ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Τι να κάνετε εάν σπάσει το προφυλακτικό

Τι να κάνετε εάν σπάσει το προφυλακτικό

Ατυχήματα συμβαίνουν! Μάθετε τι πρέπει να κάνετε εάν σπάσει το προφυλακτικό και πώς θα απoφύγετε τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα και την πιθανή εγκυμοσύνη.

 

Συμβαίνει συχνά: κατά τη διάρκεια του σεξ να σπάσει το προφυλακτικό. Και αυτό γιατί δεν έχει φορεθεί σωστά, έχει λήξει ή γλίστρησε, αυξάνοντας τις πιθανότητες μιας εγκυμοσύνης ή τη μετάδοση ενός σεξουαλικού μεταδιδόμενου νοσήματος (ΣΜΝ). Δείτε τι να κάνετε σε περίπτωση που σπάσει το προφυλακτικό.

Συμβουλές για να μην σπάσει το προφυλακτικό

Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τον κίνδυνο να σπάσει το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής.

1 Ελέγξτε την ημερομηνία λήξης

Μην χρησιμοποιείτε προφυλακτικό που έχει λήξει, που δεν έχει κάποιες πιστοποιήσεις ή σφραγίδες ελέγχου. Επίσης μην χρησιμοποιείτε κάποιο που έχει αποθηκευτεί σε ακραίες θερμοκρασίες, ζεστές ή κρύες (σας στο πορτοφόλι ή στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου). Τέλος, μην το ανοίγετε με αιχμηρό αντικείμενο, σας ψαλίδι ή μαχαίρι ή ακόμη και με τα δόντια σας.

2 Φοράτε πάντα το σωστό μέγεθος προφυλακτικού

Χρησιμοποιήστε προφυλακτικά κατάλληλου μεγέθους. Ένα πολύ μεγάλο προφυλακτικό θα μπορούσε εύκολα να γλιστρήσει ενώ ένα πολύ μικρό είναι πιο πιθανό να σπάσει. Εάν το προφυλακτικό είναι πολύ κοντό και δεν καλύπτει το πέος ως τη βάση του μπορεί να μεταφερθούν σωματικά υγρά κατά τη διάρκεια του σεξ. Εάν θέλετε να φοράτε ένα προφυλακτικό στο μέγεθός σας μετρήστε την περιφέρεια του πέους σας όταν είναι σε στύση. Το μέσο μέγεθος του πέους είναι περίπου 15 - 16 εκατοστά και 8 με 12 εκατοστά σε περιφέρεια. Όσον αφορά τα μεγέθη των προφυλακτικών το ελάχιστο μήκος για προφυλακτικό είναι περίπου 16 εκατοστά. 

3 Εφαρμόστε σωστά το προφυλακτικό

Λιπαίνετε το εσωτερικό του προφυλακτικού εάν χρειάζεται (αλλά μη χρησιμοποιείτε λιπαντικό με βάση το λάδι). Κρατήστε την άκρη του προφυλακτικού (την σπερματοδόχο κατάληξη) για να αποφύγετε τις φυσαλίδες αέρα. Περάστε το προφυλακτικό στο πέος και βεβαιωθείτε ότι έχει ξετυλιχθεί όλο. Αφήστε λίγο χώρο στην άκρη, έτσι ώστε το προφυλακτικό να συλλέξει σπέρμα. 

4 Μη φοράτε προφυλακτικό στην πισίνα

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε προφυλακτικό στο νερό, είναι σημαντικό να το φορέσετε πριν μπείτε στο νερό. Επίσης, εάν το νερό περιέχει χημικές ουσίες όπως χλώριο ή πρόσθετα όπως σαπούνι, λάδι μπάνιου ή αφρόλουτρο, τότε έχετε υπόψη σας ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει το λατέξ.

5 Αποφεύγετε να φοράτε διπλό προφυλακτικό

Το να φοράτε δύο προφυλακτικά ταυτόχρονα δημιουργεί τριβή που μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο ενός από αυτά. Εάν θέλετε να λάβετε επιπλέον προφυλάξεις για πιθανή εγκυμοσύνη κατά τη σεξουαλική επαφή και ανησυχείτε μήπως σπάσει το προφυλακτικό, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε και μια άλλη μορφή αντισύλληψης όπως αντισυλληπτικό χάπι, σπιράλ κ.λπ. για να διασφαλίσετε ότι έχετε διπλή προστασία σε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη καθώς και στα ΣΜΝ.

6 Δώστε προσοχή στο λιπαντικό που χρησιμοποιείτε

Η χρήση όπως το ελαιόλαδο ή το απλό λάδι καρύδας ως λιπαντικό μπορεί να είναι επικίνδυνη, διότι μπορεί να προκαλέσει σχίσιμο στα προφυλακτικά λάτεξ. Μην χρησιμοποιείτε λιπαντικά με βάση το λάδι, όπως η βαζελίνη, και αποφύγετε προϊόντα με συστατικά Nonoxynol-9 που μπορούν να δημιουργήσουν φλεγμονή στον κόλπο και στον πρωκτό. Αναζητήστε ένα εγκεκριμένο λιπαντικό με βάση το νερό ή τη σιλικόνη και χρησιμοποιήστε το, όπως το Play Perfect Glide Λιπαντικό για 3 x Μεγαλύτερη Διάρκεια της Durex. Διαρκεί τρεις φορές περισσότερο, είναι βασισμένο σε υδατική σύνθεση πού δεν στεγνώνει εύκολα, ιδανικό για χρήση με όλα τα προφυλακτικά της Durex.

7 Μην επαναχρησιμοποιείτε ποτέ ένα προφυλακτικό. Ποτέ.

Έσπασε το προφυλακτικό; Τι να κάνετε

Τα ατυχήματα με το προφυλακτικό μπορεί να συμβούν σε οποιονδήποτε. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να βεβαιωθείτε ότι αντιμετωπίζετε το πρόβλημα υπεύθυνα και έξυπνα. 

1 Μείνετε ψύχραιμοι και βρείτε τα κομμάτια του προφυλακτικού

Μερικές φορές κάποια κομμάτια προφυλακτικού μπορεί να σφηνωθούν μέσα στο σώμα. Ψηλαφήστε την περιοχή, πιάστε το και τραβήξτε το έξω. Τα προφυλακτικά που μένουν εκεί μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό, επομένως είναι καλύτερο να ελέγξετε και να βεβαιωθείτε ότι έχετε στα χέρια σας ολόκληρο το προφυλακτικό.

2 Πηγαίνετε για έλεγχο HIV και άλλων ΣΜΝ

Τα προφυλακτικά έχει αποδειχθεί ότι παρέχουν προστασία από τα ΣΜΝ. Μάλιστα, το προφυλακτικό είναι η μόνη μέθοδος αντισύλληψης που παρέχει προστασία και μειώνει τον κίνδυνο για διάφορα ΣΜΝ, επειδή οι μολύνσεις μεταδίδονται διαφορετικά. Μερικά μεταδίδονται μέσω των σωματικών υγρών, ενώ άλλα από επαφή δέρμα με δέρμα. Ωστόσο, μπορεί να προστατεύσουν από αυτά τα νοσήματα μόνο εάν οι η πάσχουσα περιοχή καλύπτεται από το προφυλακτικό. 

Εάν φοβάστε ότι έχετε εκτεθεί στον ιό HIV επισκεφτείτε άμεσα το γιατρό και ζητήστε τη λήψη επείγουσας προφυλακτικής θεραπείας, γνωστής ως PEP (Post Exposure Prophylaxis). Η PEP είναι θεραπεία ενός μήνα με αντιρετροϊκά φάρμακα που μπορεί να εμποδίσει τη μόλυνση από τον HIV, πρέπει όμως να χορηγηθεί το συντομότερο δυνατό από τη στιγμή της πιθανής έκθεσης στον ιό και μέσα σε διάστημα το πολύ τριών ημερών. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν ναυτία και κόπωση.

Όσον αφορά τα ΣΜΝ, επισκεφθείτε το γιατρό για μια έλεγχο και εξετάσεις. Μπορεί να μην αποφύγετε τη μόλυνση, αλλά οι εξετάσεις πιθανότατα θα αποκαλύψουν εάν έχετε μολυνθεί. Έτσι, όσο πιο γρήγορα ξεκινήσετε θεραπεία, τόσο το καλύτερο.

3 Πάρτε το χάπι της επόμενης ημέρας 

Εάν σπάσει το προφυλακτικό σας και φοβάστε μήπως μείνατε έγκυος ζητήστε από το φαρμακείο το χάπι της επόμενης μέρας, το οποίο αποτελεί έναν τρόπο επείγουσας αντισύλληψης. Σκοπός του είναι να εμποδίσει να συμβεί μια εγκυμοσύνη μετά από επαφή με αποτυχημένη προφύλαξη. Το χάπι έχει επιτυχία 95% αν ληφθεί σε 24 ώρες, 85% αν ληφθεί από 25-48 ώρες και 58% αν ληφθεί από 49-72 ώρες. Είναι πιο αποτελεσματικό όταν λαμβάνεται αμέσως. Πολλές γυναικείες οργανώσεις υγείας προτείνουν να το αγοράσετε προτού το χρειαστείτε. Φυσικά, δεν προστατεύει από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Στην ελληνική αγορά υπάρχουν δυο σκευάσματα, το Norlevo και το Ellaone. Οι πιο συχνές παρενέργειές τους είναι η αδιαθεσία, η κούραση, ο πόνος στην κοιλιά, η ναυτία, ο πονοκέφαλος και η αιμορραγία πριν την αναμενόμενη περίοδο. 

Φίλια Μητρομάρα

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
275 πόντους
12,21€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
693 πόντους
42,00€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
720 πόντους
32,00€ Τιμή καταλόγου