ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }}
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Αλλεργίες: 5 συμβουλές που θα σας ανακουφίσουν

Αλλεργίες: 5 συμβουλές που θα σας ανακουφίσουν

Τα πρώτα 20 ή σχεδόν 30 χρόνια της ζωής σας πέρασαν χωρίς το ενοχλητικό φτέρνισμα την Άνοιξη, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θα αποκτήσετε κάποια αλλεργία φέτος. Ο αριθμός των ανθρώπων με εποχιακές αλλεργίες έχει αυξηθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες και όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμφανίζουν συμπτώματα για πρώτη φορά λίγο μετά τα 20 ή και αργότερα. Οι εποχιακές αλλεργίες με συμπτώματα όπως η αλλεργική ρινίτιδα προκαλούνται κυρίως από τη γύρη που απελευθερώνεται στον αέρα από τα δέντρα που ανθίζουν, τα χόρτα και τα αγριόχορτα.

Γιατί συμβαίνει;

Το ανοσοποιητικό σύστημα ερμηνεύει λανθασμένα τη γύρη ως απειλή και προσπαθεί να την καταπολεμήσει απελευθερώνοντας χημικές ουσίες που ονομάζονται ισταμίνες. Η υπερεχείλιση στον οργανισμό από ισταμίνες οδηγεί σε ένα σωρό αντιδράσεις: η μύτη «τρέχει», φτερνίζεστε, βήχετε, έχετε «μπούκωμα» και τα μάτια που δακρύζουν. Δυστυχώς, πολλοί ανέχονται τα συμπτώματα και δε τα θεραπεύουν. Το να τα αγνοείτε, όμως, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία σας. Καθώς υπερφορτώνουν το ανοσοποιητικό σας, οι αλλεργίες μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή στη μύτη και τα ιγμόρεια, κάνοντάς σας πιο επιρρεπείς σε κρυολογήματα και μολύνσεις του ιγμόρειου. Μάλιστα, σε πιο σοβαρές περιπτώσεις μπορεί ακόμα και να οδηγήσουν σε άσθμα. Δοκιμάστε μερικές από τις συμβουλές μας για ανακούφιση  των ενοχλητικών συμπτωμάτων της αλλεργικής ρινίτιδας.

1 Ελέξγτε το οικογενειακό σας ιστορικό

Το πώς εμφανίζονται οι αλλεργίες δεν είναι τελείως ξεκάθαρο, αλλά οι ερευνητές ξέρουν ότι αν κληρονομήσετε τα γονίδια είστε επιρρεπείς. 

> Τι να κάνετε

* Επισκεφτείτε έναν αλλεργιολόγο για να κάνεε εξετάσεις (δερματική δοκιμασία μέσω νυγμού και επιδερμικές δοκιμασίες patches) καθώς και εξετάσεις αίματος (συνήθως τις καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία) για να διαπιστώσετε ποιες ακριβώς ουσίες σας προκαλούν αλλεργία.

* Δύο συνηθισμένες θεραπείες που χορηγούνται είναι τα αντισταμινικά, που εμποδίζουν το ανοσοποιητικό να απελευθερώσει τις ισταμίνες που προκαλούν τα συμπτώματα, και τα αποσυμφορητικά, που συρρικνώνουν τους πρησμένους ρινικούς ιστούς και τα αιμοφόρα αγγεία, ώστε να ελευθερωθεί αυτή η οδός. Εάν έχετε έντονα συμπτώματα ή που διαρκούν για αρκετούς μήνες, ίσως η πιο αποτελεσματική θεραπεία να είναι η ανοσοθεραπεία (απευαισθητοποίηση). Για τις προτεινόμενες θεραπείες έχετε και αυτό:

Αεροθάλαμος Εισπνοών με Επιστόμιο Ενήλικες/Παιδιά 5 Ετών+ AeroChamber Plus with Flow-Vu της Trudell

2 Προσέχετε τον καιρό

Μην ξεχνάτε να ελέγχετε το δελτίο καιρού καθημερινά. Τα συμπτώματα αλλεργίας μπορεί να επιδεινωθούν όταν φυσάει, επειδή ο αέρας εξαπλώνει τα σωματίδια γύρης παντού. Οι απότομες μεταλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας ενδέχεται επίσης να εντείνουν τις αλλεργίες σας.

