ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }}
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Ακμή

Ακμή

Η ακμή είναι μία πολυπαραγοντική δερματική νόσος η οποία προσβάλλει την τριχο-σμηγματογόνο μονάδα και προκαλεί πολύμορφες βλάβες. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της υπερπαραγωγής σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες (αδένες που ελέγχονται από ορμόνες, τα ανδρογόνα) που τελικά οδηγούν σε απόφραξη των πόρων. Αποτέλεσμα της παραπάνω διαδικασίας είναι η δημιουργία βλαβών σε πρόσωπο, λαιμό, στέρνο, ώμους ή πλάτη όπως:

  • ανοιχτοί φαγέσωρες: τα γνωστά μαύρα στίγματα
  • κλειστοί φαγέσωρες: λευκά στίγματα
  • βλατίδες: κόκκινα εξογκώματα, φλεγμονές δηλαδή που δημιουργούνται όταν μολυνθούν οι φαγέσωρες  και συνήθως πονούν
  • φλύκταινες: σπυράκια με κίτρινο πύον που ουσιαστικά είναι η επιδείνωση των βλατίδων
  • οζίδια: σκληρά εξογκώματα κάτω από την επιφάνεια του δέρματος που συνήθως πονούν

Η ακμή εκδηλώνεται με διαφορετικές μορφές διαφορετικής έντασης (από ήπια έως πολύ σοβαρή ακμή).

Εμφανίζεται  κυρίως στην εφηβεία και υποχωρεί σταδιακά, όμως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εμφάνισής της και μετά την ηλικία των 20 χρόνων. Δεν επηρεάζει την υγεία  μας, αλλά αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα μπορεί να αφήσει σημάδια και ουλές στο δέρμα μας.Αν και πρόκειται για μία πολυπαραγοντική νόσο τα ακριβή αίτια δεν είναι ακόμα γνωστά.Ωστόσο, υπάρχουν καποιοί βασικοί παράγοντες που παίζουν ενεργό ρόλο στην εμφάνιση της όπως, το οικογενειακό ιστορικό (η κληρονομικότητα), οι ορμονικές διαταραχές, το στρες, η χρήση ορισμένων φαρμάκων καθώς και αναβολικών, η χρήση λιπαρών ή μη δερματολογικά ελεγμένων προϊόντων ομορφιάς ή ακόμα και ένας ενδεχόμενος ερεθισμός του δέρματος.

Η ακμή είναι μία νόσος που έχει πολλές ψυχολογικές επιπτώσεις στους ασθενείς.Είναι μία επίμονη και χρονοβόρα πάθηση που όμως με υπομονή και με την κατάλληλη θεραπεία μπορεί να αντιμετωπιστεί με μεγάλη επιτυχία.Παρολαυτά, απαιτεί άμεση αντιμετώπιση προκειμένου να μην υποτροπιάσει και να μην αφήσει ουλές.Αν δεν γίνει η σωστή θεραπεία σε συνδυασμό με την σώστη επιλογή δερματολογικών προϊόντων, η ακμή μπορεί να επιμένει για πολλά χρόνια.

Η σωστή αντιμετώπιση της ακμής ξεκινάει με τον σωστό καθαρισμό της επιδερμίδας, πρωί και βράδυ, ο οποίος είναι απαραίτητος ώστε η επιδερμίδα να δεχτεί τα κατάλληλα εκείνα προϊόντα που θα την καταπραϋνουν, θα σβήσουν τα σημάδια και θα εμποδίσουν την δημιουργία νέων.Η ενυδάτωση του προσώπου είναι εξίσου σημαντική με τον καθαρισμό του. Το γεγονός ότι μια επιδερμίδα είναι λιπαρή δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται ενυδάτωση. Το αντίθετο μάλιστα. Η ακμή, οι θεραπείες, οι συνθήκες του περιβάλλοντος ταλαιπωρούν και αφυδατώνουν την επιδερμίδα κάνοντάς την πιο ευαίσθητη σε μολύνσεις.

Μια ενυδατική–σμηγματορυθμιστική κρέμα προσώπου κρίνεται λοιπόν απαραίτητη, όχι μόνο γιατί θα ισορροπήσει τα επίπεδα λιπαρότητας της επιδερμίδας σας καθώς και την έκκριση σμήγματος της, αλλά και γιατί θα την προστατεύσει από μικρόβια και ερεθισμούς. Αρκεί να είναι ειδικά σχεδιασμένη για δέρματα με ακμή ώστε να απορροφάται άμεσα.Επιπλέον, στα δέρματα με ακμή είναι απαραίτητη η χρήση ενός σωστού αντιηλιακού, ειδικά σχεδιασμένου για λιπαρές ή με ακμή επιδερμίδες ώστε να αποφευχθούν φωτοαλλεργίες.

Συστήνεται επίσης η χρήση μάσκας αργίλου (2-3 φορές την εβδομάδα) που καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα χωρίς να την ερεθίζει.Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και διαρκεί 2-3 ημέρες.

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει