ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Πώς να σωθείτε από την ξηροδερμίδα και την πιτυρίδ

Πώς να σωθείτε από την ξηροδερμίδα και την πιτυρίδα

Λευκές νιφάδες έχουν σκεπάσει τους ώμους σας. Τι είναι όμως; Ξηροδερμία ή πιτυρίδα; Επειδή τα συμπτώματα και στις δύο περιπτώσεις είναι σχεδόν ίδια το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι να ακολουθούν αγωγή χωρίς αποτελέσματα. Δείτε με ποιους τρόπους θα σωθείτε από την ξηροδερμίδα και την πιτυρίδα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΞΗΡΟΔΕΡΜΙΑ

Το τριχωτό της κεφαλής απολεπίζεται κάθε 20-30 ημέρες και αυτό είναι μια φυσιολογική διαδικασία. Όμως κάποιοι παράγοντες επηρεάζουν τη φυσιολογική χλωρίδα του δέρματος με αποτέλεσμα η απολέπιση να είναι πιο συχνή. Τα συμπτώματα της ξηροδερμίας είναι οι νιφάδες, η ξηρότητα, οι κοκκινίλες και η φαγούρα. Εμφανίζεται σε οποιαδήποτε ηλικία και εποχή, και μπορεί να οφείλεται σε κληρονομικότητα, ορμονικές διαταραχές, άγχος, ατμοσφαιρική ρύπανση, κλιματολογικοί παράγοντες και ακαταλάλληλα προιόντα styling.

ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ

1 Χρησιμοποιείτε κατάλληλα σαμπούν.

Προτιμήστε τα ήπια σαμπουάν που δεν ξηραίνουν το τριχωτό. Δοκιμάστε  το Propoline Σαμπουάν για Ευαίσθητο Τριχωτό με Λεβάντα & Μέλι της Apivita . Είναι ιδανικό σαμπουάν για άντρες και γυναίκες με ευάισθητο τριχωτό, με ξηρά και εύθραυστα μαλλιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ξηροδερμίας και τριχόπτωσης και αναζητούν ένα δραστικό σαμπουάν με ευχάριστο άρωμα. Το σαμπουάν Mediated Shampoo - για την Ξηρή Πιτυρίδα της Frezyderm είναι ιδανικό για την καταπολέμηση της ξηρής  πιτυρίδας. Καταπολεμά την ξηρή πιτυρίδα (Pityriasis Simplex) της κεφαλής, απομακρύνει τις φολίδες, μειώνει την ερυθρότητα και το αίσθημα κνησμού ανακουφίζοντας από τη φαγούρα και εξασφαλίζει κερατολυτική, εξισορροπιστική και αντιφλεγμονώδη δράση. Το Kerium Σαμπουάν Μικροαπολέπισης Κατά της Ξηρής Πιτυρίδα της La Roche – Posay περιέχει γνωστά ενεργά συστατικά και έχουν δοκιμαστεί ώστε να διασφαλίζεται η αποτελεσματική δράση τους χωρίς να ερεθίζουν το τριχωτό.

2 Κάντε μασάζ

Επιλέξτε ένα προιόν με έλαια που έχει ευεργετικές ιδιότητες τόσο στο τριχωτό όσο και στα μαλλιά. Τα έλαια ενυδατώνουν το τριχωτό μειώνοντας της ξηρότητα και τις νιφάδες, ενώ το μασάζ τονώνει τη μικροκυκλοφορία επιτρέποντας στο θύλακα της τρίχας να απορροφήσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και να έχει υγιή ανάπτυξη. Το Moroccan Argan Oil Hair Treatment Serum: Λάδι Μαλλιών με Βιολογικό Έλαιο Αργκάν της Dr Organic είναι μια πολυτελής και ανάλαφρη θεραπεία για τα μαλλιά, που απορροφάται εύκολα για θρέψη και μεταξένιο τελείωμα με εντυπωσιακή λάμψη. Οι εξαιρετικές φυσικές ιδιότητες βιολογικού Μαροκινού Ελαίου Αργκάν συνδυάζονται με βιολογικά ουσιώδη λιπαρά οξέα και εκχυλίσματα φρούτων και καρπών

3 Μειώστε τα χημικά

Αποφύγετε ή περιορίστε τις βαφές μαλλιών ή περμανάντ και τα προϊόντα styling γιατί ξηραίνουν το τριχωτό και προκαλούν ερεθισμό.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΤΥΡΙΔΑ

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουν άντρες και γυναίκες. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι αποκολλούνται νεκρά κερατινοκύτταρα από την επιδερμίδα, οι γνωστές φολίδες, και συνυπάρχει έντονος κνησμός και ερεθισμός.

ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ

1 Χρησιμοποιήστε σαμπουάν κατά της πιτυρίδας

Αν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά, επιλέξτε προϊόντα κατά της λιπαρότητας. Φροντίστε να λούζεστε συχνά και να ξεβγάζετε καλά τα μαλλιά σας. Δοκιμάστε το Dercos Αντιπυτιριδικό Σαμπουάν για Κανονικά/Λιπαρά Μαλλιά με Selenium DS+ της Vichy. Το τριχωτό της κεφαλής ξαναβρίσκει την υγεία του: η πιτυρίδα απομακρύνεται και ο οι νιφάδες μειώνονται αισθητά.  Καταπολεμά την επίμονη πιτυρίδα από την πρώτη κιόλας εφαρμογή, εμποδίζει την επανεμφάνιση της έως και 6 εβδομάδες μετά την αγωγή ενώ ο κνησμός μειώνεται μετά την πρώτη εφαρμογή. Το Σαμπουάν Αγωγής Κατά της Λιπαρής Πιτυρίδας με Εκχύλισμα Μυρτιάς της Klorane δρα αποτελεσματικά στον Pityrosporum ovale, μύκητα που συνοδεύει κυρίως τη λιπαρή πιτυρίδα. Η πυριθειόνη ψευδαργύρου ενισχύει την αποτελεσματικότητά του και απομακρύνει τα λέπια. Το Shampoo DS Κατά της Πιτυρίδας & της Λιπαρότητας της Biotrin ανακουφίζει από τους ερεθισμούς, τα ερυθήματα και τον κνησμό που προκαλούνται από υπερκερατωσικές διαταραχές.
 

2 Περιορίστε τη χρήση προϊόντων styling όπως gel, αφρό ή κερί

που μπορεί να ξηράνουν το τριχωτό και να προκαλέσουν ερεθισμό. Δοκιμάστε τη Squanorm Lotion Λοσιόν για την Πιτυρίδα με Ψευδάργυρο της Ducray. Είναι αντιπυτιριδικη, ανακουφίζει από τον κνησμό λόγω της πιτυρίδας και καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής.

Τι κάνετε και στις δύο περιπτώσεις

* Αποφύγετε την έντονη ζέστη ή το υπερβολικό κρύο επειδή επιδεινώσουν τα συμπτώματα.

*Ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε ψευδάργυρο, ω-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνες Β και Ε και πίνετε αρκετό νερό. Δοκιμάστε το Krill Oil 500mg - Λάδι Krill με Αντιοξειδωτικές Ιδιότητες της Healthia.  Όπως και το ιχθυέλαιο έτσι και το λάδι krill περιέχει τόσο Ω3 λιπαρά οξέα όπως και DHA & EPA δεμένα όμως με διαφορετικό τρόπο.Τα περισσότερα ιχθυέλαια τα συναντάμε με μορφή τριγλυκεριδίων. Το λάδι Krill είναι με τη μορφή φωσφολιπιδίων τα οποία παρουσιάζουν μεγαλύτερη σταθερότητα. Η ασταξανθίνη που βρίσκεται από τη φύση της στο έλαιο Krill πέρα από τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες βοηθά περαιτέρω στη σταθεροποίηση του ελαίου.

* Μειώστε το άγχος.

*Μην ξύνετε το κεφάλι σας καθώς μπορεί να τραυματιστεί το τριχωτό και να γίνει ευάλωτο σε μολύνσεις.

 

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
384 πόντους
18,46€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
346 πόντους
12,95€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
545 πόντους
18,90€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
324 πόντους
17,50€ Τιμή καταλόγου