ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Τσούζουν τα μάτια σας στη θάλασσα ή στην πισίνα; 

Τσούζουν τα μάτια σας στη θάλασσα ή στην πισίνα; 

Φροντίστε τα μάτια σας φέτος το καλοκαίρι και προστατέψετε τα από το ενοχλητικό τσούξιμο στη θάλασσα και στην πισίνα. 

Υποφέρετε από ξηροφθαλμία και νιώθετε τα μάτια σας να τσούζουν ή να «καίγονται»; Το καλοκαίρι η ξηροφθαλμία επιδεινώνεται και τα μάτια σας υποφέρουν από ερεθισμούς και τσούξιμο στη θάλασσα και την πισίνα. Δείτε πώς μπορείτε να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς ενοχλήσεις.   

Προστατέψετε τα μάτια σας από την ηλιακή ακτινοβολία

Για να προστατεύετε τα μάτια σας από τις βλαβερές ακτίνες UV και την έκθεση στο έντονο ηλιακό φως πρέπει να φοράτε πάντα γυαλιά ηλίου και καπέλο. 

Φοράτε γυαλιά κολύμβησης 

Όταν κολυμπάτε στην πισίνα ή τη θάλασσα τα γυαλιά κολύμβησης είναι απαραίτητα για να προστατέψετε τα μάτια σας από το αλάτι, το χλώριο αλλά και από ξένα σώματα όπως τα έντομα, την άμμο κ.λπ. Αν τα μάτια σας τσούζουν στην πισίνα αυτό μπορεί να συμβαίνει λόγω κακής χημικής ισορροπίας του νερού της πισίνας. Συνήθως οφείλεται σε πολύ χαμηλό ή πολύ υψηλό pH. Γι’ αυτό αποφεύγετε να ανοίγετε τα μάτια σας μέσα στο νερό χωρίς γυαλιά κολύμβησης, επειδή μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της ξηροφθαλμίας. 

Επίσης, αυτό ισχύει και για το θαλασσινό νερό. Επειδή το νερό της θάλασσας δεν είναι αποστειρωμένο και περιέχει πολλούς διαφορετικούς ερεθιστικούς παράγοντες όπως βακτήρια, άμμο και μικροοργανισμούς, μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό, τσούξιμο και ίσως προσωρινή θολή όραση, για να μην αναφέρουμε τις βακτηριακές και ιογενείς λοιμώξεις. Για να μειώσετε τις πιθανότητες μόλυνσης φοράτε πάντα γυαλιά κατά τη διάρκεια της κολύμβησης.

Μην κολυμπάτε με τους φακούς επαφής

Προτού κολυμπήσετε βγάζετε τους φακούς επαφής, γιατί μπορεί να κολλήσουν επάνω τους επιβλαβή βακτήρια, κυρίως αν δεν τους φροντίζετε σωστά. Μην ξεχνάτε να τους καθαρίζετε με το Διάλυμα Πολλαπλών Χρήσεων για Φακούς Επαφής Bausch & Lomb Biotrue. Παρέχει εξαιρετική απολύμανση και είναι το μοναδικό διάλυμα που συνδυάζει τρεις καινοτομίες, εμπνευσμένες από την βιολογία:

• Έχει pH ίδιο με των υγιών δακρύων

• Έχει ένα λιπαντικό που συναντάται φυσικά στα μάτια

• Διατηρεί ορισμένες επωφελείς πρωτεΐνες των δακρύων ενεργές

Μην τρίβετε τα μάτια σας

Εάν νιώθετε τα μάτια σας βαριά, κουρασμένα ή ερεθισμένα, τοποθετήστε μια ζεστή κομπρέσα πάνω στα βλέφαρά σας και ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Μπορείτε να ρίξετε τις λιπαντικές οφθαλμικές σταγόνες Alcon Systane Ultra που είναι ιδανικές για την προσωρινή ανακούφιση του καύσου και του ερεθισμού στα μάτια. Αποφύγετε να τρίβετε τα μάτια σας, γιατί μπορεί να προκαλέσετε ζημιά στον κερατοειδή (το προστατευτικό εξωτερικό στρώμα του ματιού σας). Αν μπει άμμος στα μάτια σας ενδέχεται να γρατσουνίσει τον κερατοειδή και το τρίψιμο μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω βλάβη. Εάν συμβεί αυτό, πλύνετε αμέσως τα μάτια σας με καθαρό νερό και ανοιγοκλείστε αρκετές φορές τα βλέφαρά σας. Εάν εξακολουθεί να είναι ερεθισμένα μετά από μία ώρα, απευθυνθείτε στον οφθαλμίατρό σας.

