ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }}
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
7 tips να κόψετε την όρεξή σας

7 tips να κόψετε την όρεξή σας

Εάν ξεκινήσατε να ακολουθείτε μία δίαιτα για απώλεια βάρους είναι σημαντικό να μάθετε να πειθαρχείτε την όρεξή σας. Αυτά τα 7 tips και τα προϊόντα φαρμακείου θα σας βοηθήσουν να τη μειώσετε.

1 Προτιμήστε πρωτείνες και ολικής άλεσης προιόντα

Στην αρχή οποιουδήποτε προγράμματος, θα πεινάτε τόσο που θα θέλετε να φάτε ακόμα και το πιάτο, επειδή το σώμα σας παράγει περισσότερη ορμόνη της πείνας, τη γρελίνη, απ’ όσο πριν. Καθώς περιμένετε να προσαρμοστεί ο οργανισμός σας, υποτάξτε την πείνα σας καταναλώντας πρωτεΐνες και σιτηρά ολικής αλέσεως – καταστέλλουν με τον καλύτερο τρόπο τη γρελίνη.

2 Μην τρώτε τα συναισθήματά σας

Το φαγητό είναι ένας τρόπος αποκλεισμού ενός συναισθήματος αντί επεξεργασίας του. Αναρωτηθείτε προτού φάτε κάτι: «γιατί το χρειάζομαι αυτό; Ποιες είναι οι επιλογές μου;». Σκεφτείτε το και αποφασίστε να ξεσπάσετε αλλού συναισθηματικά.

3 Βάλτε βρόμη στη διατροφή σας

Εχει πολλές φυτικές ίνες, μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης σε σχέση με άλλα δημητριακά και όγκο ενώ σας κρατάει για περισσότερη ώρα χορτάτους επειδή η απορρόφησή της από τον οργανισμό είναι βραδεία με αποτέλεσμα να μην ανεβάζει την ενέργειά σας απότομα και να την ρίχνει το ίδιο απότομα. Καταναλώστε τη για πρωινό ή το βράδυ με λίγο γιαούρτι.

4 Φάτε ένα αχλάδι

Η κατανάλωση ενός μικρού αχλαδιού με τη φλούδα πριν από κάθε κύριο γεύμα μπορεί να αυξήσει το αίσθημα πληρότητας και να μειώσει την όρεξή σας  για φαγητό, περιορίζοντας έτσι το συνολικό αριθμό θερμίδων που προσλαμβάνετε καθημερινά.

5 Προτιμήστε το ελαιόλαδο ωμό

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Cell Metabolism το ολεϊκό οξύ, ένα ακόρεστο λιπαρό οξύ που περιέχεται στο ελαιόλαδο, στους ξηρούς καρπούς και στο αβοκάντο, συμβάλλει στη μείωση της πείνας.

6 Μυρίστε μέντα

Η οσμή του φαγητού μπορεί να ξεγελάσει τον εγκέφαλο και να νομίζει ότι έχει φάει. Μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που μύριζαν άρωμα μέντας κάθε δύο ώρες κατανάλωναν λιγότερες θερμίδες σε σχέση με όσους δεν μύριζαν! Επιπλέον, αν αντιμετωπίζετε το φαγητό ως καταφύγιο από το άγχος κάντε το εξής τρικ: κρατήστε το αριστερό ρουθούνι κλειστό και μυρίστε από το δεξί ώστε να ενεργοποιήσετε την πλευρά του εγκεφάλου στην οποία γίνεται η επεξεργασία των συναισθημάτων. Με αυτό τον τρόπο ενδέχεται να μειωθούν και το στρες και η όρεξή σας.

7 Δοκιμάστε ένα συμπλήρωμα διατροφής

Σήμερα υπάρχουν αρκετά διατροφικά συμπληρώματα που βοηθούν στην απώλεια βάρους. Ανάλογα με τα συστατικά που περιέχουν κάποια έχουν ανορεκτική δράση και μειώνουν την πρόσληψη της τροφής, ενώ άλλα αυξάνουν τις καύσεις του οργανισμού οδηγώντας σε απώλεια βάρους. Σας προτείνουμε: