ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Αρθρώσεις: ποια συμπληρώματα μειώνουν τον πόνο

Αρθρώσεις: ποια συμπληρώματα μειώνουν τον πόνο

O πόνος στις αρθρώσεις επηρεάζει συχνά αρκετούς ανθρώπους, και όχι μόνον ηλικιωμένους. Μπορεί να είναι μια ήπια ενόχληση ή μια χρόνια κατάσταση που επηρεάζει την ποιότητα της ζωής. Αυτά τα συμπληρώματα βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου των αρθρώσεων.

Γιατί πονούν οι αρθρώσεις μας;

Οι πόνοι στις αρθρώσεις προκαλούνται από διάφορους τραυματισμούς και εξαρθρώσεις, αλλά και παθολογικές καταστάσεις, όπως είναι η οστεοαρθρίτιδα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ουρική αρθρίτιδα, ο λύκος και η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα. Οι αιτίες που προκαλούν πόνο και αλλοιώνουν τις αρθρώσεις είναι:

• το υπερβολικό σωματικό βάρος

• η έλλειψη άσκησης

• η κακή διατροφή

• η υπερχρησία των αρθρώσεων (σε αθλητές)

• το κάπνισμα

 

Ποια συμπληρώματα μειώνουν τον πόνο στις αρθρώσεις

1 Η γλυκοζαμίνη

Η γλυκοζαμίνη είναι φυσικό συστατικό του χόνδρου, μια ουσία που «λιπαίνει» με φυσικό τρόπο τις αρθρώσεις, εμποδίζοντας την μεταξύ τριβή των οστών που προκαλούν πόνο και φλεγμονή. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της διάσπασης του χόνδρου που μπορεί να συμβεί με την αρθρίτιδα. Η γλυκοζαμίνη διαθέτει ήπια αντιφλεγμονώδη δράση.

Πολλά συμπληρώματα που στοχεύουν στη θεραπεία του πόνου στις αρθρώσεις περιέχουν γλυκοσαμίνη, η οποία είναι ένα από τα πιο καλά μελετημένα συμπληρώματα για την οστεοαρθρίτιδα. Αλλά παρά τις έρευνες, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το πόσο καλά λειτουργεί. Υπάρχουν δύο τύποι γλυκοζαμίνης που βρίσκονται στα συμπληρώματα: η υδροχλωρική γλυκοζαμίνη και η θειική γλυκοζαμίνη.

Μια μετα-ανάλυση διαπίστωσε ότι τα προϊόντα που περιέχουν υδροχλωρική γλυκοζαμίνη δεν έχουν αποτέλεσμα στον πόνο στις αρθρώσεις που προκαλείται από την οστεοαρθρίτιδα. Μια άλλη μελέτη δείχνει ότι η θειική γλυκοζαμίνη βελτιώνει τα συμπτώματα, οπότε μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή. Όταν λαμβάνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα η θειική γλυκοζαμίνη μπορεί να συμβάλλει στην επιβράδυνση της εξέλιξης της οστεοαρθρίτιδας. Διατροφικές πηγές της γλυκοζαμίνης δεν υπάρχουν και έτσι ο οργανισμός, για να την παράγει, θα πρέπει να λαμβάνει συμπληρώματα διατροφής.

 

Δοκιμάστε: Glucosamine Sulfate 1000mg Συμπλήρωμα Θεϊικής Γλουκοζαμίνης για την Υγεία των Αρθρώσεων της Solgar. 

και Solgar Meta-Flex Glucosamine - Hyaluronic Acid - Chondroitin - MSM MetaFlex Συμπλήρωμα Διατροφής για τις Αρθρώσεις, Χόνδρους με Ήπια Αναλγητική Δράση, 60tabs

Συμβάλλει στην κινητοποίηση της παρασκευής ουσιών που είναι απαραίτητες στη σωστή λειτουργία των αρθρώσεων, αλλά και για την κινητοποίηση της επιδιόρθωσής τους. Χρήσιμο σε περιπτώσεις οστεοαρθρίτιδας και σε εκφυλιστικές καταστάσεις των αρθρώσεων, σε αθλητικούς τραυματισμούς ενώ βοηθάει στην επαναδόμηση των ιστών μέσα και γύρω από τις αρθρώσεις.

