ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Τσούζει και τραβάει η επιδερμίδα σας; Πώς θα σταμα

Τσούζει και τραβάει η επιδερμίδα σας; Πώς θα σταματήσετε τις ευαισθησίες

Νομίζετε ότι έχετε ευαίσθητο δέρμα επειδή έχει κοκκινίσει, σας τσούζει και σας τραβάει αλλά μήπως ανήκετε στο 90% που δεν έχουν; Δείτε πώς θα σταματήσετε τις ευαισθησίες!

Ενώ οι περισσότερες γυναίκες θεωρούν ότι έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα τελικά μόλις ένα 5- 10 % πραγματικά έχει! Οι υπόλοιπες πάσχουν από περιστασιακή ευαισθησία που προκαλείται από ορμονικές διαταραχές, τον ήλιο ή κάποια φαρμακευτική αγωγή. Παρ' όλα αυτά, τα συμπτώματα και η θεραπεία είναι σχεδόν ίδια.

Πώς δημιουργούνται ευαισθησίες στην επιδερμίδα;

Το ευαίσθητο δέρμα είναι αδύνατο να προστατευθεί από τους παράγοντες που το ερεθίζουν, δηλαδή, τα συντηρητικά στο μέικ απ ή το άρωμα στα γαλακτώματα. Αυτό συμβαίνει γιατί η εξωτερική στιβάδα του είναι πιο λεπτή από το κανονικό και τα συστατικά διεισδύουν ευκολότερα και βαθύτερα στο δέρμα. 'Ετσι, τα λευκά αιμοσφαίρια σπεύδουν να καταπολεμήσουν αυτό που αντιλαμβάνονται ως μόλυνση ή ιό με αποτέλεσμα να εμφανίζεται κοκκινίλα και ερεθισμός.

Πιο είναι ευαίσθητο δέρμα;

Το ευαίσθητο δέρμα

•          είναι λεπτό

•          ανοιχτόχρωμο

•          συχνά ξηρό

•          απολεπίζεται επιφανειακά και κοκκινίζει εύκολα

Το αντιδραστικό ευαίσθητο δέρμα: 

•          Αντιδρά στο κρύο, τον ήλιος, τον αέρα, τα ακατάλληλα προϊόντα υγιεινής και περιποίησης.

Το περιστασιακά ευαίσθητο δέρμα:

•          Κάποια δερματοπάθεια, όπως η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα ξυπνούν την ευαισθησία του δέρματός σας.

Τι να κάνετε

1 Ελέγχετε κάθε προϊόν

Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε καινούριο προϊόν απλώστε λίγο στην εσωτερική πλευρά του καρπού σας και περιμένετε 24 ώρες για να δείτε να θα παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις στην επιδερμίδα σας. Δοκιμάστε το Intral Redness Relief Recovery Balm για Καταπράυνση & Θρέψη Κατά των Κοκκινίλων 50ml της Darphin, καταπραϋντικό balm που θρέφει το πολύ ξηρό δέρμα και το καταπραύνει από τις κοκκινίλες, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει το δέρμα από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις.

2 Προτιμήστε καλλυντικά χωρίς άρωμα

Το άρωμα που χρησιμοποιείται σε πολλά καλλυντικά προκαλεί ερεθισμούς. Γι' αυτό επιλέγετε καλλυντικά από το φαρμακείο  ειδικά σχεδιασμένα για ευαίσθητα δέρματα που είναι πιο απαλά και φιλικά και δεν περιέχουν αρώματα. Το Mild Wash - Καθαρισμός Ευαίσθητου Δέρματος 150ml της Frezyderm ενισχύει τη φυσιολογική άμυνα της επιδερμίδας, προστατεύει το δερματικό φραγμό, έχει ενυδατική και μαλακτική δράση και η δροσερή υφή του χαρίζει δερματική ευεξία.

