ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Τι λύσεις υπάρχουν για την κολπική ξηρότητα;

Τι λύσεις υπάρχουν για την κολπική ξηρότητα;

Υπάρχουν πολλές λύσεις για την ανακούφιση της κολπικής ξηρότητας, ανάλογα και με την αιτία που την προκάλεσε. Μάθετε τις αιτίες και δείτε τι λύσεις υπάρχουν για την κολπική ξηρότητα.

Που οφείλεται η κολπική ξηρότητα

Οι αιτίες της κολπικής ξηρότητας μπορεί να οφείλονται σε ορμονικές αλλαγές ή ανεπιθύμητες παρενέργειες φαρμάκων ακόμη και σε συναισθηματικά και ψυχολογικά ζητήματα, όπως έλλειψη επιθυμίας και στρες. Οφείλεται λοιπόν σε:

Ορμονικές αλλαγές

Μια από τις πιο κοινές αιτίες της κολπικής ξηρότητας είναι η μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση, μετά τον τοκετό ή κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Οι θεραπείες του καρκίνου, όπως η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία, μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε χαμηλά οιστρογόνα και μείωση των κολπικών υγρών. Ο κόλπος για να είναι υγιής εξαρτάται από τα οιστρογόνα.

Φάρμακα

Οι αλλεργίες και τα φάρμακα για το κρυολόγημα που περιέχουν αντιισταμινικά, καθώς και τα φάρμακα για το άσθμα, μπορούν να σας αφυδατώσουν και να μειώσουν τα κολπικά υγρά, προκαλώντας κολπική ξηρότητα. Η λήψη φαρμακευτικής αγωγής από το στόμα ή τοπικά θα μπορέσει να αποκαταστήσει την κολπική ισορροπία και το pH.

Ανεπαρκής διέγερση

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ξηρότητα του κόλπου μπορεί να προκληθεί από χαμηλή λίμπιντο ή σεξουαλικά προβλήματα με τον σύντροφο.

Ερεθιστικοί παράγοντες

Οι χημικές ουσίες σε σαπούνια, προϊόντα υγιεινής, βαφές και αρώματα μπορεί να προκαλέσουν κολπική ξηρότητα. Πολλές γυναίκες παρουσιάζουν αλλεργίες σε απορρυπαντικά και σαπούνια ενώ μπορεί να υπάρχουν ερεθιστικοί παράγοντες σε εσώρουχα ή πετσέτες.

Στρες

Οι ψυχολογικοί και συναισθηματικοί παράγοντες, όπως το στρες, μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη σεξουαλική επιθυμία και να οδηγήσουν σε κολπική ξηρότητα. Όταν μια γυναίκα έχει στρες, δεν υπάρχει επαρκής ροή αίματος με αποτέλεσμα να παρουσιάζει ξηρότητα.

Κάπνισμα

Έρευνες έχουν δείξει ότι το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει κολπική ξηρότητα επειδή καταστρέφει τα οιστρογόνα. Παράλληλα, επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα ο κόλπος να μην λαμβάνει αρκετό οξυγόνο. Επιπλέον, οι γυναίκες που καπνίζουν μπαίνουν συνήθως νωρίτερα στην εμμηνόπαυση.

Πώς να καταπολεμήσετε την κολπική ξηρότητα

Η θεραπεία για ξηρότητα του κόλπου εξαρτάται από την αιτία. Οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω ορμονικών αλλαγών μπορεί να ανακουφιστούν από τη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης, την τοπική χρήση ειδικών σκευασμάτων με ή χωρίς ορμόνες, κ.ά. Εκτός από τις θεραπείες που βασίζονται σε οιστρογόνα, άλλες προσεγγίσεις που μπορούν να φέρουν ανακούφιση, ιδιαίτερα από το επώδυνο σεξ, περιλαμβάνουν:

