ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Πώς να καταπραΰνετε άμεσα τον πονόλαιμο!

Πώς να καταπραΰνετε άμεσα τον πονόλαιμο!

Ένας μεγάλος αριθμός κρουσμάτων οφείλεται σε μολύνσεις από ιούς ή βακτήρια, ως κλασικό σύμπτωμα της γρίπης και του κρυολογήματος. Για να καταπραΰνετε άμεσα τον πονόλαιμο ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές.

1 Κάντε γαργάρες με αλατόνερο

Οι γαργάρες με ζεστό αλατόνερο (1/3 κουταλάκι του γλυκού σε μισό ποτήρι νερό)

μπορεί να σας βοηθήσουν να καταπραΰνετε τον πονόλαιμο. Το αλάτι απομακρύνει τη βλέννα από τον πρησμένο, φλεγμονώδη ιστό και βοηθά στην ανακούφιση του πονόλαιμου.

2 Δοκιμάστε παστίλιες για τον πονόλαιμο

Ορισμένες παστίλιες όπως οι Παστίλιες της Apivita που μαλακώνουν το λαιμό και το βήχα με Θυμάρι & Μέλι, έχουν ήπια αντισηπτική και αντιοξειδωτική δράση. Κάποιες καραμέλες για το λαιμό, όπως οι PropolCare Kαραμέλες με Μέλι & Λεμόνι της Lanes, συνδυάζουν πρόπολη, κουρκουμά, ginger, βιταμίνη C, ψευδάργυρο και μέλι. Η πρόπολη θεωρείται «φυσικό αντιβιοτικό» και συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος χάρη στις αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτό μπορεί να σας προσφέρει προσωρινή ανακούφιση από τον πονόλαιμο. Οι καραμέλες και οι παστίλιες αυξάνουν την παραγωγή σάλιου και σας βοηθούν να ενυδατώνετε το λαιμό σας. Κάποιοι φαρμακευτικοί τροχίσκοι όπως οι Vox lysopaine συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του πονόλαιμου, καταπραΰνουν τον ερεθισμό και τη φλεγμονή του στοματικού και φαρυγγικού βλεννογόνου.

3 Δοκιμάστε ένα σπρέι εχινάκια

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην European Journal of Medical Research βρήκε ότι η εχινάκια θεραπεύει τον πονόλαιμο. Η εχινάκια δεν σκοτώνει απ’ ευθείας ούτε απενεργοποιεί τα βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις, μπορεί όμως και διεγείρει τα αντισώματα και τα μακροφάγα κύτταρα του οργανισμού κατά των παθογόνων μικροοργανισμών, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό την αντίσταση σε λοιμογόνους παράγοντες. Το Echinaforce Sore Throat Spray της A.Vogel ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, έχει αντιιική, αντιβακτηριακή και αντισηπτική δράση, είναι αντιφλεγμονώδες και περιέχει εχινάκια φρέσκιας συγκομιδής και ελεγχόμενης βιολογικής καλλιέργειας.

4 Μειώστε τον πόνο

Συνήθως οι ιοί προκαλούν πονόλαιμο. Οι ιοί δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με αντιβιοτικά, τα οποία θανατώνουν μόνο βακτήρια. Αντ 'αυτού, ο ιός πρέπει να κάνει τον κύκλο του. Κάποια μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη όπως η ιβουπροφαίνη μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και το πρήξιμο στο λαιμό. Εάν ο πόνος είναι ήπιος, πάρτε κάποιο αναλγητικό, ενώ εάν είναι έντονος ο πονόλαιμος κάποιο αντιφλεγμονώδες φάρμακο. Δοκιμάστε επίσης και το Βιολογικό Σιρόπι για το Λαιμό με Πρόπολη & Θυμάρι της Apivita. Η πρόπολη συμβάλλει στην ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού, ώστε να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος, με τις αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές και θεραπευτικές της ιδιότητες Το θυμάρι βοηθά στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού, χάρη στις αποχρεμπτικές, αντιμικροβιακές και αποσυμφορητικές του ιδιότητες ενώ το φασκόμηλο ανακουφίζει από τον πονόλαιμο.
 

