ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Πόνος στην πλάτη; 8 συμβουλές από τον φυσικοθεραπε

Πόνος στην πλάτη; 8 συμβουλές από τον φυσικοθεραπευτή

Ο πόνος στην πλάτη είναι ο συνηθέστερος λόγος αποχής από την εργασία και ο δεύτερος συνηθέστερος λόγος επίσκεψης σε φυσικοθεραπευτή. Οι περισσότερες περιπτώσεις πόνου στην πλάτη είναι μηχανικές, πράγμα που σημαίνει ότι δεν προκαλούνται από σοβαρή κατάσταση και μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά. Ρωτήσαμε τον φυσικοθεραπευτή Κώστα Χριστούπουλο για τον πόνο την πλάτη και μας δίνει 8 συμβουλές.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι πόνου στην πλάτη, οι δύο κύριοι τύποι είναι α) ο οξύς και ο β) ο χρόνιος. Ο οξύς πόνος στην πλάτη είναι ο συνηθισμένος και συνήθως φεύγει μέσα σε 3 ημέρες έως 6 εβδομάδες. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ο χρόνιος πόνος στην πλάτη και τα συμπτώματα επιμένουν για περισσότερο από 3 μήνες. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να διαχειριστείτε τον πόνο στην πλάτη σας αλλά να ζητάτε πάντα συμβουλές από έναν επαγγελματία υγείας που μπορεί να κάνει σωστή διάγνωση και να σας καθοδηγήσει στην κατάλληλη θεραπεία και αποκατάσταση.

1 Κινηθείτε

Η πλάτη σας θέλει κίνηση και το να κάθεστε σε μια καρέκλα για μεγάλο χρονικό διάστημα βάζει την πλάτη σας σε μια θέση φόρτισης, η οποία δεν αρέσει στη σπονδυλική σας στήλη. Προσπαθήστε να σηκώνεστε από τη θέση σας κάθε 30-40 λεπτά και να κάνετε μια μικρή βόλτα. Φροντίστε να διατηρείτε καλή στάση όταν κάθεστε για να παρέχετε σωστή υποστήριξη στην οσφυϊκή χώρα. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση του φορτίου στην πλάτη σας.

2 Βάλτε κάτι ζεστό

Με τη χρήση θερμότητας μειώνετε τον  μυϊκό σπασμό και βελτιώνετε την αιματική ροή. Δοκιμάστε να βάλετε μια θερμοφόρα για 20 λεπτά. Αν ο πόνος είναι μυϊκός και προέρχεται από υπερκόπωση, απότομες κινήσεις ή σήκωμα βάρους ή είναι οσφυαλγία ένα έμπλαστρο Leontos Παυσίπονο για Οσφυαλγίες & Πόνους Μυών  μπορεί να σας ανακουφίσει.

3 Κοιμηθείτε σωστά

Είναι σημαντικό όταν κοιμάστε να έχετε την κατάλληλη υποστήριξη. Αν σας αρέσει να κοιμάστε στο πλάι, τοποθετήστε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σας για να μειώσετε οποιαδήποτε επιπλέον πίεση ανάμεσα στους γοφούς σας και στη μέση. Αν προτιμάτε να κοιμάστε ανάσκελα, τοποθετήστε ένα μαξιλάρι ή μία τυλιγμένη πετσέτα κάτω από τα γόνατά σας ώστε η οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής σας στήλης να χαλαρώνει σε ουδέτερη θέση. Αυτές οι μικρές τροποποιήσεις μπορούν να διευκολύνουν οποιαδήποτε πίεση στη σπονδυλική σας στήλη.

3 Πάρτε ΜΣΦΑ

Επιλέξτε τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα για να μειώσετε τον πόνο και τη φλεγμονή που σχετίζονται με μυοσκελετικά όπως ο πόνος στην πλάτη.

4 Ασκηθείτε

Η άσκηση θα ενισχύσει τη ροή του αίματος στην πλάτη σας. Ακόμη κι αν το σώμα σας σας θέλει στο κρεβάτι, η πλάτη σας θέλει να γυμναστείτε. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για την πλάτη σας είναι να πάτε για μια βόλτα. Δεν χρειάζεται να είναι μια πολύ έντονη πεζοπορία, αλλά ένα ήπιο περπάτημα 20-30 λεπτών. Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες, που προκαλεί ευφορία ενώ λειτουργούν ως παυσίπονο. Αποφύγετε αθλήματα με στροφική καταπόνηση (π.χ. ποδόσφαιρο), με έντονη κινητική ενέργεια (π.χ. μπάσκετ), με εμβολοειδή καταπόνηση (π.χ. ιππασία ) ή με κάθετη φόρτιση οσφύος (π.χ. άρση βαρών). Προτιμήστε την κολύμβηση, το περπάτημα, το ήπιο τρέξιμο, την ποδηλασία.

5 Κάντε διατάσεις

Συχνά οι μύες μας γίνονται σφιχτοί όταν υπάρχει οσφυαλγία. Με αυτό το σώμα σας προσπαθεί να σας προειδοποιήσει ότι υπάρχει έλλειψη ροής αίματος, ειδικά στα νεύρα. Οι μύες σας σας ζητούν να τους βοηθήσετε τεντώνοντάς τους για να αυξήσετε τη ροή του αίματος στην περιοχή και να επιμηκύνετε τους μυς που είναι σφιχτοί. Οι καθημερινές διατάσεις θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε την πλάτη σας στο μέλλον. Καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν ειδικό φυσικοθεραπευτή πριν αρχίσετε τις διατάσεις.

6 Αναπνεύστε!

Όταν υπάρχει πόνος στην πλάτη, οι μύες τεντώνονται και συστέλλονται κάτι που μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα. Οι απλές τεχνικές αναπνοής, επιτρέπουν στο σώμα σας να χαλαρώσει. Η κατανόηση του τρόπου σύσφιξης και χαλάρωσης των μυών σας και του τρόπου κίνησης και κάμψης των αρθρώσεων θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε την προσοχή σας από τον πόνο. Επιπλέον, μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη διαχείριση του άγχους σας και των αρνητικών σκέψεων για τον πόνο στην πλάτη σας.

7 Κάντε μασάζ

Το φυσικοθεραπευτικό μασάζ είναι ένας σημαντικός τρόπος θεραπείας και ανακούφισης από τον πόνο. Μην το αναβάλετε.

6 Διατηρήστε ένα φυσιολογικό βάρος

Το επιπλέον βάρος σημαίνει και περισσότερη πίεση στο σώμα μας και ενδεχομένως θέτει το σώμα σας σε κίνδυνο για τραυματισμό.

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει