ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
7 συμπληρώματα διατροφής για να αυξήσετε το μυϊκό

7 συμπληρώματα διατροφής για να αυξήσετε το μυϊκό σας όγκο

Γυμνάζεστε και θέλετε να αυξήσετε το μυϊκό σας όγκο; Τρία είναι τα μυστικά: άλιπη διατροφή, στοχευμένη προπόνηση και συγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής που αυξάνουν τη μυική σας μάζα.  

Τι να κάνετε στην προπόνηση

Υπάρχουν πολλά προγράμματα, ανάλογα με τον στόχο που έχετε (π.χ. όγκο στα χέρια ή στο στήθος ή και στα δύο). Αλλά αν θέλετε να αυξήσετε το μυϊκό σας όγκο στην προπόνησή σας κάντε τα εξής:

  • Για κάθε μυική ομάδα επιλέγετε τρεις ασκήσεις τις οποίες φροντίζετε να τις επαναλαμβάνετε σχεδόν καθημερινά χωρίς να υπερβάλλετε με πολλές επαναλήψεις.
  • Αποφύγετε τα πολύ εντατικά προγράμματα γυμναστικής που εξαντλούν το σώμα, φτάνουν το μυΐκό σύστημα στα όριά του και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς.

Πάρτε κρεατίνη

Η κρεατίνη διαδραματίζει βασικό ρόλο στην αύξηση της μυϊκής μάζας και στην αντιμετώπιση της μυϊκής κόπωσης. Η κρεατίνη αποτελεί ένα αζωτούχο οργανικό οξύ που ανευρίσκεται στα μυϊκά κύτταρα (συμπεριλαμβανομένου του καρδιακού μυός) και συμμετέχει στην παραγωγή κυτταρικής ενέργειας με την μορφή της τριφωσφορικής αδενοσίνης (ATP- Adenosine Triphosphate). Συντίθεται φυσιολογικά από τον οργανισμό μας και μπορεί να ληφθεί και μέσω των τροφών (κυρίως κόκκινο κρέας και ψάρι). Υψηλότερα επίπεδα ATP, οδηγούν σε βελτίωση της μυϊκής δύναμης και της αντοχής. Δοκιμάστε την Creatine Powder Σκόνη Κρεατίνης για Μυϊκή Μάζα 500g της Lamberts σε μορφή σκόνης. Παρέχει 5g καθαρής μονουδρικής κρεατίνης ανά 5g σκόνης για προσθήκη σε φρουτοχυμούς, πρωτεινούχα shakes και φρουτόκρεμες. Η Κρεατίνη 1000 mg για Μυϊκή Μάζα & Σωματική Δύναμη (60 Ταμπλέτες) της Health Aid αυξάνει την άλιπη μυϊκή μάζα και τη δύναμη του σώματος. Βελτιώνει την απόδοση κατά τη διάρκεια της άσκησης και βοηθά στη γρήγορη ανάκαμψη των μυών.

Κάντε αποκατάσταση με πρωτεϊνη

Η πρωτεϊνη είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση και την ανάπτυξη των μυών, γι' αυτό καταναλώνετε ροφήματα πρωτεϊνης ορού γάλακτος ταχείας πέψης 30 με 60 λεπτά μετά την τελευταία επανάληψη. Πόση πρωτείνη όμως πρέπει να πάρετε; Για τους περισσότερους άντρες, 20-30 γραμμ. αρκούν. Για κάποιον μεγαλύτερο σε όγκο μπορεί να χρειαστεί και 40 γραμμ. Οι γυναίκες συνήθως καταναλώνουν 15-25 γραμμ. Συνοδεύετε το γεύμα σας με υδατάνθρακες ταχείας απορρόφησης όπως ζάχαρη επειδή μπορεί να βοηθήσει στην μεταφορά πρωτεϊνης και αμινοξέων στους μυς ελαφρώς γρηγορότερα. Δοκιμάστε την  Ultra Premium Whey Protein Chocolate - Πρωτεϊνη Ορού Γάλακτος με Γεύση Σοκολάτα 600g της Healthia που σας παρέχει πάνω από 21g πρωτεΐνης ανά δόση. Η πρωτεΐνη ISOSOY® της Solgar παρέχει υψηλής ποιότητας φυτική πρωτεΐνη από φυσική σόγια, πλούσια σε ισοφλαβόνες (genistein, daidzein). Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ισοφλαβόνες της σόγιας παρουσιάζουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η Natural Pea Protein Συμπλήρωμα Πρωτεϊνης (750gr) της Lamberts είναι εξαιρετικά δημοφιλές συμπλήρωμα διατροφής μεταξύ αθλητών που αναζητούν πρωτεΐνη για την ανάπτυξη και την ενίσχυση των μυών και θέλουν να αποφύγουν τα γαλακτοκομικά και τα προϊόντα που βασίζονται στη σόγια.

Δοκιμάστε L-Αργινίνη H L-Αργινίνη είναι ένα από τα είκοσι αμινοξέα που αποτελούν τους δομικούς λίθους των πρωτεϊνών, οι οποίες συμμετέχουν στην διαδικασία παραγωγής ενέργειας. Παράλληλα, η αργινίνη συμβάλλει στην ενίσχυση της μυϊκής μάζας και μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο συμπλήρωμα για την αποκατάσταση των μυών μετά από έντονη προπόνηση. Ακόμη, χρησιμεύει στην παραγωγή ενέργειας στους μύες και βοηθά στην αύξηση της αντοχής, ειδικά σε προπόνηση υψηλής έντασης. Δοκιμάστε την L-Αργινίνη για Ενδυνάμωση Μυών & Παραγωγή Ενέργειας, 500mg της Nature's Bounty. Περιέχει αργινίνη ελεύθερης μορφής, ιδιαίτερα χρήσιμο σε αθλητές και αθλούμενους. Επίσης και την L-Arginine & Ornithine 500/250mg - Παραγωγή Ενέργειας, Ινομυαλγίες, Χρόνια Κόπωση & Καλή Ενεργειακή Απόδοση Καρδιακού Μυός (100 Κάψουλες) της Now Foods. Συνδυάζει δύο βασικά αμινοξέα σ΄ ένα ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής.

Το Box Pharmacy σας προτείνει