ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε αντηλιακό

Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε αντηλιακό

Μη μείνετε μόνο στο άρωμα και την υφή. Μάθετε πώς να προστατέψετε καλύτερα την επιδερμίδα σας από την ηλιακή ακτινοβολία και τη φωτογήρανση.

Η ηλιακή ακτινοβολία περιλαμβάνει τριών ειδών ακτινοβολίες: τις υπέρυθρες, τις ορατές και τις υπεριώδεις. Στις δυο πρώτες οφείλεται η θερμότητα και η φωτεινότητα. Οι υπεριώδεις, οι οποίες δεν είναι αντιληπτές από το ανθρώπινο μάτι, επηρεάζουν περισσότερο το δέρμα μας και προκαλούν το μαύρισμα αλλά και την καταστροφή των δερματικών κυττάρων. Ο ένας τύπος υπεριωδών, η UVA, δεν προκαλεί εγκαύματα όπως η UVB, αλλά μπορεί να διαπεράσει το δέρμα ευκολότερα και πιο βαθιά και ευθύνεται για τη φωτογήρανση. Η υπεριώδης ακτινοβολία UVB ευθύνεται για την καταστροφή του δέρματος, τα ηλιακά εγκαύματα και όλες τις προκαρκινικές ή καρκινικές καταστάσεις.

Προσοχή τις πρώτες 48 ώρες

Οι πρώτες ημέρες έκθεσης στον ήλιο είναι οι πιο επικίνδυνες. Για να ξεκινήσει η παραγωγή μελανίνης απαιτούνται 48 ώρες έκθεσης στον ήλιο και 72 για να φτάσει στην κεράτινη στοιβάδα. Δεν μπορείτε να μαυρίσετε προτού  περάσει αυτός ο χρόνος.

Επιλέξτε τον κατάλληλο SPF

Χρησιμοποιήστε σύμφωνα με το φωτότυπό σας και τον κατάλληλο δείκτη αντηλιακής προστασίας SPF. Έξι είναι οι φωτότυποι της επιδερμίδας:

  • Φωτότυπος 1: Δέρμα πολύ ανοικτό, μάτια μπλε ή πράσινα, κόκκινα μαλλιά και πολλές φακίδες.
  • Φωτότυπος 2: Ανοιχτόχρωμο δέρμα, ανοικτά καστανά μάτια, ξανθά μαλλιά.
  • Φωτότυπος 3: Μετρίως σκούρο δέρμα, καστανά μάτια και μαλλιά χωρίς φακίδες.
  • Φωτότυπος 4: Σκούρο δέρμα, καστανά μάτια και καστανά ή μαύρα μαλλιά.
  • Φωτότυπος 5: Πολύ σκούρο δέρμα, καστανά μάτια και σκουρόχρωμα μαλλιά.
  • Φωτότυπος 6: Μαύρο δέρμα, σκουρόχρωμα μάτια και μαλλιά.

Για έξτρα φροντίδα

Με την πάροδο του χρόνου η παραγωγή της μελανίνης, που προστατεύει φυσικά την επιδερμίδα, μειώνεται και το δέρμα γίνεται λιγότερο ανθεκτικό, περισσότερο ξηρό και πιο αφυδατωμένο. Γι’ αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα κυρίως στις πιο εκτεθειμένες περιοχές όπως το πρόσωπο, τα χέρια και το λαιμό.

Όταν αγοράζετε αντηλιακά

Στις μέρες μας δεν υπάρχει θέμα καλών ή κακών αντηλιακών, αφού όλες οι γνωστές μάρκες της παγκόσμιας και εγχώριας αγοράς διαθέτουν εγγυημένα αντηλιακά φίλτρα που θα σας εξασφαλίσουν επαρκή αντηλιακή προστασία. Η επιλογή σας συνεπώς περισσότερο θα εξαρτηθεί από την υφή, το άρωμα ακόμη και από τη συσκευασία. Ετοίμασαμε μια λίστα με τα καλύτερα αντηλιακά που κυκλοφορούν:

Με λεπτόρευστη υφή: Η λεπτόρευστη υφή του εφαρμόζεται πολύ εύκολα και γρήγορα, χαρίζοντας στην επιδερμίδα ένα τελείωμα απαλό και ματ.

Για το πρόσωπο: Προσφέρει πλούσια ενυδάτωση και αντιγηραντικές ιδιότητες, προστατεύει δραστικά από τη φωτογήρανση και τις αλλαγές στο DNA, ενώ ενισχύει τη φυσική άμυνα της επιδερμίδας απέναντι στον ήλιο.

Σπρέι: Για περισσότερη ευκολία.

Με μη λιπαρή υφή και καπάκι που δεν κολλάει η άμμος: Δεν λερώνουν τη τσάντα της θάλασσας .

Ξηρό λάδι: Συνήθως τα αντηλιακά λάδια είναι ιδανικά για επιδερμίδες συνηθισμένες στον ήλιο. Η ανάλαφρη υφή τους απλώνεται πολύ εύκολα και το λατρεύουν όσους κάνουν θαλάσσια σπορ.

Για μάτια και χείλη: Τα γυαλιά ηλίου προσφέρουν απαραίτητη προστασία στα μάτια αλλά δεν μειώνουν τους ερεθισμούς της ευαίσθητης περιοχής γύρω από τα μάτια από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία. Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσετε αυτή την περιοχή του προσώπου αφού είναι η πρώτη που «αποδεικνύει» την έκθεση στον ήλιο. Το ίδιο και τα χείλη, που το δέρμα τους είναι αρκετά ευαίσθητο στον ήλιο.

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
592 πόντους
27,21€ Τιμή καταλόγου