1 Λιπαντικά

Υπάρχει πληθώρα λιπαντικών που μπορούν να βοηθήσουν στην κολπική ξηρότητα του κόλπου. Πρόκειται για προϊόντα με βάση τη σιλικόνη, με βάση το λάδι και με βάση το νερό. Δοκιμάστε το Pleasure Κολπικό Λιπαντικό Ενίσχυσης Ερωτικής Ευχαρίστησης της Eva. Είναι λεπτόρευστη γέλη με αμινοξέα και ειδικά εκχυλίσματα βοτάνων. Προκαλεί την αύξηση της γυναικείας σεξουαλικής διέγερσης και τον πολλαπλασιασμό του αισθήματος της ευχαρίστησης κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής. Ο τρόπος που το επιτυγχάνει είναι μέσω της δημιουργίας

τοπικής υπεραιμίας, αίσθησης θερμότητας και χαλάρωσης των μαλακών ιστών της περιοχής του κόλπου. Παράλληλα συντελεί στη φυσική κολπική λίπανση.

2 Ενυδατικές κρέμες

Οι κολπικές ενυδατικές κρέμες μπορούν να αποτελέσουν έναν αποτελεσματικό τρόπο για την μείωση της κολπικής ξηρότητας. Δοκιμάστε την ενυδατική και λιπαντική αιδιοκολπική γέλη Aqua Care Vaginal Gel της Frezyderm. Ανακουφίζει από τα συμπτώματα της κολπικής ξηρότητας με άμεση δράση. Προσφέρει ανακούφιση από συμπτώματα κνησμού, τσουξίματος, αισθήματος καύσου, τοπικών ερεθισμών που εμφανίζονται μετά την εμμηνόπαυση. Ανακουφίζει και από δυσχέρεια κατά την σεξουαλική συνεύρεση (δυσπαρεύνια).

3 Κατάλληλα καθαριστικά

Τα κοινά σαπούνια που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό της γεννητικής περιοχής ή οι επαναλαμβανόμενες ενδοκολπικές πλύσεις χωρίς ιατρική ένδειξη μπορεί να προκαλέσει κολπική ξηρότητα. Όμως, ο κόλπος είναι ένα «αυτοκαθαριζόμενο» σύστημα και οτιδήποτε διαταράσσει την ισορροπία του μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες. Και αυτό γιατί τα σκληρά σαπούνια με λάθος pH ή ισχυρούς αντιμικροβιακούς παράγοντες, επηρεάζουν τη φυσική ισορροπία του κόλπου και ενδέχεται να οδηγήσουν σε κολπίτιδα. Δοκιμάστε το Soothing Καταπραϋντικό Καθαριστικό Ευαίσθητης Περιοχής της Lactacyd. Βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της κολπικής δυσφορίας, όπως ο ερεθισμός, κνησμός, τσούξιμο και ερυθρότητα. Εμπλουτισμένο με ενεργά συστατικά με χαλαρωτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη, προορίζεται για το ξέπλυμα του ενοχλητικού εκκρίματος στην περιοχή και την καταπράϋνση του λεπτού ή φλεγμονώδη βλεννογόνου.

4 Υγιεινή διατροφή

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες μπορεί να βοηθήσει στην επιπλέον λίπανση του κόλπου. Η κολοκύθα, το σουσάμι, οι ηλιόσποροι, και τα ψάρια (σολομός, σκουμπρί, τόνος, σαρδέλες) είναι τροφές πλούσιες σε λιπαρά οξέα. Τα πολλά φρούτα, επίσης, κάνουν καλό. Η βιταμίνη Α, τα συμπληρώματα συμπλέγματος Β και η βήτα-καροτίνη έχουν, επίσης, υψηλά επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

5 Άσκηση

Είκοσι λεπτά αερόβια άσκηση τρεις φορές την εβδομάδα, βοηθά στη διατήρηση της καρδιοαγγειακής υγείας και στη ροή του αίματος προς τον κόλπο, αλλά και στην ορμονική ισορροπία. Τα οιστρογόνα και η τεστοστερόνη μειώνονται με την ηλικία και την εμμηνόπαυση κι έχουν άμεση επίδραση στην κολπική ατροφία και ξηρότητα. Η τακτική άσκηση βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας των ορμονών, διεγείροντας τα επινεφρίδια και τις ωοθήκες.

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
142 πόντους
7,49€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
301 πόντους
13,39€ Τιμή καταλόγου