 

2 Η χονδροϊτίνη

Όπως η γλυκοζαμίνη, έτσι και η χονδροϊτίνη είναι ένα δομικό στοιχείο του χόνδρου, η οποία συμβάλλει στην υγεία των αρθρώσεων, καθώς αυξάνει την πυκνότητα και την ελαστικότητα του χόνδρου. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της οστεοαρθρίτιδας, αφού αποτρέπει ή να επιβραδύνει την περαιτέρω φθορά των χόνδρων.  Πολλές κλινικές μελέτες έχουν βρει ότι η χονδροϊτίνη μπορεί να μειώσει τον πόνο και την ακαμψία των αρθρώσεων σε άτομα με οστεοαρθρίτιδα.

Η θειική χονδροϊτίνη μπορεί επίσης να επιβραδύνει την οστεοαρθρίτιδα όταν λαμβάνεται μακροπρόθεσμα. Μελέτες δείχνουν ότι επιβραδύνει τη στένωση του χώρου των αρθρώσεων όταν λαμβάνεται για 2 χρόνια. Διατροφικές πηγές της συγκεκριμένης ουσίας δεν υπάρχουν και έτσι ο οργανισμός, για να την παράγει, θα πρέπει να λαμβάνει συμπληρώματα διατροφής.

Δοκιμάστε: Osteo Συμπλήρωμα Διατροφής για τη Φυσιολογική Λειτουργία των Οστών και των Χόνδρων της Altion.

και Health Aid Osteoflex Plus για Ευλύγιστες Αρθρώσεις με MSM, Κολλαγόνο, Γλυκοζαμίνη, Χονδροϊτίνη, Οστρακοειδή, 60tabs

Απευθύνεται σε όσους ταλαιπωρούνται από ενοχλήσεις στις αρθρώσεις και στους χόνδρους. Συμβάλλει στον φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των οστών και των χόνδρων.

 

3 Tο turmeric

Ο κουρκουμάς (turmeric) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα για τη θεραπεία του πόνου στις αρθρώσεις, συμπεριλαμβανομένου του αρθρικού πόνου που προκαλείται από την οστεοαρθρίτιδα. Τα αποτελέσματα ανακούφισης του πόνου αποδίδονται σε μια χημική ένωση που ονομάζεται κουρκουμίνη. Η κουρκουμίνη φαίνεται να έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

Αν και η έρευνα σχετικά με τον κουρκουμά για τον πόνο των αρθρώσεων είναι περιορισμένη, μια ανάλυση διαπίστωσε ότι βελτιώνει τα συμπτώματα του πόνου των αρθρώσεων περισσότερο από ένα εικονικό φάρμακο και μπορεί να συγκριθεί με την αναλγητική δράση της ιβουπροφαίνης.

Δοκιμάστε: King’s Reserve Curcumin Complex Πόσιμο Διάλυμα Κουρκουμά της Benefit.

Η κουρκουμίνη έχει εξαιρετικά υψηλό επίπεδο φυσικών αντιοξειδωτικών και νευροπροστατευτικών παραγόντων και φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

 

4 Το εκχύλισμα τζίντζερ

Υπάρχουν ενδείξεις ότι το τζίντζερ μπορεί να έχει θεραπευτικά οφέλη παρόμοια με τα αναλγητικά. Το αναλγητικό του όφελος έχει αποδειχθεί σε μερικές μελέτες. Οι μελέτες δείχνουν ότι εκτός του ότι ανακουφίζει από τον πόνο, μπορεί να είναι αποτελεσματικό και στην πρωινή ακαμψία.

Δοκιμάστε: Ginger 350mg της Terranova.

Βιολογική ρίζα τζίντζερ φρέσκιας ψυχρής ξήρανσης με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

 

5 Η βιταμίνη D

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D τείνουν να υποφέρουν συχνότερα από τον πόνο στις αρθρώσεις. Η βιταμίνη D επίσης βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου. Λαμβάνοντας αυτή τη βιταμίνη ενισχύετε την υγεία των οστών και των αρθρώσεων.

Δοκιμάστε: Vitamin D3 1000i.u για Γερά Οστά & Δόντια της Health Aid.

Χρήσιμο στην οστεοπόρωση, συμβάλλει στην ανάπτυξη και την συντήρηση δυνατών οστών & δοντιών.

