ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Ποια συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας χρησιμο

Ποια συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας χρησιμοποιούνται νύχτα

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ορισμένα προϊόντα περιποίησης δέρματος είναι σχεδιασμένα να τα εφαρμόζετε μόνον το βράδυ; Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας που λειτουργούν καλύτερα τη νύχτα. Ποια είναι αυτά;

Νύχτα και επιδερμίδα 

Από τις ακτίνες UV του ήλιου έως τη ρύπανση, το κάπνισμα, το άγχος και την κακή διατροφή όλα κάνουν κακό στην επιδερμίδα επειδή δημιουργούν ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες είναι ασταθή άτομα και στοχεύουν να γίνουν σταθερά με το να «κλέβουν» ηλεκτρόνια από άλλα μόρια. Αυτό προκαλεί βλάβη στο DNA και οδηγεί σε σημάδια γήρανσης, εάν το δέρμα δεν είναι σε θέση να επιδιορθωθεί τη βλάβη αρκετά γρήγορα. 

Όταν κοιμάστε η επιδερμίδα ενεργοποιεί τους επανορθωτικούς και αναπλαστικούς μηχανισμούς των κυττάρων για να αποκαταστήσουν τις φθορές της και να την οχυρώσουν για την επόμενη μέρα. Ορισμένοι από αυτούς τους μηχανισμούς περιλαμβάνουν την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και το κλείδωμα υγρασίας. Το δέρμα παράγει επίσης κολλαγόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, το οποίο λειτουργεί σαν ασπίδα στο δέρμα σας, ελαχιστοποιώντας τον αριθμό των εξωτερικών επιθετικών που μπορούν να εισέλθουν, ενώ συγκρατεί την υγρασία του δέρματος. 

Όταν δεν κοιμόσαστε αρκετά το σώμα σας χρησιμοποιεί τους εσωτερικούς του πόρους, το δέρμα σας βρίσκεται σε κατάσταση άμυνας με τα επίπεδα της κορτιζόλης (ορμόνη του στρες) αρκετά αυξημένα. Αυτό επηρεάζει τη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος και οδηγεί σε κακή απορρόφηση των προϊόντων ενυδάτωσης και των serums. Επιπλέον, σημάδια πρόωρης γήρανσης όπως λεπτές γραμμές, ρυτίδες, απώλεια ελαστικότητας, κηλίδες αρχίζουν να γίνονται πιο αισθητά με την πάροδο του χρόνου.

Γι’ αυτό η επιδερμίδα έχει ανάγκη τη διάρκεια της νύχτας, για να προλάβει να αποκαταστήσει όλες αυτές τις φθορές, με σύμμαχο συγκεκριμένα συστατικά περιποίησης. Δείτε ποια είναι αυτά.

1 Ρετινόλη

Βρίσκεται: σε αντιγηραντικές κρέμες, προϊόντα κατά των ρυτίδων και serum. 

Τι είναι: Πρόκειται για την ενεργή μορφή της βιταμίνης Α, η ρετινόλη απαλύνει τις ρυτίδες και διατηρεί απαλή και ελαστική την επιδερμίδα, βοηθά στην απολέπιση της επιδερμίδας, μειώνοντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείται τη νύχτα: Η ρετινόλη βοηθά στην αύξηση του ρυθμού εναλλαγής των κυττάρων και επειδή τα νέα κύτταρα είναι ευαίσθητα, δεν μπορούν να εκτεθούν σε έντονο ηλιακό φως. Η ρετινόλη διαπερνά την εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας, διεγείρει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων της βασικής στιβάδας, ρυθμίζει τη διαφοροποίηση των κερατινοκυττάρων, αυξάνει τη σύνθεση του κολλαγόνου, διεγείρει την ανάπτυξη των ινοβλαστών. 

Χάρη στην έντονη απολεπιστική της δράση, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφανειακή στιβάδα, ενεργοποιεί τους ρυθμούς μεταβολισμού, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται τα νέα και υγιή. Επιπλέον, τονώνει τη μικροκυκλοφορία ενεργοποιώντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, προλαμβάνει και απαλύνει τα σημάδια φωτογήρανσης. Εάν κάνετε χρήση ρετινόλης το βράδυ, να θυμάστε πάντα να εφαρμόζετε ο αντηλιακό για να προστατεύετε την επιδερμίδα σας.