Χρησιμοποιήστε τεχνητά δάκρυα

Το καλοκαίρι χρησιμοποιείτε τεχνητά δάκρυα για την αντιμετώπιση της ξηροφθαλμίας. Τα Τεχνητά Δάκρυα Vita Research Wet Monodose περιέχουν Υαλουρονικό Νάτριο που σταθεροποιεί τη δακρυϊκή στοιβάδα και αυξάνει το ΤΒUT. Προσφέρει άμεση ανακούφιση από τους οφθαλμικούς ερεθισμούς ενώ αυξάνει την άνεση στους χρήστες φακών επαφής. Οι Οφθαλμικές Σταγόνες με Υαλουρονικό Νάτριο & Δεξπανθενόλη Hylopan αποτελείται από φυσικά και βιολογικά συστατικά. Επιπλέον, βοηθά το νατριούχο άλας του Υαλουρονικού οξέος μέσω της ιδιαίτερης φυσικής ιδιότητάς του να σχηματίζει ένα σταθερό μακροχρόνιο και ξεχωριστό φιλμ προστασίας για τον κερατοειδή, χωρίς να επηρεάζει την οπτική οξύτητα. Επίσης, το HyloPan U.D. (ΜΟΝΟΔΟΣΗ) περιέχει Dexpanthenol, η οποία ανήκει στη μεγάλη κατηγορία των Β-Βιταμινών. Με δεδομένο ότι η Dexpanthenol συγκρατεί μεγάλες ποσότητες νερού, έχει τη δυνατότητα να υγραίνει και επιπρόσθετα να προστατεύει τον οφθαλμό. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύει σημαντικά τις ιδιότητες του υαλουρονικού νατρίου να υγραίνει τον οφθαλμό. 

Καθαρίζετε σχολαστικά τα μάτια σας

Το καλοκαίρι μπορεί να επιδεινώσει την ξηροφθαλμία λόγω των κλιματιστικών, του ξηρού και θερμού αέρα, της άμμου και της σκόνης που μεταφέρονται με τον αέρα, που αν εισχωρήσουν στα μάτια, προκαλούν πόνο, καύσο και ενόχληση. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να πλένετε πάντα τα χέρια σας προτού αγγίξετε τα μάτια σας. Για τον καθαρισμό των ματιών σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Floral Water Make Up Remover Απαλό Νερό Καθαρισμού με Εκχύλισμα Κυανοκενταυρίδα της Klorane. Το ανθόνερο κυανοκενταυρίδας έχει καταπραϋντικές και αποσυμφορητικές ιδιότητες. Ιδανικό για τα ευαίσθητα μάτια και όσους φορούν φακούς επαφής, η λοσιόν αυτή, χωρίς άρωμα, χωρίς paraben και χωρίς οινόπνευμα, αφαιρεί απαλά το μακιγιάζ, αφήνοντας τα σμάτια σας καθαρά και δροσερά.

Ακολουθήστε μία σωστή διατροφή 

Τα δάκρυα χρειάζονται κάποια απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να παραχθούν όπως είναι τα ω-3 λιπαρά οξέα. Βρίσκονται στα ψάρια, όπως είναι ο σολομός και το σκουμπρί, αλλά μπορείτε να τα λάβετε και από συμπληρώματα διατροφής. Το Συμπλήρωμα Διατροφής με Ωμέγα 3 Λιπαρά Οξέα Epax Omega 3 EPA & DHA της Lanes είναι το πλέον κλινικά αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας προϊόν Omega-3, με βραβείο από το National Health Institute USA για την κλινική έρευνα των Omega-3 το 2007 και αποτελεί πλούσια πηγή των Omega-3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων EPA & DHA με όλες τις ευεργετικές ιδιότητές τους. Χάρη στις εξειδικευμένες διαδικασίες Μοριακής Απόσταξης & Υψηλής Καθαρότητας που ακολουθούνται για την παρασκευή του, σύμφωνα με τις αυστηρότερες διεθνείς προδιαγραφές, παρέχει αυξημένη συμπύκνωση των συστατικών και εξάλειψη ρύπων όπως βαρέα μέταλλα. 

Δώστε σημασία στην ενυδάτωση

Φροντίστε να πίνετε άφθονα υγρά για να διατηρήσετε την υγρασία των ματιών σας, ώστε να παράγουν επαρκή ποσότητα δακρύων.  

Κάνετε διακοπές από τις οθόνες! 

Τώρα το καλοκαίρι και κυρίως στις διακοπές αποτοξινωθείτε από οποιαδήποτε οθόνη είτε είναι τάμπλετ είτε οθόνη κινητού για να ξεκουράσετε τα μάτια σας και να ανακτήσουν τη λίπανσή τους μέσω του βλεφαρίσματος. 

Φίλια Μητρομάρα, δημοσιογράφος υγείας

 

 

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
354 πόντους
15,74€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
504 πόντους
28,00€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
338 πόντους
15,03€ Τιμή καταλόγου