ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
15 συμβουλές για όνειρα γλυκά!

15 συμβουλές για όνειρα γλυκά!

Από τι κίνδυνεύετε όταν δεν χορταίνετε ύπνο;  15 συμβουλές για όνειρα γλυκά!

Η έλλειψη ύπνου βλάπτει σοβαρά την υγεία σας. Δείτε από τι κίνδυνεύετε και μάθετε ποιες βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλά.

Προκαλεί δυστυχήματα

Η υπνηλία κα η μείωση της προσοχής και της ετοιμότητας λόγω αΰπνίας προκαλούν εργατικά ατυχήματα και τροχαία, με ανυπολόγιστες ζημιές. Έχει διαπιστωθεί ότι το 1/3 των θανατηφόρων δυστυχημάτων που προκαλούνται από φορτηγά οφείλονται στην κούραση ή στην υπνηλία του οδηγού. Μάλιστα μελέτη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας της πολιτείας της Νέας Υόρκης απέδειξε ότι 1 στους 4 οδηγούς έχει αποκοιμηθεί στο τιμόνι τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του.

Επιβαρύνει την καρδιά

Ο λιγόωρος ύπνος σε συνδυασμό με τις πολλές ώρες εργασίας αυξάνει κατά πολύ τον καρδιακό ρυθμό αλλά και την αρτηριακή πίεση με αποτέλεσμα να γίνεται περισσότερο πιθανός ο κίνδυνος εμφάνισης εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Αποδιοργανώνει τον εγκέφαλο

Ο εγκέφαλός μας έχει απόλυτη ανάγκη τον ύπνο αφού τις ώρες που κοιμόμαστε επανεξετάζει και αφομοιώνει τις χρήσιμες πληροφορίες που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κάνει αδύνατη την επίλυση προβλημάτων

Οι λίγες ώρες ύπνου στερούν από τον εγκεφαλο την δυνατότητα να επεξεργάζεται επαρκώς τα προβλήματα της ημέρας, να αναδιοργανώνει τις πληροφορίες και να τις αποθηκεύει στη μνήμη, κάτι που γίνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ο εγκέφαλος τις ώρες εκείνες δουλεύει ασταμάτητα και πολλές φορές προσφέρει λύσεις σε θέματα που την προηγούμενη ημέρα φαίνονταν αδύνατο να αντιμετωπιστούν.

Δυσχεραίνει τη μάθηση

Όταν κάποιος εκπαιδεύεται σε μία τέχνη αργά το απόγευμα, αν αργότερα το βράδυ δεν κοιμηθεί αρκετά αφομοιώνει πιο δύσκολα τις μαθησιακές πληροφορίες. Αντίθετα, αν πάει νωρίτερα για ύπνο μαθαίνει πιο γρήγορα και διατηρεί καλύτερα τις δεξιότητές του, πνευματικές ή ακόμα και κινητικές, που απέκτησε κατά τη διάρκεια της εκμάθησης.

Προκαλεί ορμονικές διαταραχές

Οι ορμονικές αλλάγες που παρατηρούνται στον οργανισμό από τον λιγόωρο ύπνο οδηγούν σε χρόνια φλεγμονή που σχετίζεται με παθήσεις της καρδιάς, την υψηλή πίεση και τον διαβήτη. Ακόμη και η  απώλεια δύο ωρών ύπνου σε καθημερινή βάση μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό.

Ευνοεί την παχυσαρκία

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η έλλειψη ύπνου αυξάνει την όρεξη αφού ανεβάζει τα επίπεδα της γρελίνης της ορμόνης δηλαδή που προκαλεί επιθυμία για φαγητό. Αντίθετα, μειώνονται τα επίπεδα της λεπτίνης, της ορμόνης που ευθύνεται για ην καταστολή της όρεξης. Έτσι ο οργανισμός παίρνει το μήνυμα ότι πρέπει να αποθηκεύσει ενέργεια στα λιποκύτταρα και οδηγεί το άτομο να καταναλώσει περισσότερες θερμίδες. Όσοι λοιπόν κοιμούνται λίγο λόγω αυτών των ορμονικών διαταραχών καταναλώνουν περισσότερες ποσότητες φαγητού και οδηγούνται σταδικά στην παχυσαρκία που ευθύνεται για μια σειρά σοβαρών ασθενειών όπως είναι ο διαβήτης τύπου 2, οι καρδιακές παθήσεις, η υψηλή πίεση, τα εγκεφαλικά επεισόδια και κάποιες μορφές καρκίνου.

