ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
5 τρόποι για να σώσετε τα μάτια σας από τον ήλιο

5 τρόποι για να σώσετε τα μάτια σας από τον ήλιο

Ο έντονος ήλιος του καλοκαιριού, οι υψηλές θερμοκρασίες, η άμμος, η σκόνη και οι δραστηριότητες στο ύπαιθρο επιβαρύνουν τα μάτια μας. Αυτοί είναι οι 5 τρόποι για να σώσετε τα μάτια σας από τον ήλιο.

Τα μάτια μας επιβαρύνονται περισσότερο το καλοκαίρι λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας που διαπερνά την ατμόσφαιρα. Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσει οφθαλμολογικά προβλήματα όπως ξηροφθαλμία, επιπεφυκίτιδα, φωτοτραυματισμό, δερματίτιδα βλεφάρων κ.ά. Πρόβλημα μπορεί να προκαλέσουν και οι μη καθαρές πισίνες, το θαλασσινό νερό, η κακή συντήρηση των φακών επαφής αλλά και τα βρώμικα χέρια. Τα συμπτώματα; Κόκκινα μάτια, φαγούρα, πρήξιμο βλεφάρων, τσίμπλες, φωτοευαισθησία και δακρύρροια είναι μερικές από τις ενοχλήσεις των ματιών που εμφανίζονται το καλοκαίρι. Μόνον πέντε ώρες χωρίς προστασία στον ήλιο καθημερινά κατά την εφηβική ηλικία μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο κατά 50% εμφάνισης ωχράς κηλίδας! Δείτε ποιοι είναι οι 5 τρόποι για να σώσετε τα μάτια σας από τον ήλιο και πώς θα τα προστατέψετε αποτελεσματικά το καλοκαίρι.

1 Βάζετε αντηλιακό στα βλέφαρα

Η υπεριώδης ακτινοβολία UVA & UVB μπορεί να προκαλέσει μεγάλες βλάβες στα μάτια και κυρίως στα βλέφαρα. Επιλέξτε ένα αντηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας για το πρόσωπο και τα βλέφαρα (πάνω από 15) για να τα προστατέψετε από δερματίτιδα. Φροντίστε να είστε προσεκτικοί με την ποιότητα των αντηλιακών που χρησιμοποιείτε και απλώνετε το πάντα με καθαρά χέρια και απαλές κινήσεις για να μην μεταφέρετε μικρόβια στα μάτια σας. Σας προτείνουμε:

2 Φοράτε τα σωστά γυαλιά

Απαραίτητο είναι να συμβουλεύεστε έναν οπτικό στην επιλογή γυαλιών ηλίου. Όταν αγοράζετε ένα ζευγάρι γυαλιά θα πρέπει οι φακοί να είναι 100% απορροφητικοί στην ηλιακή ακτινοβολία (UV protection) και να φέρουν το σήμα CE, ως εγγύηση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των φακών. Το χρώμα των φακών και ο βαθμός φωτεινότητάς τους εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες που θα το χρησιμοποιήσετε (έντονη ηλιοφάνεια, βουνό, βραδινή οδήγηση κ.λπ.) ενώ για μεγαλύτερη προστασία, φροντίστε να αγοράσετε μεγάλα γυαλιά ώστε ο φακός να καλύπτει ολόκληρο το μάτι. Γενικά να θυμάστε πως οι αποχρώσεις του καφέ, του γκρι και του γκριζοπράσινου είναι ιδανικοί για την έντονη ηλιοφάνεια. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να φοράτε οπωσδήποτε στα μικρά παιδιά γυαλιά και καπέλο. Σας προτείνουμε για τα παιδιά αυτά τα γυαλιά:

3 Φροντίζετε τους φακούς επαφής

Κάνατε μπάνιο στη θάλασσα φορώντας τους φακούς σας; Μην τους βγάζετε αμέσως μετά το μπάνιο αλλά περιμένετε ένα τέταρτο. Το θαλασσινό νερό περιέχει περισσότερο αλάτι από τα δάκρυα και αυτό μπορεί να αφυδατώσει τους φακούς επαφής και να «κολλήσουν» πάνω στον κερατοειδή. Αν τους αφαιρέσετε αμέσως μόλις βγείτε από τη θάλασσα μπορεί να προκαλέσετε κάποια γρατσουνιά στον κερατοειδή. Φοράτε γυαλιά θαλάσσης για να αποφύγετε ερεθισμούς π.χ. από το χλώριο της πισίνας ενώ βγαίνοντας από το νερό πλένετε τα μάτια σας με καθαρό νερό. Σε κάθε περίπτωση να είστε σχολαστικοί με την καθαριότητα των φακών επαφής χρησιμοποιώντας τα σωστά προιόντα. Δοκιμάστε:

4 Ενυδατώνετε τα μάτια σας

Δεν αφυδατώνεται μόνο η επιδερμίδα σας το καλοκαίρι αλλά και τα μάτια σας λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, του αέρα και του θαλασσινού νερού. Χρησιμοποιήστε τεχνητά δάκρυα που θα ενυδατώσουν τα μάτια σας αποτελεσματικά αλλά φροντίστε να κάνετε πλύσεις με οφθαλμικές σταγόνες για να διατηρείτε την περιοχή των ματιών καθαρή. Δοκιμάστε:

5 Προστευτείτε... συμπληρωματικά!

Εμπλουτίστε την καλοκαιρινή σας διατροφή με τροφές που περιέχουν ψευδάργυρο (όπως στρείδια και φιστίκια) που επιτρέπει τη βιταμίνη Α να δημιουργήσει μελανίνη, η οποία δρα προστατευτικά στο δέρμα και τα μάτια. Επίσης καταναλώνετε φρούτα πλούσια σε β καροτίνη επειδή το σώμα τη μετατρέπει σε βιταμίνη Α, η οποία αντιστέκεται στη βλάβη των κυττάρων και των ιστών του σώματος. Κάποια διατροφικά συμπληρώματα προσφέρουν προστασία κατά της σημαντικότερης αιτίας απώλειας της όρασης σε ηλικιωμένα άτομα, της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας η οποία καταστρέφει το κεντρικό τμήμα του αμφιβληστροειδούς χιτώνα. Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C η οποία προστατεύει τον κερατοειδή χιτώνα και το φακό του οφθαλμού από την οξείδωση και συμβάλει στην πρόληψη του καταρράκτη. Τέλος, τα ω-3 συμβάλλουν στην καλή ενυδάτωση του ματιού και στην πρόληψη της ξηροφθαλμίας ενώ η λουτείνη και η ζεοξανθίνη προστατεύουν από τη βλαβερή δράση της ηλιακής ακτιβονολίας και εξουτερώνουν τις ελεύθερες ρίζες. Δοκιμάστε: