ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
8 tips που προλαμβάνουν τους τραυματισμούς στο τρέ

8 tips που προλαμβάνουν τους τραυματισμούς στο τρέξιμο

8 tips που προλαμβάνουν τους τραυματισμούς στο τρέξιμο

Οι τραυματισμοί κατά το τρέξιμο είναι πάρα πολύ συχνοί και κάποιοι σοβαροί, αλλά πολλοί, κυρίως ερασιτέχνες αθλητές, υποτιμούν τη σοβαρότητά τους και εξακολουθούν να τρέχουν όσο ο πόνος είναι ήπιος ή ελέγχεται με φάρμακα. Ρωτήσαμε τον personal trainer Σπύρο Λαμπρόπουλο και μας δίνει τα 8 tips που προλαμβάνουν τους τραυματισμούς στο τρέξιμο.

1 Πρώτα από όλα η προθέρμανση

Πριν από την προπόνηση ή τον αγώνα είναι σημαντικό το ζέσταμα. Η προθέρμανση των 5-10 λεπτών βοηθά στην εξάλειψη της συσσώρευσης γαλακτικού οξέος στους μυς και εμποδίζει τον μυικό πόνο και τα πιασίματα.

2 Μην ξεχνάτε τις διατάσεις

Οι καθημερινές διατάσεις είναι απαραίτητες για τη βελτίωση και τη διατήρηση της ευελιξίας, η οποία με τη σειρά της συμβάλει στη βελτίωση της απόδοσης και στη πρόληψη των τραυματισμών. Οι διατάσεις πρέπει να γίνονται μετά την προθέρμανση των μυών - συνήθως περίπου 10 λεπτά από το ζέσταμα.

3 Βάλτε βάρη στο πρόγραμμα

Η προπόνηση αντοχής βελτιώνει τη δύναμή σας. Αυτή με τη σειρά της μειώνει τη μυϊκή κόπωση, που οδηγεί σε κακή απόδοση και τραυματισμούς. Εάν τρέχετε θα ωφεληθείτε από δύο προπονήσεις δύναμης ανά εβδομάδα. Οι ασκήσεις θα πρέπει να στοχεύουν σε όλες τις μυικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του κορμού και του άνω και κάτω σώματος.

4 Δώστε σημασία στην ενυδάτωση και την καλή διατροφή

Αποφύγετε την αφυδάτωση, με το να ενυδατώνετε επαρκώς τον οργανισμό σας πριν την προπόνηση. Πίνετε νερό ή υγρά κάθε 15-20 λεπτά κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Μέσα σε δύο ώρες μετά την άσκηση αναπληρώστε τα χαμένα υγρά με νερό ή αθλητικά ποτά. Τα καλύτερα υγρά που πρέπει να παίρνετε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση, είναι ένα διάλυμα υδατανθράκων περιεκτικότητας 4-8%.

Επίσης, η καλή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των τραυματισμών στο τρέξιμο. Η ποιότητα της διατροφής μπορεί να επηρεάσει τη πιθανότητα να τραυματιστείτε. Η πλούσια ενεργειακά διατροφή προσφέρει ενέργεια στη προπόνηση, δίνοντας υψηλό επίπεδο δραστηριότητας, ενώ ένα θρεπτικό γεύμα μετά από αυτή βοήθα στην αποκατάσταση, καλύπτοντας τις προπονητικές φθορές.

5 Αυξάνετε τα χιλιόμετρα σταδιακά

Η καλή αερόβια δραστηριότητα είναι η βάση της απόδοσής σας. Η σταδιακή προετοιμασία του σώματός σας είναι σημαντική. Αυξάνετε τον όγκο της προπόνησης, τη διάρκεια και την ένταση κατά 5-10% ανά εβδομάδα.

6 Βάλτε το cross training και την ανάπαυση στο πρόγραμμά σας

Το cross training βοηθά στη διατήρηση της αερόβιας φυσικής κατάστασης. Οι ημέρες ανάπαυσης στο πρόγραμμά σας επιτρέπουν στο σώμα σας να αναρρώσει επαρκώς από τις ημέρες προπόνησης.

7 Μην κάνετε υπερπροπόνηση

Η υπερβολική προπόνηση, οι τραυματισμοί και οι κακές επιδόσεις είναι συχνά το αποτέλεσμα ενός αναποτελεσματικού προγράμματος προπόνησης. Ένας καλός προπονητής μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε το κατάλληλο πρόγραμμα προπόνησης για να εκπληρώσετε τους στόχους σας και να αποφύγετε τους τραυματισμούς.

8 Φοράτε τα σωστά παπούτσια

Δεν είναι όλα τα παπούτσια ίδια. Ο τύπος παπουτσιού που χρειάζεστε ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του ποδιού σας και το στυλ κίνησης. Ένα αθλητικό κατάστημα που ειδικεύεται στα αθλητικά παπούτσια μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε ποιο στυλ είναι καλύτερο για σας.

Να θυμάστε: Ακόμα κι όλα να τα κάνετε σωστά και να ακολουθείτε τους κανόνες, μειώνετε τις πιθανότητες για μυϊκό τραυματισμό αλλά δεν τις μηδενίζετε. Γι΄αυτό ακούτε πάντα το σώμα σας.

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
195 πόντους
9,31€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Solgar Meta-Flex Glucosamine - Hyaluronic Acid - C
BEST SELLER
ΠΤΩΣΗ ΤΙΜΗΣ
- 11%
973 πόντους
55,95€ Τιμή καταλόγου
36,37€ Προηγούμ. τιμή
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Lanes Ηλεκτρολύτες με Βιταμίνες B,C,E με Γεύση Πορ
ΠΤΩΣΗ ΤΙΜΗΣ
- 10%
121 πόντους
6,90€ Τιμή καταλόγου
4,49€ Προηγούμ. τιμή
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Vichy Mineral 89 Booster-Καθημερινός Ορός Ενυδάτωσ
BEST SELLER
552 πόντους
26,35€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
825 πόντους
30,90€ Τιμή καταλόγου