ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Ποια καλλυντικά είναι ασφαλή όταν είστε έγκυος; 

Ποια καλλυντικά είναι ασφαλή όταν είστε έγκυος; 

Πώς να φροντίσετε την επιδερμίδα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με ασφάλεια; Αν περιμένετε μωρό το θέμα αυτό σας αφορά!

Κατά την εγκυμοσύνη, το σώμα πλημμυρίζει από ορμοόνες που αλλάζουν την όψη και την υφή της επιδερμίδας. Ενώ κάποιες γυναίκες απολαμβάνουν την ξακουστή «λάμψης της εγκυμοσύνης», άλλες αντιμετωπίσουν πανάδες, ευαισθησία και ορμονική ακμή. Μάθετε ποια καλλυντικά είναι ασφαλή όταν είστε έγκυος και πώς να φροντίσετε την επιδερμίδα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με ασφάλεια.

Πώς αλλάζει το δέρμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι καταστροφική για το σώμα: πρησμένα πόδια, ραγάδες, πανάδες, ακμή, τριχόπτωση και αϋπνίες. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να ξεπεράσετε μερικά από αυτά τα προβλήματα της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. 
Όταν είστε έγκυος, οι ορμόνες διαταράσσονται και διεγείρουν την παραγωγή της μελανίνης. Η μελανίνη είναι η φυσική χρωστική η οποία δίνει χρώμα στα μαλλιά, το δέρμα και τα μάτια. Είναι συχνό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι εγκυμονούσες (που έχουν κληρονομική προδιάθεση) να αναπτύσσουν σκουρόχρωμες κηλίδες στο δέρμα του προσώπου τους. Η πάθηση ονομάζεται «μάσκα της εγκυμοσύνης», αλλά επιστημονικά είναι γνωστή ως χλόασμα ή μέλασμα της εγκυμοσύνης. Η ηλιακή έκθεση παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση και βαρύτητα του μελάσματος, επειδή το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο, αυξάνεται η φωτοευαισθησία του (η αντίδρασή του δηλαδή στην ηλιακή ακτινοβολία UV).
Το yo-yo των ορμονών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά από αυτήν μπορεί επίσης να οδηγήσει σε έντονη λιπαρότητα ή ξηρότητα, ευαίσθητη επιδερμίδα, δερματίτιδα, ακόμη και ακμή. Αυτό συμβαίνει και λόγω του στρες που βιώνουν οι περισσότερες αλλά και επειδή το σώμα παράγει περισσότερη προγεστερόνη, προκειμένου να ενισχύσει το εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας.
Δεν είναι όμως μόνον το σώμα μιας εγκύου που περνάει μεγάλες ορμονικές αλλαγές, αλλά το άγχος και η κόπωση από τις άυπνες νύχτες μπορούν επίσης να έχουν αρνητική επίδραση στη συνολική υγεία της επιδερμίδας σας. Εάν είστε έγκυος, μιλήστε με το γιατρό σας για αυτές τις αλλαγές και μάθετε ποια συγκεκριμένα συστατικά ή προϊόντα πρέπει να αποφεύγετε, πριν δοκιμάσετε νέα προϊόντα ή θεραπείες στο σπίτι. 

Ποια συστατικά στα καλλυντικά πρέπει να αποφεύγετε
Αν και είναι πάντα καλό να γνωρίζετε τα συστατικά των προϊόντων ομορφιάς, κατά την εγκυμοσύνη χρειάζεται να προσέχετε. Εάν αμφιβάλετε για την ασφάλεια ενός καλλυντικού προϊόντος, είναι καλή ιδέα στην αρχή της εγκυμοσύνης σας να αλλάξετε προϊόντα που θα βρείτε στα φαρμακεία ή σε onlineφαρμακεία. Ευτυχώς, τα περισσότερα προϊόντα που διατίθενται είναι ασφαλή για τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, με εξαίρεση τα προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη και σαλικυλικό οξύ, που καλό είναι να αποφεύγετε όταν είστε έγκυος. Διαβάστε περισσότερα: 8 καλλυντικές ουσίες που δεν είναι ασφαλείς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Αντιμετωπίστε με ασφάλεια την ακμή και τις ουλές
Το σαλικυλικό οξύ και η ρετινόλη είναι τα νο1 συστατικά για τη θεραπεία των ουλών και της ακμής, αλλά δεν υπάρχει αρκετή έρευνα για να αποδειχθεί ότι είναι ασφαλή για το έμβρυο. Αναζητήστε προϊόντα με άργιλο καολίνης, όπως η μάσκα αργίλου Masque Argile Purifiant Pores της Vichy, που θα απορροφήσουν το υπερβολικό σμήγμα και θα καθαρίσουν την επιδερμίδα, μαζί με τη βιταμίνη C, όπως ο ορός προσώπου με βιταμίνη C Brightening Vit-Serum της Youth Lab, η οποία φωτίζει το δέρμα και μειώνει τις πανάδες.