> Τι να κάνετε

  • Φορέστε γυαλιά αντί για φακούς επαφής όταν οι μετρήσεις γύρης είναι σε υψηλό επίπεδο. Αυτά τα μικροσκοπικά αλλεργιογόνα μπαίνουν κάτω από τους φακούς, ερεθίζοντας τον κερατοειδή χιτώνα και προκαλούν πιθανόν μόλυνση στο μάτι με εκδήλωση κνησμού και δακρύρροιας. Δοκιμάστε επίσης:
  • Allergforte Βιταμίνη C - Quercetin - Turmeric - Εκχύλισμα Τσουκνίδας της Health Aid. Συμβάλλει στην αντιμετώπιση και μείωση των συμπτωμάτων (καταρροή, δερματικοί ερεθισμοί, ρινίτιδα, αναπνευστικό, υγρά μάτια κ.λ.π.) των κοινών αλλεργιών, χωρίς τις παρενέργειες των συμβατικών αντισταμινικών όπως υπνηλία & λήθαργος.
  • Πλένετε τα χέρια σας αμέσως μόλις μπαίνετε σπίτι για να εμποδίσετε τη γύρη να μπει στα μάτια και τη μύτη σας.
  • Χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα για να καθαρίσετε τη μύτη από τα ερεθιστικά σωματίδια πριν προλάβουν να προκαλέσουν τα συμπτώματα. Δοκιμάστε:
  • Nasaline Adult Σύστημα Ρινικών Πλύσεων (1 Συσκευή & 10 Φακελάκια) της Nikoma

3 Μειώστε τις... υγιεινές σας συνήθειες

Ο περίπατος όταν οι μετρήσεις γύρης είναι στο υψηλότερο σημείο μπορεί να κάνει τα μάτια σας να δακρύζουν και να προκαλέσουν φαγούρα στη μύτη, όπως το ίδιο μπορεί να συμβεί στις εξόδους σε μπαρ και εστιατόρια με καπνό. Ακόμα κι αν δεν καπνίζετε, μπορεί να αρχίσετε να φτερνίζεστε.

> Τι να κάνετε

  • Αν θέλετε να συνεχίσετε να ασκείστε σε εξωτερικό χώρο, ρωτήστε το γιατρό σας ποια φάρμακα μπορεί να βοηθήσουν. Δοκιμάστε επίσης: Scutellariae της Solgar. Αντιφλεγμονώδες & Αντιαλλεργικό για Αλλεργική Ρινίτιδα
  • Αποφεύγετε τους χώρους που είναι γεμάτοι με καπνό.

 

4 Προστατέψτε το σπίτι σας από τη γύρη

Μπορεί να επηρεάζεστε από άλλα, λιγότερο γνωστά αλλεργιογόνα στο σπίτι σου, όπως τα ακάρεα σκόνης και τους μύκητες, χωρίς να το γνωρίζετε.

> Τι να κάνετε

Για να κρατήσετε τη γύρη έξω από το σπίτι, αφήνετε τα παπούτσια, το παλτό και την τσάντα στην πόρτα, ώστε να μη φέρνετε τα αλλεργιογόνα απ' έξω σ' όλο το σπίτι. Πλένεστε πάντα με υποαλλεργικά προιόντα. Δοκιμάστε:

5 Μειώστε το στρες

Σύμφωνα με νέα μελέτη, τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση «Annals of Allergy, Asthma & Immunology», οι αλλεργίες παρουσιάζουν έξαρση όταν τα επίπεδα στρες που βιώνουμε είναι υψηλά.

Τι να κάνετε

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να διατηρείτε το στρες σε χαμηλά επίπεδα και συστήνουν τον διαλογισμό, τις βαθιές αναπνοές, την ισορροπημένη διατροφή, τη συστηματική σωματική δραστηριότητα και φυσικά την αποχή από το κάπνισμα και τους καφέδες.

Δοκιμάστε επίσης: Pantothenic Acid της Solgar  για το Στρες