ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Συμπληρώματα διατροφής: Πότε πραγματικά τα χρειάζε

Συμπληρώματα διατροφής: Πότε πραγματικά τα χρειάζεστε;

Οι βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία είναι απαραίτητα για οποιαδήποτε διατροφή αλλά η διατροφή μας δεν είναι φαρμακευτική αγωγή. Εάν καταναλώνετε μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και εμπλουτισμένα τρόφιμα, παίρνετε πιθανώς όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε για να είστε υγιής. Όμως οι περισσότεροι από εμάς λόγω του γεμάτου τρόπου ζωής μας ούτε τρεφόμαστε σωστά ούτε βάζουμε ποικιλία στο πιάτο μας. Το ερώτημα είναι εάν κάποια συμπληρώματα διατροφής σας είναι απαραίτητα και πότε πραγματικά τα χρειάζεστε.

Ασβέστιο

Ο οργανισμός μας χρειάζεται ασβέστιο που μπορείτε να λάβετε κυρίως από γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γάλα, γιαούρτι και τυρί για να διατηρήσετε την υγεία των οστών και να αποτρέψετε την οστεοπόρωση.

Να το πάρετε; Τα συμπληρώματα ασβεστίου μπορεί να μην είναι κακή ιδέα αν μισείτε τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά καλό θα ήταν να τα παραλείψετε εάν είστε επιρρεπείς σε πέτρες στα νεφρά ή είστε γυναίκες άνω των 70 ετών. Μια έκθεση που δημοσιεύτηκε το 2010 συσχέτισε τα συμπληρώματα ασβεστίου με τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ενώ η χρόνια λήψη συμπληρώματων ασβεστίου μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υπερασβεστιαιμία, η οποία μπορεί να προκαλέσει συχνουρία, κόπωση, έντονη δίψα και πόνο στα οστά. Μιλήστε με το γιατρό σας πριν αποφασίσετε να λάβετε συμπληρώματα, και φροντίστε να τα συνδυάζετε με βιταμίνη D για να βελτιώσετε την απορρόφηση του ασβεστίου.

Φυλλικό οξύ

Το φυλλικό οξύ οξύ είναι αναγκαίο για τη σύνθεση, τη διόρθωση και τη λειτουργία του DNA και του RNA, τις βασικές δομικές μονάδες της ζωής, επομένως απαραίτητο κυρίως σε ιστούς που πολλαπλασιάζονται γρήγορα όπως ο αιμοποιητικός ιστός, ο νευρικός ιστός και ιστοί των εμβρύων. Βρίσκεται στα εμπλουτισμένα δημητριακά πρωινού, τα σκούρα πράσινα λαχανικά, τα όσπρια, το χυμό εσπεριδοειδών, το ψωμί και τα ζυμαρικά.

Να το πάρετε; Η λήψη 400 μg ημερησίως αυτής της βιταμίνης Β και 600 αν είστε έγκυος ή θηλάζετε, δεν δημιουργεί πρόβλημα. Θεωρητικά, η πρόσληψη 400 μg ημερησίως αποκλειστικά από τρόφιμα, μπορεί να υλοποιηθεί και με το παραπάνω. Όμως, ίσως αυτό να μην είναι εφικτό καθημερινά και επίσης το φυλλικό οξύ των τροφών είναι λιγότερο απορροφήσιμο σε σχέση με το συνθετικό φυλλικό οξύ. Η ποσότητα αυτή καλό είναι να προέρχεται από συμπληρώματα διατροφής συνδυαστικά με τροφές.

Σίδηρος

Μπορεί να μην καταναλώνετε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο (όπως π.χ. το συκώτι), αλλά αυτό το μέταλλο είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων και την πρόληψη της αναιμίας.

Να το πάρετε; Προσπαθήστε να λαμβάνετε σίδηρο από διατροφικές πηγές, οι οποίες περιλαμβάνουν άπαχα κρέατα, θαλασσινά, ξηρούς καρπούς και πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Η πραγματική έλλειψη σιδήρου είναι ασυνήθιστη, αλλά μπορεί να χρειαστείτε ένα συμπλήρωμα σιδήρου εάν παρουσιάζετε χαμηλή φερριτίνη ή εάν πρόκειται να κάνετε κάποια χειρουργική επέμβαση (εφ΄όσον το συστήσει και ο γιατρός σας). Οι γυναίκες, ιδιαίτερα εκείνες που είναι έγκυες ή έχουν έντονη εμμηνόρροια, μπορεί επίσης να ωφεληθούν από την πρόσληψη σιδήρου.

Πολυβιταμίνη

Πιστεύετε ότι με μία πολυβιταμίνη θα νικήσετε την κόπωση ή το στρες; Δεν πρέπει να παίρνετε πολυβιταμίνες άνευ λόγου, καθώς, αν δεν τις έχετε ανάγκη, επιβαρύνετε έως ένα βαθμό το συκώτι και τα νεφρά σας κατά τη διάρκεια του μεταβολισμού τους.

Να την πάρετε; Οι πολυβιταμίνες δεν είναι κακή ιδέα αν έχετε έναν γεμάτο και δραστήριο τρόπο ζωής. Αν αθλείστε τακτικά, αν καταναλώνετε ελάχιστα φρούτα και λαχανικά, αν έχετε στρες για να πάρετε μία πολυβιταμίνη καλό είναι να προηγηθεί  η σύμφωνη γνώμη ή η σύσταση του γιατρού σας. Να θυμάστε πως ένα συμπλήρωμα διατροφής, όπως είναι η πολυβιταμίνη, δεν αντικαθιστά τα γεύματά σας, αλλά τα συμπληρώνει.

Β καροτίνη

Αυτό το αντιοξειδωτικό είναι πολύ σημαντικό για την υγεία, καθώς αποτελεί τον πιο ισχυρό πρόδρομο της βιταμίνης Α και μετατρέπεται σε βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική ανάπτυξη και βοηθά στη διατήρηση της υγείας των κυττάρων. Η βιταμίνη Α συμβάλλει επίσης στη βελτίωση της όρασης, ενώ παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ενάντια στις λοιμώξεις και διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μια μεγάλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2004 διαπίστωσε ότι η λήψη μεγάλων δόσεων β-καροτίνης αυξάνει τον κίνδυνο της εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονος στους καπνιστές,

Να την πάρετε; Αφήστε τα συμπληρώματα καροτίνης εάν είστε καπνιστής και προσπαθήστε να λάβετε τη βήτα-καροτίνη από φρούτα και λαχανικά, είτε καπνίζετε είτε όχι. Βρίσκεται στα καρότα, τις γλυκοπατάτες και τις πράσινες πιπεριές.

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
642 πόντους
32,91€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
450 πόντους
25,00€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
414 πόντους
15,50€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
287 πόντους
15,95€ Τιμή καταλόγου