3 Περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας με τα σωστά προΐόντα

Φροντίστε και ενυδατώστε την επιδερμίδα σας με υποαλλεργικά και δερματολογικά ελεγμένα προϊόντα χωρίς άρωμα, τα οποία να αναγράφουν στη συσκευασία τους ότι προορίζονται για ευαίσθητα, υπερευαίσθητα ή δυσανεκτικά δέρματα. Δοκιμάστε τη  Intral Redness Relief Recovery Cream Καταπραϋντική Κρέμα για Κοκκινίλες (Κανονικό/Μικτό) 50ml της Darphin. Οι καταπραϋντικές συνθέσεις INTRAL της Darphin είναι ιδανικές για το ευαίσθητο δέρμα με τάση για κοκκινίλες και ερεθισμούς.  Η Toleriane Ultra Fluide Καταπραϋντικη Κρέμα με Ανάλαφρη Υφή 40ml της La Roche – Posay καταπραΰνει εντατικά και με διάρκεια το ευαίσθητο ακόμα και αλλεργικό δέρμα.

4 Βρείτε τι σας ανακουφίζει

Χρησιμοποιήστε προϊόντα που περιέχουν ανακουφιστικά συστατικά όπως αλόη, βρόμη, ιαματικό νερό, χαμομήλι, πανθενόλη. Το Roséliane Crème Riche Anti-Rougeurs Πλούσια Ενυδατική Κρέμα Προσώπου κατά της Ερυθρότητας & των Ευρυαγγείων, 40 ml της Uriage περιέχει το ιαματικό νερό της uriage. Μετά την εφαρμογή, η άνεση αποκαθίσταται άμεσα στο δέρμα, αφήνοντάς το απαλό, τέλεια ενυδατωμένο και ανακουφισμένο.  Η Ultra Face Cream Κρέμα Προσώπου 50ml της Bepanthol ενισχύει την επιδερμίδα εσωτερικά. Παρέχει εντατική θρεπτική φροντίδα, προστατεύει και αναδομει με τον καλύτερο τρόπο.

5 Βάζετε αντηλιακό

Χρησιμοποιείτε καθημερινά αντηλιακό με φυσικά φίλτρα προστασίας. Το Aqualia Thermal UV Tube - Ενυδατική Κρέμα με Αντιηλιακή Προστασία SPF 25, 50ml της Vichy καταπραΰνει, τονώνει και δυναμώνει την επιδερμίδα, ακόμη και την πιο ευαίσθητη. Περιέχει το μοναδικό Ιαματικό Νερό της Vichy, πλούσιο σε 15 μέταλλα και ιχνοστοιχεία, και εμπλουτισμένη με ενεργή Υαλουρονίνη, ένα φυσικό ενυδατικό συστατικό, η Aqualia Thermal UV καταπραΰνει την επιδερμίδα και την προστατεύει από τις εξωτερικές επιθέσεις.

6 Επιλέξτε προϊόντα με ενυδατικούς παράγοντες

Όπως για παράδειγμα τα ceramides. Αυτά προστατεύουν το δέρμα και το κάνουν πιο ανθεκτικό στις περιβαλλοντικές επιθέσεις.  Δοκιμάστε την Hydrance Optimale Riche - Ενυδατική Κρέμα Πλούσιας Υφής για Ξηρές Επιδερμίδες 40ml της Avene. Χαρίζει βαθιά ενυδάτωση φροντίζοντας αποτελεσματικά και τις πιο αφυδατωμένες επιδερμίδες. Η σύνθεσή του είναι ιδανική και για ευαίσθητες επιδερμίδες.

7 Αποφύγετε τα προϊόντα με parabens

Πρόκειται για χημικά συστατικά που χρησιμοποιούνται κυρίως ως συντηρητικά και προσβάλλουν τις ευαίσθητες επιδερμίδες.

 

Τι άλλο να προσέξετε

Τον ιδρώτα

Η ευαισθησία δεν εκδηλώνεται πάντα με την μορφή κοκκινίλας. Πολλές φορές εκδηλώνεται με την μορφή θερμότητας ή και φαγούρας.

Το συχνό ξεφλούδισμα

Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτική. Ακόμα και η σύντομη έκθεση σε κάποιον παράγοντα που σας ενοχλεί μπορεί να προκαλέσει φαγούρα και ξηροδερμία.

Τις αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες

Η περιστασιακή ευαισθησία προκαλείται συχνά από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, τη θερμότητα ή τον αέρα. Ακόμα θα πρέπει να αποφεύγετε το πολύ ζεστό νερό και την έντονη απολέπιση.

Το Box Pharmacy σας προτείνει