 

5 Το MSM

Το MSM είναι μια οργανική μορφή του θείου και ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Ο κύριος μηχανισμός δράσης του MSM είναι η παροχή του θείου, που είναι ένα από τα κύρια συστατικά του συνδετικού ιστού. Ενισχύει τον συνδετικό ιστό με τη διαμόρφωση διασταυρώσεων που ονομάζονται δεσμοί δισουλφιδίου και που αποτελούν τις συνδέσεις στις αλυσίδες των γλυκοζαμινογλυκανών που οικοδομούν τον χόνδρο. Επειδή όσο μεγαλώνουμε οι ευέλικτοι ιστοί στο σώμα μας χάνουν την ελαστικότητά τους, οι μύες γίνονται λιγότερο ευέλικτοι και οι αρθρώσεις αρχίζουν να δυσκολεύονται στις κινήσεις. Όλα αυτά χρειάζονται την παρουσία του θείου. Το θείο απαιτείται για τη σωστή δομή και τη βιολογική δραστηριότητα των ενζύμων. Αν δεν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες θείου στο σώμα μας, τα ένζυμα δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά. Ακόμη συμμετέχει και στη σύνθεση σημαντικών μεταβολικών ενδιάμεσων, για την παραγωγή της γλουταθιόνης, που είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό ένζυμο.

 

Δοκιμάστε: MSM 1000mg: Συμπλήρωμα MSM με Ισχυρές Αντιφλεγμονώδεις Ιδιότητες της Life Extension.

Τα επίπεδα του MSM στο σώμα μας μειώνονται με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο η ουσία αυτή φαίνεται να είναι ζωτική για τη διατήρηση της σωστής δομής και λειτουργίας του σώματος.

 

7 Τα ιχθυέλαια

Τα ιχθυέλαια περιέχουν τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι των ωμέγα 3 λιπαρών οξέων είναι τα EPA ή αλλιώς εικοσαπεντεανοϊκό οξύ και τα DHA ή αλλιώς εικοσιδυαεξαενοϊκό οξύ, τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η λήψη συμπληρωμάτων ιχθυελαίου μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις αλλά δεν φαίνεται να μειώνει τα συμπτώματα οστεοαρθρίτιδας.

 

Δοκιμάστε: Fish Oil Concentrate 1000mg Ιχθυέλαιο με Λιπαρά Οξέα της Solgar.

Είναι χρήσιμο στην εξισορρόπιση ήπιων υπερτάσεων καθώς και σε περιπτώσεις ρευματοειδούς αρθρίτιδας, ημικρανιών και διαβήτη τύπου ΙΙ.

 

Τι θα πρέπει να ξέρετε για τα συμπληρώματα που μειώνουν τον πόνο στις αρθρώσεις

 

Η επιλογή ενός συμπληρώματος για τον πόνο στις αρθρώσεις πρέπει να είναι προσεκτική. Πολλά προϊόντα περιέχουν πολλά συστατικά. Λάβετε υπόψη ότι μια μεγάλη λίστα συστατικών δεν σημαίνει πάντα ένα καλύτερο προϊόν.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα πρόσθετα συστατικά δεν έχουν αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία των αρθρώσεων. Επιπλέον, ορισμένα από αυτά έχουν πολύ λίγα από ένα ή περισσότερα συστατικά για να είναι ευεργετικά.

 

Προτού επιλέξετε ένα συμπλήρωμα για τον πόνο στις αρθρώσεις, μιλήστε με το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας σχετικά με τη φαρμακευτική αγωγή που παίρνετε, ώστε να μπορούν να ελέγξουν για πιθανές αλληλεπιδράσεις.

 

Εκτός από τη λήψη των κατάλληλων συμπληρωμάτων που μειώνουν τον πόνο στις αρθρώσεις, θα πρέπει να υιοθετήσετε και κάποιες υγιεινές συνήθειες. Διατηρήστε ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος, ώστε να μην επιβαρύνονται οι αρθρώσεις σας, ιδιαίτερα τα γόνατα. Επιπλέον, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τη διατροφή σας ενώ εάν καπνίζετε θα χρειαστεί να το κόψετε για να προστατέψετε τις αρθρώσεις σας.