Σας προτείνουμε: Age Repair Set - Σύστημα Αντιγήρανσης και Επανόρθωσης της Frezyderm. Σύστημα αντιγήρανσης και επανόρθωσης της επιδερμίδας μοναδικής σύνθεσης που προσφέρει δραστικά αποτελέσματα και αποτελεί ένα πραγματικό ελιξήριο νεότητας με ρετινόλη στη σύνθεσή της.

2 Βιταμίνη C

Bρίσκεται σε: serum σε συμπυκνωμένη μορφή.

Τι είναι: Η βιταμίνη C βρίσκεται συνήθως στα serum και παρέχει μια ισχυρή δόση αντιοξειδωτικής προστασίας και αντιγηραντικής δράσης. Στην καθαρή της μορφή η βιταμίνη C αναφέρεται στη λίστα των συστατικών και ως ascorbic acid ή L-ascorbic acid. Η βιταμίνη C μπορεί να κάνει το δέρμα πιο φωτεινό, να βελτιώσει την εμφάνιση των ουλών της ακμής, να μειώσει τις ρυτίδες, να βελτιώσει την υφή και τον τόνο της επιδερμίδας. Τέλος, διατηρεί τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείται τη νύχτα: Η βιταμίνη C μπορεί μερικές φορές να κάνει το δέρμα λίγο πιο ευαίσθητο στις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να βάζετε αντηλιακό αφού χρησιμοποιήσετε ένα serum βιταμίνης C.

Σας προτείνουμε: La Roche Posay Pure Vitamin C10 με Βιταμίνη C. Η σύνθεσή του περιέχει ένα ισχυρό συνδυασμό επιλεγμένων δραστικών συστατικών.

3 Έλαια προσώπου

Τι είναι: Τα έλαια προσώπου παρέχουν έντονη ενυδάτωση στην επιδερμίδα σας, για να παραμένει απαλή.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιούνται τη νύχτα: Σε διαφορετικές ώρες της ημέρας το δέρμα σας παράγει περισσότερο σμήγμα. Αυτό συμβαίνει περισσότερο το πρωί. Γι' αυτό είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τα έλαια προσώπου τη νύχτα όταν το δέρμα αναζωογονείται και η ανανέωση των κυττάρων είναι στο pick. Επίσης, αν χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια, μην ξεχνάτε ότι ορισμένα από αυτά (όσα προέρχονται από εσπεριδοειδή, όπως το λεμόνι και το γκρέιπφρουτ) μπορεί να προκαλέσουν φωτοευαισθησία στο δέρμα όταν αυτό εκτίθεται στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Σας προτείνουμε: Essential Oil Αιθέριο Έλαιο Χαμομήλι της Darphin. Αρωματικό, καταπραϋντικό έλαιο ευεξίας που ανακουφίζει και θρέφει το ευαίσθητο δέρμα με τάση για κοκκινίλες και ερεθισμούς, ενώ παράλληλα βελτιώνει τη φυσική λάμψη και προστατεύει το δέρμα από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις.

4 AHA, BHA, PHA (άλφα, βήτα και πολύ-υδροξυοξέα)

Βρίσκονται σε: απολεπιστικές μάσκες, κρέμες απολέπισης.

Τι είναι: Τα άλφα, βήτα και πολύ-υδροξυοξέα χρησιμοποιούνται συχνά για απολέπιση, δρουν κερατολυτικά, δηλαδή χαλαρώνουν τους δεσμούς που συγκρατούν τα κύτταρα μεταξύ τους και με τον τρόπο αυτό διευκολύνουν την απομάκρυνσή τους επιταχύνοντας τη φυσική διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιούνται τη νύχτα: Τα άλφα, βήτα και πολύ-υδροξυοξέα απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιφανειακή στιβάδα και συμβάλλουν στην ενεργοποίηση των φυσικών μηχανισμών παραγωγής κολλαγόνου. Όταν συμβαίνει αυτό η επιδερμίδα είναι πολύ πιο επιρρεπή σε ερεθισμούς και ερυθρότητα γι’ αυτό και πρέπει να χρησιμοποιούνται το βράδυ.

Σας προτείνουμε: Bioderma Pigmentbio C-Concentrate Serum για Την Μείωση Καφέ Κηλίδων, Απολέπιση & Πρόληψη Γήρανσης. Συνδιάζει υψηλές συγκεντρώσεις σε AHA και BHA με καθαρή βιταμίνη C, η οποία διατηρείται φρέσκια και δραστική χάρη στο προστατευτικό δοχείο. 

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει