ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }}
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Τα 6 Πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε σε ένα μπ

Τα 6 Πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε σε ένα μπιμπερό

Τι είναι αυτό που πρέπει πραγματικά να προσέξετε στην αγορά ενός μπιμπερό;

Τα μπουκάλια του μπιμπερό ποικίλλουν ως προς το σχήμα τους, τα υλικά που χρησιμοποιούνται και το πώς είναι σχεδιασμένη η θηλή. Η αγορά ενός μπιμπερό μοιάζει σίγουρα με σπαζοκεφαλιά. Τι είναι αυτό που πρέπει πραγματικά να προσέξετε σε ένα μπιμπερό προτού το αγοράσετε; Διαβάστε παρακάτω.

Τι να προσέξετε σε ένα μπιμπερό

1 ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ

Τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένα τα μπιμπερό είναι κυρίως δύο, το πλαστικό και το γυαλί. Υπάρχουν και κάποια μικρά μπιμπερό σιλικόνης που δύσκολα όμως θα βρείτε στην ελληνική αγορά. Προτού αγοράσετε ένα μπιμπερό μάθετε πότε πρέπει να επιλέξετε πλαστικό και πότε γυάλινο.

Από γυαλί: Τα γυάλινα μπιμπερό είναι γενικά βαρύτερα από το πλαστικό, σπάνε εύκολα, αλλά είναι ευκολότερα στο καθάρισμα, έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και είναι οικολογικά. Αυτά τα μπουκάλια κοστίζουν συχνά περισσότερο από τα πλαστικά, μερικές φορές είναι δύσκολο για το μωρό να το κρατήσει και συνήθως έχουν μια πιο στενή θηλή. Έχουν ωστόσο κρατήματα από σιλικόνη και θηλές σιλικόνης, σύστημα διέλευσης του αέρα που εξασφαλίζει μοναδικά πλεονεκτήματα στο τάισμα και σύστημα φυσικής ροής όπως το Γυάλινο Μπιμπερό Simply Glass 250ml 0 BPA Σιλικόνη της Chicco και το Μπιμπερό Γυάλινο Anti-Colic με Θηλή Σιλικόνης και Ειδικό Βουρτσάκι 125ml της Dr Brown's. Το γυαλί είναι πιο βαρύ και μπορεί να θρυμματιστεί αλλά είναι BPA-free και δεν χρειάζεται αντικατάσταση. Πότε να το αγοράσετε: Το γυάλινο μπιμπερό ενδείκνυται για τα βρέφη των πρώτων μηνών γιατί καθαρίζει και αποστειρώνεται ευκολότερα.

Από πλαστικό: Τα πλαστικά μπιμπερό είναι πανάλαφρα, οικονομικά, εύκολα στη μεταφορά, ιδιαίτερα ανθεκτικά και κατάλληλα ακόμη και για την κατάψυξη. Κατασκευάζονται από πλαστικό πολυπροπυλενίου (PP) που δεν περιέχει επιβλαβείς ουσίες και έχουν συνήθως θηλές σιλικόνης ή από καουτσούκ. Μερικά διαθέτουν σύστημα διαφυγής αέρα που βοηθά στον περιορισμό των βρεφικών κολικών όπως το

Classic Μπιμπερό Πολυπροπυλενίου (PP), Θηλή Καουτσούκ, Μεγέθους 1 (0-6 Μηνών), M (Μεσαία Οπή), BPA Free, 240ml της Nuk. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να το πλαστικό μπιμπερό που θα επιλέξετε να είναι BPA-free. Τα πλαστικά μπουκάλια επίσης πρέπει να αντικαθίσταται τακτικά.

Πότε να το αγοράσετε: Το πλαστικό μπουκάλι ενδείκνυται για μωρά που ξεκινούν να κρατούν το μπουκάλι μόνα τους.

2 ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ

Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σχημάτων, πιο ανατομικά με φαρδύ λαιμό που κάνουν τη μεταφορά του γάλακτος και τον καθαρισμό ευκολότερο όπως το Options Πλαστικό Μπιμπερό με Φαρδύ Λαιμό & Θηλή Σιλικόνης της Dr Brown's, ενώ άλλα έχουν στενό άνοιγμα, είναι τα πιο παραδοσιακά, που ίσως να είναι δύσκολο στον καθαρισμό τους. Επίσης τα μπιμπερό που διαθέτουν καμπύλη στο λαιμό που βοηθά στην αποτροπή των παλινδρομήσεων χρησιμοποιούνται τον πρώτο χρόνο του μωρού, έχουν κλίση 30° εμποδίζοντας την εισαγωγή αέρα και σας διευκολύνουν με το κράτημά τους.

3 ΤΙΣ ΘΗΛΕΣ ΤΟΥ

Οι θηλές από καουτσούκ σταδιακά μαλακώνουν και πρέπει να αντικαθίστανται συχνά. Οι θηλές από σιλικόνη είναι σκληρές στην αρχή, επομένως το μωρό πρέπει να τις επεξεργαστεί στον ουρανίσκο του.  Η θηλή που διαθέτει μία τρύπα είναι κατάλληλη για τα νεογέννητα και τα βρέφη έως τον πρώτο μήνα, με 2,3,4 τρύπες συνιστάται για χρήση από τον τρίτο και τέταρτο μήνα και υποδηλώνουν μικρή, μεσαία και μεγάλη ροή. Η θηλή με μία σχισμή και τρεις ταχύτητες ροής είναι ιδανική όταν το μωρό θα αρχίσει να τρώει δημητριακά και άλευρα όπως η First Choice Ρύγχος Σιλικόνης για Όλα τα Μπουκάλια First Choice (6-18 Μηνών), BPA Free της Nuk.

4 ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ

Τα μπιμπερό έχουν ποικιλία σχημάτων. Παραδοσιακά αυτά είναι ψηλά και ελαφρώς κυρτά. Πολλά μπουκάλια για να μπορούν να τα κρατήσουν εύκολα τα μωρά διαθέτουν εργονομικό σχεδιασμό με χερούλια όπως το

Μπιμπερό Περιπάτου Γρήγορη Ροή Μπλέ 4m+, Θηλή Σιλικόνης 240ml, BPA Free της Chicco ή γωνιακό λαιμό όπως το Μπιμπερό Νεογέννητο Φυσική Μέθοδος Evolution 250ml Θηλή Σιλικόνης Κανονική Ροή 0% BPA της Chicco. Το ειδικό, γωνιακό σχήμα του μπιμπερό, σας επιτρέπει να κρατάτε το λαιμό του μωρού στη σωστή θέση και η θηλή να είναι πάντα γεμάτη με γάλα.Το σχήμα του μπιμπερό και η βαλβίδα κατά των κολικών της φυσικής θηλής, βοηθά το μωρό να καταπίνει λιγότερο αέρα κατά το θηλασμό, με αποτέλεσμα τη μείωση των κολικών.

5 ΤΗ ΒΑΛΒΙΔΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΛΙΚΩΝ

Πολλά μπιμπερό είναι χρήσιμα για την πρόληψη από κολικούς και διαθέτουν τέτοιον σχεδιασμό ή εξαρτήματα που ταιριάζουν στο μπουκάλι για να αποτρέψουν την κατάποση του αέρα από το μωρό δημιουργώντας του κολικούς όπως το Anti-Colic Πλαστικό Μπιμπερό για Αγόρι με Θηλή Σιλικόνης 0Μ+, 260ml της MAM. Η βαλβίδα βάσης του Anti-Colic εξασφαλίζει την ομαλή και συνεχή ροή του περιεχομένου και η αίσθηση είναι η ίδια με αυτή του φυσικού θηλασμού.

6 ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ

Τα πόσα μπιμπερό θα πρέπει να έχετε κυμαίνεται από 6 έως 10, ανάλογα με το αν θα ταΐσετε από την αρχή το μωρό σας με μπιμπερό ή εάν θα το θηλάσετε. Ξεκινήστε στην αρχή με μικρά μπουκάλια, τα οποία είναι ιδανικά για μικρές ποσότητες και αποθηκεύουν το μητρικό γάλα όπως το Αρχικό Σετ Για Νεογέννητα - Natural 0 - 6 μηνών της Avent. Αγοράστε μπιμπερό σε μεγαλύτερο μέγεθος περίπου 4 μήνες μετά ή εάν το μωρό σας έχει όρεξη και χρειάζεστε μεγαλύτερο μέγεθος μπιμπερό.