ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Πρησμένα μάτια: 7 σπιτικές συνταγές για άμεση αντι

Πρησμένα μάτια: 7 σπιτικές συνταγές για άμεση αντιμετώπιση

Ξυπνήσατε με πρησμένα μάτια; Αυτές οι 7 σπιτικές συνταγές προσφέρουν άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση και μειώνουν το πρήξιμο σε χρόνο dt!

Ξυπνήσατε με πρησμένα μάτια. Γιατί συμβαίνει αυτό; Η τοπική απόφραξη του λεμφικού συστήματος οδηγεί στην κατακράτηση υγρών και τη συσσώρευση τοξινών στην περιοχή των ματιών, με αποτέλεσμα το πρήξιμο των βλεφάρων. Πολλά πράγματα μπορούν να συμβάλλουν στο πρήξιμο των ματιών, αλλά η βασική αιτία έχει να κάνει με την κατακράτηση υγρών. Δείτε πώς θα αντιμετωπίσετε τα πρησμένα μάτια με αυτές τις 7 σπιτικές συνταγές.

Γιατι έχετε πρησμένα μάτια;

Εκτός από τη γήρανση, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχετε πρησμένα μάτια:

  • Κληρονομικότητα
  • Κατακράτηση υγρών
  • Αλλεργίες
  • Υπερβολική έκθεση στον ήλιο
  • Μη επαρκής ή κακός ύπνος
  • Ανθυγιεινή διατροφή και κατανάλωση αλκοόλ
  • Κλάμα
  • Ορμονικές διαταραχές (περιμένετε περίοδο)

7 σπιτικές συνταγές για άμεση αντιμετώπιση

1 Χρησιμοποίησε μια κρύα κομπρέσα

Το κρύο νερό δρα σαν αγγειοσυστολέας στην περιοχή των ματιών, περιορίζοντας την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή του δέρματος κάτω από τα μάτια. Μια κομπρέσα βουτηγμένη σε κρύο πράσινο τσάι ή μαύρο τσάι ή παγωμένα σακουλάκια τσαγιού πάνω στα μάτια σας προσφέρουν αντιοξειδωτικά καθώς και ταννίνες που περιορίζουν τη διαστολή των αιμοφόρων αγείων στην περιοχή γύρω και κάτω από τα μάτια, βοηθώντας έτσι στην ανακούφιση από το πρήξιμο.

Σπιτική συνταγή: Βάλτε μία δροσερή κομπρέσα στα μάτια σας για περίπου 10 λεπτά για να μειώσει το πρήξιμο των ματιών.

2 Απλώστε αγγούρι

Το αγγούρι είναι ένα φανταστικό φυσικό φάρμακο για να απαλλαγείτε από το πρήξιμο κάτω από τα μάτια.

Σπιτική συνταγή: Κόψτε 2 φέτες φρέσκο ​​αγγούρι, το οποίο το είχατε στο ψυγείο, και βάλτε τες στα μάτια σας για 25 λεπτά. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του αγγουριού θα μειώσουν με φυσικό τρόπο τους πρησμένους ιστούς.

3 Κάντε μία μάσκα με σπράδια αυγών

Τα ασπράδια των αυγών έχουν την ιδιότητα να συσφίγγουν το δέρμα και να περιορίζουν το πρήξιμο και τις σακούλες κάτω από τα μάτια ενώ προλαμβάνουν και τις ρυτίδες.

Σπιτική συνταγή: Ξεχωρίστε τους κρόκους από 2 αυγά και ρίξτε τα ασπράδια σε ένα μπολ. Χτυπήστε τα και προσθέστε μερικές σταγόνες νερό αποσταγμένης αμαμελίδας, ένα φυσικό στυπτικό που σφίγγει το δέρμα.

Χρησιμοποιήστε ένα πινελάκι για να εφαρμόσετε αυτό το μείγμα κάτω από τα μάτια σας και αφήστε το να στεγνώσει για περίπου 15 λεπτά.

Κάντε το καθημερινά για λίγες μέρες.

4 Βάλτε βιταμίνη Ε

Σπιτική συνταγή: Σε παγωμένο νερό προσθέστε μερικές σταγόνες βιταμίνης Ε και ανακατέψτε  καλά. Βυθίστε 2 δίσκους από βαμβάκι στο μείγμα και τοποθετήστε τους στα μάτια για 20 λεπτά. Αυτό βοηθά πολύ στη μείωση του πρηξίματος γύρω από τα μάτια.

5 Κάντε μασάζ με αιθέρια έλαια

Το αιθέριο έλαιο της λεβάντας έχει καταπραϋντική δράση στο δέρμα και στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας. Το έλαιο λεμονιού βοηθά στην ανακούφιση του στρες και επίσης περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά. Το χαμομήλι διαθέτει αντιφλεγμονώδεις και αντι-ερεθιστικές ιδιότητες που μειώνουν το πρήξιμο.

Σπιτική συνταγή

Θα χρειαστείτε: Από 1 σταγόνα έλαιο λεβάντας, έλαιο λεμονιού, έλαιο χαμομηλιού

1 κουταλάκι νερό

Οδηγίες: Ανακατέψτε τα αιθέρια έλαια με το νερό. Κάντε ένα απαλό, κυκλικό μασάζ με τα αιθέρια έλαιο πριν πέσετε για ύπνο. Αφήστε το μείγμα στην περιοχή για μια νύχτα.


6 Βάλτε από ένα παγωμένο κουτάλι

Το κόλπο είναι παλιό, αλλά αποτελεσματικό. Έχει την ίδια δράση με το κρύο νερό.

Σπιτική συνταγή: αφήστε τα κουτάλια για μια ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο. Το επόμενο πρωί, βάλτε από ένα κουτάλι σε κάθε μάτι και αφήστε τα για 5 – 10 λεπτά.

 

7 Φτιάξτε τη δική σας κρέμα ματιών

Υπάρχουν πολλές κρέμες ματιών που μπορείτε να βρείτε στην αγορά και να μειώσουν το πρήξιμο. Αναζητήστε μια κρέμα ματιών συστατικά όπως το χαμομήλι, το αγγούρι και η arnica, που μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και να σφίξουν το δέρμα. Η καφεΐνη στις κρέμες ματιών μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των πρησμένων ματιών.

Σπιτική συνταγή: Μπορείτε να φτιάξετε και τη δική σας κρέμα ματιών.

Θα χρειαστείτε:

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου

1 γραμμ. gel αλόης βέρα

1 γραμμ. shea butter

1 γραμμ. έλαιο καρύδας

½ κουταλάκι του γλυκού βιταμίνης Ε

Οδηγίες

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μικρό μπολ.

Αν χρειαστεί θερμάνετε για λίγο το shea butter και το λάδι καρύδας σε μπεν μαρί και στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά.

Αναμείξτε καλά τα υλικά και βάλτε σε ένα γυάλινο αποστειρωμένο βαζάκι.

Χρησιμοποιήστε την κρέμα κάθε πρωί και βράδυ γύρω από την περιοχή των ματιών.

Προσοχή! Εάν το πρήξιμο στην περιοχή των ματιών οφείλεται σε κάποια αλλεργία ή μόλυνση μη χρησιμοποιήσετε αγγούρι, σακουλάκια τσαγιού ή άλλα τρόφιμα για να μειώσετε τα πρησμένα μάτια. Τα τρόφιμα περιέχουν βακτήρια που μπορεί να επιδεινώσουν τη μόλυνση. Απευθυνθείτε άμεσα στον οφθαλμίατρό σας.

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
770 πόντους
36,66€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
510 πόντους
26,35€ Τιμή καταλόγου