4 Πιείτε ένα ρόφημα

Το ζεστό τσάι όπως το φασκόμηλο με μέλι μπορεί να απαλύνει τον ερεθισμένο σας λαιμό. Το τσάι σας ενυδατώνει, το οποίο είναι σημαντικό στην αντιμετώπιση του πονόλαιμου. Δοκιμάστε πράσινο τσάι με τζίντζερ, τα οποία έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, ανακουφίζουν από τον πόνο και είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, ενώ μειώνουν τη φλεγμονή. Το μέλι είναι πλούσιο σε σάκχαρα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και έχει αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

5 Κάντε ένα ατμόλουτρο

Αν δεν έχετε έναν αφυγραντήρα, κάντε ένα ατμόλουτρο. Αναπνεύστε τον ατμό από ένα ζεστό ντους για να μειώσετε το πρήξιμο και να μειώσετε τον πονόλαιμο. Μπορείτε επίσης να βάλετε καυτό νερό σε μία λεκάνη και να σκεπάσετε το κεφάλι σας με μια πετσέτα και να αναπνεύσετε τον ατμό. Συνεχίστε να παίρνετε βαθιές αναπνοές για αρκετά λεπτά για να μειώσετε τον πονόλαιμο.

6 Πηγαίνετε στο γιατρό

Οι ιοί προκαλούν πιο έντονο πονόλαιμο, αλλά μερικές φορές ο ένοχος μπορεί να είναι βακτηρίδια όπως ο στρεπτόκοκκος. Εάν ο πονόλαιμος χειροτερέψει, ή εμφανίσετε πυρετό, επισκεφθείτε τον παθολόγο ή τον ΩΡΛ. Εάν ο γιατρός σάς συνταγογραφήσει αντιβιοτικό, ολοκληρώστε την αγωγή και μην σταματήσετε να παίρνετε το φάρμακο, ακόμη και αν τα συμπτώματα εξαφανιστούν και αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα. Η διακοπή του αντιβιοτικού μπορεί να αφήσει κάποια βακτήρια πίσω, τα οποία να κάνουν επιμόλυνση. Συνήθως τα βακτήρια που επιβιώνουν μπορεί να μην ανταποκρίνονται πλέον στο αντιβιοτικό.

Πονόλαιμος στα παιδιά

Ο πονόλαιμος εμφανίζεται συχνά στην παιδική ηλικία. Συχνά προκαλείται από κάποιον ιό και παρουσιάζει βελτίωση σε τέσσερις ή πέντε ημέρες. Εάν το παιδί σας έχει πυρετό από 38.3 ° C ή και υψηλότερο, επισκεφθείτε τον παιδίατρό σας. Ένας πυρετός μπορεί να είναι σημάδι στρεπτόκοκκου και πρέπει να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικό. Πώς να ανακουφίσετε τον πονόλαιμο του παιδιού:

  • Αν το παιδί είναι άνω των 6 ετών δώστε του να κάνει γαργάρες με αλατόνερο.
  • Δίνετε στο παιδί σας ζεστά υγρά, όπως σούπα κοτόπουλου ή κάποιο ζεστό ρόφημα όπως φασκόμηλο. Στα παιδιά άνω του ενός έτους μπορείτε να βάλετε και λίγο μέλι στο τσάι τους.
  • Υπάρχουν στα φαρμακεία σκευάσματα, ειδικά σχεδιασμένα για τα παιδιά, που συμβάλλουν στην ανακούφιση από τα συμπτώματα του πονόλαιμου. Δοκιμάστε τις Junior Καραμέλες με Πορτοκάλι & Βιταμίνη C για Παιδιά της Pulmoll. Παστίλιες με γλυκαντική ουσία χωρίς ζάχαρη με γεύση πορτοκαλιού. Με γλυκαντικό γλυκοζίτες στεβιόλης από Stevia και συμπυκνωμένο χυμό φρούτων και βιταμίνη C.

Ρωτήστε τον γιατρό και τον φαρμακοποιό σας. Σε κάθε περίπτωση απευθυνθείτε στον παιδίατρό σας.