ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Τα 10 λάθη που κάνουμε όλοι όταν πλενόμαστε

Τα 10 λάθη που κάνουμε όλοι όταν πλενόμαστε

Δεν χρειάζεστε λεπτομερείς οδηγίες για το πως να κάνετε ένα ντους, αλλά οι περισσότεροι το κάνουμε με λάθος τρόπο κάτι που δεν είναι καλό ούτε για το δέρμα ούτε για τα μαλλιά μας. Αυτά είναι τα 10 λάθη που κάνουμε όλοι όταν πλενομάστε!

1 Το νερό είναι πολύ ζεστό

Ένα ζεστό ντους είναι ό,τι πρέπει μετά από μια σκληρή μέρα στη δουλειά, αλλά το πολύ ζεστό νερό δεν είναι ό,τι καλύτερο για το δέρμα ή τα μαλλιά σας. Αφαιρεί τα φυσικά τους έλαια και προκαλεί ερυθρότητα στο δέρμα επειδή αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος, δημιουργώντας φαγούρα και ξηρότητα. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τη θερμοκρασία όσο πιο δροσερή μπορείτε, ειδικά αν το δέρμα σας είναι επιρρεπές σε ξηρότητα.

2 Τρίβετε βίαια το δέρμα σας

Πολλοί άνθρωποι γίνονται πολύ επιθετικοί με το σφουγγάρι ή τη λούφα και αυτό μπορεί να μειώσει το φυσικό προστατευτικό φράγμα του δέρματος. Όσο περισσότερο τρίβετε την επιδερμίδα σας, τόσο πιο πιθανό είναι το δέρμα σας να παράγει περίσσεια σμήγματος. Πλένετε συχνά το σφουγγάρι σας στο πλυντήριο επειδή είναι αντικείμενο αναπαραγωγής για βακτήρια και αφήνετέ το να στεγνώνει έξω.

3 Λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα

Οι ειδικοί θεωρούν το καθημερινό λούσιμο λαθος. Αν έχετε λεπτή τρίχα, λούζετέ τα όχι περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα για να διατηρήσετε τα φυσικά τους έλαια. Αν έχετε σγουρά μαλλιά, το λούσιμο συνιστάται μόνο μία φορά την εβδομάδα, καθώς απαιτεί περισσότερο χρόνο για να δημιουργηθεί επαρκής ποσότητα φυσικών ελαίων. Χρησιμοποιείτε πάντα για την περιποίηση των μαλλιών σας το κατάλληλο σαμπουάν για τον τύπο σας.

4 Δεν ξεπλένεστε αρκετά καλά

Τα υπολείμματα που αφήνουν τα προϊόντα καθαρισμού μπορεί να οδηγήσουν σε ερεθισμένο δέρμα και φραγμένους πόρους, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει ακμή και σπυράκια. Εάν είστε επιρρεπείς σε σπυράκια στην πλάτη αυτός είναι ίσως ο λόγος. Αποφεύγετε να ξεπλένετε τα μαλλιά σας ενώ αυτά ακουμπούν στην πλάτη σας, είναι προτιμότερο να ρίξετε το κεφάλι προς τα κάτω επιτρέποντας στο σαμπουάν ή το conditioner να τρέξει κατευθείαν στην αποχέτευση και όχι στην πλάτη σας.

5 Τρίβετε τα μαλλιά σας με τα νύχια σας

Το τρίψιμο στα μαλλιά σας μπορεί να είναι υπέροχη αίσθηση, αλλά αυτό μπορεί να σας προκαλέσει περισσότερη ζημιά παρά να σας κάνει καλό. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορεί να γρατσουνιστεί το τριχωτό της κεφαλής προκαλώντας απολέπιση ξηροδερμία. Αποφεύγετε τη χρήση των νυχιών σας και χρησιμοποιείτε μόνο τα δάχτυλά σας για να τα λούσετε.

6 Κάθεστε με τις ώρες στο μπάνιο

Παραμένοντας για πολύ ώρα στο μπάνιο στεγνώνει το δέρμα προκαλώντας ξηρότητα. Αφιερώστε μόνον 10 λεπτά.

7 Βάζετε πολύ αφρόλουτρο

Ο αφρός κάνει το ίδιο πράγμα με το να παραμένετε στο ντους πάρα πολύ ώρα και χρησιμοποιώντας πολύ ζεστό νερό: απομακρύνει από το δέρμα τα φυσικά του έλαια, απαραίτητα για να παραμείνει υγιές. Εκτός από το ότι δημιουργεί στο δέρμα σας φαγούρα, μπορεί επίσης να επιδεινώσει προβλήματα όπως το έκζεμα.

8 Δεν ενυδατώνετε το δέρμα σας μετά το ντους

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η ενυδάτωση του δέρματος θα πρέπει να γίνεται σχεδόν αμέσως μόλις βγείτε – στα πρώτα τρία λεπτά - έτσι ώστε το δέρμα να μην στεγνώσει και χάσει την υγρασία του. Η ενυδάτωση είναι ιδανική όταν το δέρμα σας είναι ακόμη νωπό επειδή σφραγίζει την υγρασία. Μετά το ντους απλώνετε μία γενναία ποσότητα ενυδατικής κρέμας ή γαλακτώματος.

9 Τρίβετε δυνατά με την πετσέτα

Αν τρίβετε το δέρμα σας έντονα με την πετσέτα, μπορεί να δημιουργήσει ξηρότητα και φαγούρα. Απλώς φροντίστε να σκουπίζεστε με ταμποναριστές κινήσεις. Επίσης προσέχετε πως τυλίγετε τα μαλλιά σας με την πετσέτα: μην τα σφίγγετε και μην τα τρίβετε για να στεγνώσουν επειδή αυτό μπορεί να σπάσει την τρίχα. Αν θέλετε να τυλίξετε τα μαλλιά σας χρησιμοποιήστε μια βαμβακερή πετσέτα η οποία θα απορροφήσει το νερό χωρίς να χρειαστεί να τα τρίψετε.

10 Δεν χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα

Χρησιμοποιείτε αρωματικό ή αντιβακτηριδιακό σαπούνι; Είναι μια συνήθεια που πραγματικά πρέπει να κόψετε. Αυτό γιατί τα σκληρά αρώματα και τα άλλα συστατικά τείνουν να μειώνουν την υγρασία από το δέρμα σας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει απολέπιση, ξηρότητα και φαγούρα. Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε καθαριστικό προσέξτε τα συστατικά του όπως το άρωμα, τα συνθετικά χρώματα, την τρικλοζάνη, τη φορμαλδεΰδη και τα parabens, τα οποία δημιουργούν ξηρότητα και δερματίτιδα, για να μην αναφέρουμε και τι κάνουν στην υγεία σας, καθώς οι τοξίνες αυτές διαχέονται στο δέρμα σας. Προτιμήστε για την περιποίηση του σώματος σας σαπούνια από το φαρμακείο ή ενυδατικά αφρόλουτρα, χωρίς άρωμα και parabens.

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
210 πόντους
10,84€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
265 πόντους
13,56€ Τιμή καταλόγου