Αποδυναμώνει το ανοσολογικό σύστημα του οργανισμού

Η έλλειψη ύπνου στερεί από τον οργανισμό τη δυνατότητα να επανορθώσεις τις βλάβες που υφίσταται με διαδικασίες που ξεκινούν την ώρα που κοιμόμαστε. Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια του ύπνου ο οργανισμός βαζει σε λειτουργία μηχανισμούς  που καταπολεμούν τα μικρόβια τα οποία εισβάλλουν στο σώμα στη διάρκεια της ημέρας. Όσοι κοιμούνται αρκετά και καλά έχουν αυξημένη παραγωγή αντισωμάτων η οποία οφείλεται στην ορμονική τακτοποίηση που επιτρέπει την καλύτερη ανάπτυξη, τον πολλαπλασιασμό και τη διαφοροποίηση των λεμφοκυττάρων. Πιο συγκεκριμένα στη διάρκεια του καλού ύπνου αυξάνονται τα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης, της προλακτίνης και της ντοπαμίνης, οι οποίες δρουν θετικά στο ανοσοποιητικό σύστημα ενώ παράλληλα μειώνονται οι ορμόνες του στρες όπως η επινεφρίνη, η νορεπινεφρίνη και η θυρεοτροπίνη.

Εξασθενεί τη μνήμη

Κατά τη διάρκεια του ύπνου ο εγκέφαλος εκτός του ότι βάζει σε τάξη τις εισερχόμενες πληροφορίες επαναφέρει άλλες από περιοχές στις οποίες τις είχε αποθηκεύσει με αποτέλεσμα η ικανότητα της μνήμης να διατηρείται ακμαία. Ακόμη, συνδέει και ενώνει σχετικές πληροφορίες προκειμένου να αποκαταστήσει τη μνήμη της προηγούμενης ημέρας. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι ενισχυτικός και ο μεσημεριανός ύπνος, ο οποίος φαίνεται να βοηθά τον εγκέφαλο να απαλλαγεί από την υπερφόρτωση πληροφοριών που δέχτηκε κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών.

Καταστέλλει την ενεργητικότητα και τη δημιουργικότητα

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει κούραση, μείωση της ενεργικότητας, δυσκολία στη συγκέντρωση και ευερεθιστότητα.

15 χρήσιμες συμβουλές για όνειρα γλυκά

Ο καλός ύπνος είναι μια από τις βασικότερες ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε την υγεία μας. Να πώς μπορείτε να κοιμηθείτε καλά.

1 Η τρυπτοφάνη είναι ίσως η πιο σημαντική θρεπτική ουσία για την ποιότητα του ύπνου μας, καθώς μετατρέπεται σε σεροτονίνη, η οποία χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και υποβοηθά τον ύπνο. Το Tranquility της Nature's Plus περιέχει Βότανα, Μαγνήσιο, Ασβέστιο και φυσικώς ευρισκόμενη τρυπτοφάνη από συμπυκνωμένη πρωτεΐνη γάλακτος. Το 5-HTP 100mg Αμινοξύ Τρυπτοφάνη της Lamberts περιέχει την υδροξυλιωμένη μορφή του αμινοξέως τρυπτοφάνη, το οποίο ανευρίσκεται σε τρόφιμα υψηλής πρωτεϊνικής σύνθεσης όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

2 Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β συμμετέχουν στη χαλάρωση του νευρικού συστήματος, και έμμεσα βοηθούν στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου. Η Vitamin B50 Complex της Power Health με Βιταμίνες του συμπλέγματος Β μπορεί να βοηθησει στην τόνωση του οργανισμού και στις αυπνίες. Το Quiet Life της Lanes περιέχει συνδυασμό βοτάνων γνωστών για τις ηρεμιστικές τους ιδιότητες όπως βαλεριάνα, πασσιφλόρα, λυκίσκο, λεωνόρους και άγριο μαρούλι καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β για ένα υγιές νευρικό σύστημα.

3 Η έλλειψη μαγνησίου είναι μια από τις συνηθέστερες αιτίες αϋπνίας, υπερέντασης γι’ αυτό και δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε και να ξυπνήσουμε το πρωί. Η πλειοψηφία του πληθυσμού παρουσιάζει έλλειψη μαγνησίου, όχι μόνο γιατί δεν συναντάται σε επαρκείς ποσότητες στη διατροφή μας, αλλά και λόγω αυξημένων απωλειών που προκαλούνται από το στρες και τα αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης. Το  συμπλήρωμα διατροφής Magnesium+B6 της Solgar είναι μια ειδική φόρμουλα η οποία προμηθεύει τον οργανισμό με τις απαραίτητες ποσότητες μαγνήσιου και βιταμίνης B6. 

4 Βότανα όπως η πασιφλόρα, ο λυκίσκος και η λεβάντα έχουν κατασταλτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες. Η Valerian της Lamberts περιέχει σε κάθε της ταμπλέτα 400mg τιτλοδοτημένου εκχυλίσματος, που ισοδυναμεί με 1600mg ρίζας Βαλεριάνας. Η Bαλεριάνα της Ηealth Aid είναι φυσικό και ασφαλές ηρεμιστικό για την αϋπνία, την ανησυχία και την συναισθηματική κατάπτωση, χωρίς τις παρενέργειες των ηρεμιστικών φαρμάκων. Το τυποποιημένο εκχύλισμα ρίζας Valerian 83mg (βαλεριάνα) της Quest αποδίδει 250μg βαλερινικών οξέων, που είναι το δραστικό συστατικό αυτού του παραδοσιακά χρησιμοποιούμενου βοτάνου. Το Dormeasan της A.Vogel είναι Βάμμα από συνδυασμό φρέσκων βοτάνων με βαλεριάνα & λυκίσκο και λειτουργεί ώς φυτικό υπνωτικό και  ηρεμιστικό. Το SleepAid της Health Aid περιέχει λυκίσκο, βαλεριάνα & πασιφλόρα για ξεκούραστο ύπνο, χαλάρωση και αναζωογόνηση

5 Η μελατονίνη παράγεται από την επίφυση και απελευθερώνεται στο αίμα. Είναι ορμόνη που ρυθμίζει την παραγωγή άλλων ορμονών και συντονίζει τον κιρκάδιο (ημερήσιο) ρυθμό του σώματος, δηλαδή τις εναλλαγές ύπνου/ξύπνιου. Αποκαλείται «σκούρα» ορμόνη επειδή η σύνθεση και η απελευθέρωσή της δεγείρεται από το σκοτάδι ενώ περιορίζεται από το φως. Επομένως η έκθεση σε έντονο φως τη νύχτα ή σε λιγοστό την ημέρα αποσυντονίζει τη ρύθμιση παραγωγής μελατονίνης γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την κούραση και τη μη ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Το Melatonin 3 mg για Ρύθμιση του Ύπνου της Now Foods μπορεί να βοηθήσει στην αϋπνία και στις διάφορες διαταραχές του ύπνου, όπως στα υπερατλαντικά ταξίδια (φαινόμενο jet lag). Η φόρμουλα SEDAR της Doctor's Formulas με μελατονίνη και L τρυπτοφάνη είναι μια σύνθεση φυσικών συστατικών που έχουν μυοχαλαρωτική, αγχολυτική και υπναγωγή δράση και ρυθμίζουν την κατάσταση του ύπνου, σε αντίθεση με τις βενζοδιαζεπίνες που αναστέλλουν την κατάσταση REM του ύπνου. Το συμπλήρωμα διατροφής Μελατονίνη 1mg της Nature's Bounty έχει χαλαρωτικές για τον οργανισμό ιδιότητες.

6 Η βιταμίνη D είναι από τις βασικές βιταμίνες που ρυθμίζουν το κικάρδιο ρυθμό. Πτώση των επιπέδων της D συνδέονται με κατάθλιψη και αϋπνίες.

7 Διαλέξτε το σωστό στρώμα και το σωστό μαξιλάρι.

8 Πηγαίνετε για ύπνο μόνον όταν αισθάνεστε πραγματικά νυσταγμένοι.

9 Μην πίνετε καφέ, τσάι, σοκολάτα, αναψυκτικά με καφείνη και αλκοόλ αργά το βράδυ. Προτιμήστε το ζεστό γάλα που βοηθά.

10 Ρυθμίστε το φωτισμό και τη θερμοκρασία στο υπνοδωματιό σας ώστε να μην σας αποσπούν εξωτερικοί παράγοντας από έναν καλό ύπνο.

11 Εάν ενοχλείστε από τους θορύβους χρησιμοποιήστε ωτοασπίδες.

12 Χαλαρώστε ακούγοντας απαλή μουσική.

13 Μην καταναλώνετε υπνωτικά χάπια ή ηρεμιστικά χωρίς τη συμβουλή του γιατρού.

14 Φροντίστε να ξυπνάτε την ίδια ώρα, κάθε πρωί, ώστε να ρυθμίσετε το βιολογικό σας ρολόι.

15 Σκεφτείτε όλα τα προβλήματα που σας απασχολούν πριν φτάσετε στο υπνοδωμάτιο. Να πέφτετε στο κρεβάτι μόνον όταν έχετε ολοκληρώσει αυτές τις σκέψεις. Κάντε θετικές σκέψεις.

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
1218 πόντους
62,45€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Solgar Magnesium with Vitamin B6, 100tabs
ΠΤΩΣΗ ΤΙΜΗΣ
- 9%
336 πόντους
18,95€ Τιμή καταλόγου
12,32€ Προηγούμ. τιμή
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
514 πόντους
26,37€ Τιμή καταλόγου