει στη μείωση των ουρολοιμώξεων και της κυστίτιδας.

Τα κράνμπερι χωρίς προσθήκη ζάχαρης κάνουν καλό επειδή τα πρόσθετα σάκχαρα επιδεινώνουν την ουρολοίμωξη τροφοδοτώντας τα κακά βακτήρια. Ο συνδυασμός D-Μαννόζης και κράνμπερι υποστηρίζει την καλή υγεία του ουροποιητικού και κρατά μακριά της λοιμώξεις και της μολύνσεις της ουροδόχου κύστης.

2 Μειώνει τη χρήση των αντιβιοτικών 

Όταν η D-Μαννόζη φτάσει στο ουροποιητικό σύστημα, πιστεύεται ότι «κολλάει» στα επιβλαβή βακτήρια E-Coli και τα απομακρύνει, εκεί που διαφορετικά θα πολλαπλασιάζονταν και θα αναπτύσσονταν προκαλώντας ουρολοιμώξεις. Η D-Μαννόζη εμποδίζει να κολλήσουν τα βακτήρια στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης ή να μεταφερθούν μέσω της ουροδόχου κύστης μέχρι τα νεφρά. Επιπλέον, επειδή το σώμα αποβάλλει γρήγορα τη D-Μαννόζη, τα προσκολλημένα βακτήρια αποβάλλονται επίσης γρήγορα από το σώμα, μειώνοντας την πιθανότητα μόλυνσης και διατηρώντας τα επίπεδα των «κακών» βακτηρίων χαμηλά. Αυτό, επομένως, μειώνει τη χρήση αντιβιοτικών για τη θεραπεία των ουρολοιμώξεων. Είναι γνωστό ότι στις φλεγμονές του ουροποιητικού οι γιατροί συνιστούν ισχυρά αντιβιοτικά ευρέως φάσματος, κάτι που οδηγεί πολλές φορές σε καταστροφή της χλωρίδας («καλά» μικρόβια) και σε ανάπτυξη άλλου είδους φλεγμονών με μύκητες.

3 Ενισχύει το ανοσοποιητικό 

Τα ίδια τα κράνμπερι δεν είναι απλώς «θησαυρός» επειδή περιέχουν D-Μαννόζη. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και τη σωματική ευεξία. Η βιταμίνη C είναι σημαντική για τη υγεία μας, καθώς είναι ένα από τα βασικά αντιοξειδωτικά. Είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί διατηρούνται ενεργά τα λευκά αιμοσφαίρια που καταπολεμούν τις ασθένειες και παρουσιάζουν αντοχή σε ιούς. Επίσης η βιταμίνη C σκοτώνει ιούς και καθαρίζει φλεγμονώδεις χημικές ουσίες που παράγονται κατά τη διάρκεια αυτών των λοιμώξεων.

4 Υποστηρίζει την καλή υγεία του εντέρου

Η προσθήκη του εκχυλίσματος κράνμπερι στο συμπλήρωμα D-Μαννόζη αυξάνει τα οφέλη του ενισχύοντας την ανοσία σας με βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, ενώ οι φυτικές ίνες βοηθούν στη διατήρηση της καλής σας υγείας του εντέρου.

5 Έχει αντιβακτηριακή δράση

Το E.coli είναι ένα βακτήριο που βρίσκεται φυσιολογικά στο γαστρεντερικό μας σύστημα αλλά δεν ανήκει στο ουροποιητικό σύστημα. Η υπερανάπτυξη του E.coli στο ουροποιητικό σύστημα οδηγεί σε λοίμωξη. Τα αποτελέσματα μιας μελέτης που δημοσιεύτηκαν στο Pub Med και πραγματοποιήθηκε από το NIH δείχνουν ότι η D-μαννόζη μπορεί να μειώσει σημαντικά τα βακτήρια στα ούρα μέσα σε μία ημέρα από τη χρήση. Εάν ταλαιπωρείστε από ουρολοίμωξη η D-μαννόζη μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά ως φυσικό αντιβιοτικό κατά του E.coli.

Ποια συμπληρώματα με D-μαννόζη μπορείτε να βρείτε στο φαρμακείο

Επειδή είναι απίθανο να απορροφήσετε αρκετή ποσότητα από τη D-μαννόζη από τη διατροφή σας ώστε να έχει αποτέλεσμα στην πρόληψη των ουρολοιμώξεων, προτείνεται ως συμπλήρωμα διατροφής για να διατηρήσετε την ουροδόχο κύστη σας υγιή. 

D-Mannose της Doctor's Formulas

Η φόρμουλα D - Mannose είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει το μονοσακχαρίτη D-μαννόζη.

Waterfall D-Mannose-Fytoiasis της Sweet Cures

Η D-Μαννόζη σε μορφή δισκίων για τη θεραπεία ουρολοιμώξεων. Έχει εξαιρετικές ιδιότητες κατά των επίμονων χρόνιων φλεγμονών από E.Coli (κολοβακτηρίδιο) στο ουροποιητικό σύστημα, ενώ είναι 10 φορές πιο ισχυρό από τα κόκκινα βατόμουρα.

NoCist Intensive της Specchiasol

Επαναστατική φόρμουλα με βάση τη D-mannose σε μορφή σκόνης διαλυόμενη στο νερό. Κατευνάζει την αίσθηση του καύσου, σταματά το τσούξιμο κατά την ούρηση, εξισορροπεί τις φυσιολογικές λειτουργίες του ουροποιητικού συστήματος και προστατεύει από εξωτερικούς παράγοντες έχοντας παράλληλα εξαιρετική γεύση. Κατάλληλο για διαβητικούς.

Mannose Complex της Viogenesis

Φόρμουλα μαννόζης με κράνμπερι, μεθειονίνη και εκχυλίσματα βοτάνων για τη διατροφική υποστήριξη κατά των ουρολοιμώξεων και της διατροφικής ενίσχυσης της υγείας του ουροποιητικού συστήματος.

D-Mannose της Now Foods

Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα παράγεται από τον ισομερισμό της γλυκόζης που προέρχεται από μη γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι, λευκή πατάτα και γλυκοπατάτα. Έχει θερμιδική αξία 4 θερμίδες ανά γραμμάριο, και είναι τουλάχιστον 98% καθαρή. Τα υπόλοιπα μέρη είναι κυρίως υγρασία.

Προσοχή: Δεν προκαλούνται όλες οι ουρολοιμώξεις από το E.coli. Εάν τα συμπτώματά σας δεν υποχωρήσουν σε 24-48 ώρες, επικοινωνήστε με το γιατρό σας για σωστή αξιολόγηση και θεραπεία.

Το Box Pharmacy σας προτείνει