ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }}
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
10 συμβουλές για να θηλάσετε χωρίς πρόβλημα

10 συμβουλές για να θηλάσετε χωρίς πρόβλημα

10 συμβουλές για να θηλάσετε χωρίς πρόβλημα

Μην αφήσετε την ανασφάλεια, το φόβο ή την παραπληροφόρηση να σας απομακρύνουν από το θηλασμό. Αυτές οι 10 συμβουλές θα σας βοηθήσουν να θηλάσετε χωρίς πρόβλημα το νεογέννητο μωρό σας.

1 Θηλάστε αμέσως το παιδί μόλις γεννηθεί

Σύμφωνα με έρευνες τα νεογέννητα που έρχονται σε επαφή δέρμα με δέρμα αμέσως μετά τον τοκετό έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να θηλάσουν αποκλειστικά. Επομένως είναι πολύ σημαντικό για να ξεκινήσει η γαλουχία, ο θηλασμός να ξεκινήσει την πρώτη κιόλας ώρα που θα γεννηθεί το μωρό σας.

2 Θηλάστε με άνεση

Καθίστε αναπαυτικά και στηρίζετε την πλάτη σας για να μην κουραστείτε. Να θυμάστε πάντα τον κανόνα: Φέρνετε το μωρό στο στήθος σας και όχι το στήθος στο μωρό. Φροντίστε ο κορμός, ο αυχένας και το κεφάλι του μωρού σας να βρίσκονται σε ευθεία γραμμή και η κοιλίτσα του απέναντι από την κοιλιά σας και  να ελέγχετε ότι έχει πιάσει σωστά τη θηλή.

3 Μη θηλάζετε με χρονοδιάγραμμα

Η επιστήμη είναι κατηγορηματική: στο θηλασμό πετάξτε τα ρολόγια! Αγνοείστε τον κανόνα των 10 λεπτών (10 λεπτά στο ένα στήθος και άλλα 10 στο άλλο). Κατά τις πρώτες εβδομάδες, το μωρό χρειάζεται να μάθει να πιάνει στο στήθος σωστά και να γευματίζει χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Κάθε μωρό έχει το δικό του πρόγραμμα στο φαγητό, άλλα τρώνε γρήγορα και άλλα θέλουν τον χρόνο τους. Η διάρκεια των γευμάτων αλλάζει ανάλογα με την πείνα του, τη διάθεσή του, την ώρα της ημέρας και τον επιτυχή ή όχι τρόπο ταίσματος.

4 Θηλάζετε οπωσδήποτε το βράδυ

Τότε εκκρίνονται οι ορμόνες του θηλασμού, το μωρό τρώει πιο ήρεμα και βοηθά στον ερεθισμό του στήθους, αυξάνοντας έτσι την παραγωγή γάλακτος.

5 Μη διακόπτετε το θηλασμό αν πονέσουν οι θηλές σας

Οι θηλές συνήθως πληγώνονται λόγω κακής στάσης, τοποθέτησης και πιάσιμο του στήθους από το μωρό. Βελτιώστε την τεχνική του θηλασμού: φροντίστε το μωρό σας να έχει πιάσει τη θηλή. Θα το καταλάβετε όταν η γωνία ανάμεσα στο πάνω και κάτω χείλος είναι μεγάλη, τα μάγουλά του είναι στρογγυλά και φουσκωμένα, έχει πιάσει και μέρος ή όλη τη σκούρα περιοχή γύρω από τη θηλή (θηλαία άλω), τα χείλη του είναι ανεστραμμένα προς τα έξω σα βεντούζα, το πηγούνι του ακουμπά πάνω στο στήθος σας όπως και η μύτη του. Αν σας πονούν οι θηλές δοκιμάστε:

6 Μην ξεχνάτε το μασάζ

Η ενεργοποίηση της παραγωγής γάλακτος για την μητέρα γίνεται μέσω ορμονών όπως η ωκυτοκίνη. Για να ενεργοποιηθεί αυτή η ορμόνη απαιτείται το άγγιγμα και η μάλαξη του στήθους. Επίσης, κάνετε προσεκτικό μασάζ με κάποιο λάδι το οποίο ανακουφίζει την περιοχή του στήθους, μέσω της καλύτερης ενεργοποίησης της κυκλοφορίας του αίματος και της αύξησης της θερμοκρασίας του στήθους. Δοκιμάστε:

7 Αντλείτε το επιπλέον γάλα

Εάν το στήθος σας είναι υπερφορτωμένο το οποίο οφείλεται στη μεγάλη παραγωγή γάλακτος συνήθως το 3°- 4° εικοσιτετράωρο αυτό μπορεί να αποτελέσει μια από τις πιο συχνές δυσκολίες του θηλασμού. Το στήθος σας μπορεί να πρηστεί και να κοκκινίσει, το δέρμα να τεντωθεί και να νιώσετε έντονη ενόχληση ή πόνο. Αν το μωρό δυσκολεύεται να πιάσει τη θηλή τότε και αυτό αυξάνει το πρόβλημα. Αντλείτε το επιπλέον γάλα με ένα θήλαστρο. Δοκιμάστε:

8 Κάντε αποθήκη γάλακτος

Εάν το γάλα που αντλείτε δε το δίνετε άμεσα στο μωρό αποθηκεύστε το στο ψυγείο ή την κατάψυξη. Είναι σημαντικό να μη διακόπτεται η διαδικασία ψύξης κατά τη διάρκεια της μεταφοράς. Δοκιμάστε:

9 Έχετε το  μωρό δίπλα σας

Φροντίστε το μωρό σας να κοιμάται κοντά σας σε κούνια ή καλαθούνα στο ίδιο δωμάτιο με εσάς. Έτσι ο βραδινός θηλασμός θα είναι πιο εύκολος.

10 Πιστέψτε στον εαυτό σας

Το σπουδαιότερο για ένα επιτυχή θηλασμό είναι να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Καθώς περνούν οι βδομάδες θα αποκτήσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση και θα είστε περήφανη και χαρούμενη που θηλάζετε το μωρό σας.

Το Box Pharmacy σας προτείνει