ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Το αυτί του κολυμβητή: Οι Α βοήθειες μέχρι να πάτε

Το αυτί του κολυμβητή: Οι Α βοήθειες μέχρι να πάτε στον γιατρό!

To αυτί του κολυμβητή, είναι μια οδυνηρή εξωτερική λοίμωξη του αυτιού. Υπάρχουν τρόποι για να αποφευχθεί εύκολοι και απλοί για να αποφύγετε τη λοίμωξη. Αυτές είναι οι Α βοήθειες μέχρι να πάτε στον γιατρό!

Τί είναι το «αυτί του κολυμβητή»;

Η βακτηριακή λοίμωξη, η οποία ονομάζεται εξωτερική ωτίτιδα ή νόσος του κολυμβητή, εμφανίζεται συνήθως όταν το νερό παραμένει στον εξωτερικό ακουστικό πόρο. Η υγρασία που δημιουργείται στο κανάλι του εξωτερικού αυτιού, μετά την υπερβολική έκθεση στο νερό, μπορεί να προκαλέσει μικρόβια και μύκητες. Παρά το όνομά του, δεν χρειάζεται να κολυμπάτε τακτικά για να πάθετε το αυτί του κολυμβητή. Η πάθηση εμφανιζεται πιο συχνά το καλοκαίρι όταν οι άνθρωποι παραμένουν στο νερό, στην πισίνα ή τη θάλασσα, ή χρησιμοποιούν μπατονέτες ή αιχμηρά αντικείμενα στο αυτί και το ξύνουν. Τα πρώτα συμπτώματα περιλαμβάνουν φαγούρα στα αυτιά, αίσθημα μπουκώματος (βουλωμένο αυτί), πρήξιμο, πόνο ή καύσο, ωτόρροια (υγρό που τρέχει από ερεθισμένο σημείο).

Γιατί το νερό και η υγρασία προκαλούν το αυτί του κολυμβητή;

Τα βακτήρια που κατοικούν στο δέρμα και στο κανάλι του αυτιού φυσιολογικά αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται λόγω των θερμών και υγρών συνθηκών προκαλώντας ερεθισμό, λοίμωξη ή φλεγμονή.

Η βακτηριακή αυτή λοίμωξη είναι πιο συχνή το καλοκαίρι λόγω της κολύμβησης αλλά το αυτί του κολυμβητή μπορεί να εμφανιστεί και σε άτομα που δεν κολυμπούν! Αυτό επειδή τα βακτήρια λόγω της αυξημένης θερμότητας, της υγρασίας και της εφίδρωσης αναπτύσσονται πιο εύκολα και μπορούν να μολύνουν το αυτί. Κάποιες αλλεργίες, δερματικές παθήσεις όπως έκζεμα, ψωρίαση ή σμηγματόρροια μπορεί να επιδεινώσουν τη μόλυνση του αυτιού. Επίσης, οι διαβητικοί είναι πιο επιρρεπείς στη λοίμωξη του αυτιού του κολυμβητή.

Τι να κάνετε

Ο σημαντικότερος τρόπος για την αποτροπή του αυτιού του κολυμβητή είναι να διατηρείτε τα αυτιά σας καθαρά και στεγνά.

1 Χρησιμοποιήστε ωτικές αντισηπτικές σταγόνες κάθε φορά που το νερό παγιδεύεται στα αυτιά σας. Το Dry Ear της Intermed προσφέρει ασφαλή και αποτελεσματική απομάκρυνση του νερού που έχει εγκλωβιστεί στον έξω ακουστικό πόρο και προφυλάσσει τα αυτιά από την εμφάνιση πόνου, φαγούρας και οιδήματος που οφείλεται στην πολύωρη έκθεση τους σε υπερβολική υγρασία. Το Otosan Spray® συνδυάζει την αποτελεσματική καθαριστική δράση του αλατούχου διαλύματος με τις αντισηπτικές ιδιότητες του tea tree oil και τη συνεργιστική δράση 100% οργανικών φυτικών εκχυλισμάτων για την απομάκρυνση της περίσσειας του κεριού και βαθύ καθαρισμό των αυτιών.

2 Μην χρησιμοποιείτε τις απλές μπατόνετες για να καθαρίσετε ή να στεγνώσετε τα αυτιά σας. Η λανθασμένη χρήση τους μπορεί να συμπιέσει τη συσσωρευμένη κυψελίδα ακόμη πιο βαθιά στον πόρο ή ακόμη και να τραυματίσει το δέρμα του αυτιού. Χρησιμοποιήστε μπατονέτες ασφαλείας όπως τους

Ωτοκαθαριστές Ασφαλείας της Chicco. Είναι από 100% βαμβάκι, απαλοί και ελαστικοί, ιδανικοί για την υγιεινή και φροντίδα των αυτιών.

3 Χρησιμοποιείτε πιστολάκι για να στεγνώσετε το αυτί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιστολάκι μαλλιών για να στεγνώσετε απαλά το κανάλι του αυτιού σας εάν έχει βραχεί.

4 Φοράτε ωτασπίδες ή σκουφάκι κολύμβησης. Αυτά μπορεί να σας βοηθήσουν να κρατήσετε το νερό έξω από τα αυτιά. Ωστόσο, επειδή μπορεί να παγιδεύσουν νερό μέσα στα αυτιά σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε στεγνώσει τα αυτιά σας καλά μετά το μπάνιο ακόμη και όταν τα φοράτε. Το Biogreen Oto Spray Ωτικό Διάλυμα για την Απομάκρυνση του Κεριού από το Αυτί της Bionat έχει αντιβακτηριακή, αντιμυκητιακή και αντιφλεγμονώδη δράση.

5 Για να απομακρυνθεί το νερό από τα αυτιά σας, απλώς γυρίστε το κεφάλι σας προς τον ώμο και τραβήξτε ελαφριά το πτερύγιο του αυτιού προς τα πίσω. Κάντε το μερικές φορές και το νερό θα φύγει.

6 Αν πονάτε βάλτε μία θερμοφόρα. Η χρήση θερμοφόρας βοηθάει στην ανακούφιση του πόνου και επιταχύνει την ίαση της λοίμωξης.

7 Αν έχετε πόνο, φαγούρα και νιώθετε το αυτί μπουκωμένο πρέπει να επισκεφθείτε έναν Ωτορινολαρυγγολόγο. Αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, το αυτί του κολυμβητή μπορεί να επιδεινωθεί και να χρειαστεί συνταγογραφούμενα αντιβιοτικά από το στόμα. Ο γιατρός ενδέχεται να συνταγογραφήσει σταγόνες για το αυτί που περιέχουν αντιβιοτικά για την καταπολέμηση της λοίμωξης, πιθανώς αναμεμιγμένα με ένα στεροειδές για να μειώσει τη διόγκωση του έξω ακουστικού πόρου. Το αυτί του κολυμβητή συνήθως θεραπεύεται πλήρως μέσα σε 7 έως 10 ημέρες από την έναρξη της θεραπείας.

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
151 πόντους
7,20€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
236 πόντους
12,09€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
151 πόντους
7,20€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
295 πόντους
11,06€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
206 πόντους
7,70€ Τιμή καταλόγου