Ενυδατωθείτε σωστά 
Η εγκυμοσύνη και η έλλειψη ύπνου μπορούν να δημιουργήσουν ξηρότητα στο δέρμα, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε λεπτή, ευαίσθητη επιδερμίδα που τραβάει και κοκκινίζει εύκολα. Μια μάσκα όπως η ενυδατική μάσκα προσώπου Vinosource-Hydra Moisturizing Mask της Caudalie, που είναι πλούσια σε βιολογικό νερό σταφυλιών και σε βιολογική centella asiatica, θρέφει και ανακουφίζει τις ξηρές επιδερμίδες, ακόμη και τις πιο ευαίσθητες, ή μια θεραπεία ενυδάτωσης θα θρέψει το δέρμα σας, επαναφέροντας την περίφημη «λάμψη» της εγκυμοσύνης. Δοκιμάστε την καταπραϋντική ενυδατική κρέμα με πλούσια υφή Tolerance Extreme Cream Riche- της Avene. Η μοναδική της σύνθεσή επωφελείται από την τεχνολογία της Αποστειρωμένης Κοσμητολογίας: Νέο πρότυπο, μοναδικό στον κόσμο, που επιτρέπει να παρασκευαστούν συνθέσεις χωρίς καμιά μορφή συντηρητικού και με ιδιότητες και αποτελεσματικότητα που παραμένουν αναλλοίωτες με την πάροδο του χρόνου.

Η προστασία από τον ήλιο πολύ σημαντική
Δεν νομίζατε ότι θα σας αφήναμε να περάσετε από ένα blog φροντίδας της επιδερμίδας χωρίς να αναφέρουμε το αντηλιακό, έτσι; Ενώ το αντηλιακό δεν μπορεί να αποτρέψει το μέλασμα που οφείλεται στην ορμονική ανισορροπία, είναι απαραίτητο να αποφευχθούν οι δυσχρωμίες και οι πανάδες. Θα πρέπει να εφαρμόζετε αντηλιακό καθημερινά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (και όχι μόνον τότε) και είναι σημαντικό να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη σύνθεση της αντηλιακής προστασίας που θα επιλέξετε. Για να είστε ασφαλής προτιμήστε τα φυσικά αντηλιακά. Η αντηλιακή κρέμα προσώπου κατά των ρυτίδων & πανάδων Anthelios Age Correct Phytocorrection Daily LightCream της La Roche Posay βοηθά στην προστασία και στην διόρθωση των σημαδιών της φωτογήρανσης που έχουν προκληθεί από την καθημερινή έκθεση στην UV ακτινοβολία. Επίσης δοκιμάστε τη Melascreen Depigmentant της Ducray που περιέχει συμπυκνωμένο αζελαϊκό και γλυκολικό οξύ. Το αζελαϊκό οξύ αναστέλλει το ένζυμο που εμπλέκεται στη σύνθεση της μελανίνης (τυρισινάση) και διορθώνει την υπερμελάγχρωση. Το γλυκολικό οξύ λειαίνει το δέρμα επιταχύνοντας την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας και ευνοεί τη δράση του αζελαϊκού οξέος βελτιστοποιώντας τη διείσδυσή του στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας. Οι υπερχρώσεις διορθώνονται και οι κηλίδες σταδιακά σβήνουν. Τέλος, για να καμουφλάρετε τις πανάδες χρησιμοποιήστε μια κρέμα CC ή απλώστε μικρή ποσότητα bronzer στις πιο ανοιχτές περιοχές της επιδερμίδας. Ένα προϊόν σε μορφή ορού με βιταμίνη C κάτω από την ενυδατική σας κρέμα μπορεί σταδιακά να τις αποχρωματίσει ελαφρά.

Μειώστε το κουρασμένο βλέμμα 
Όλοι γνωρίζουμε τίμπορεί να κάνει η έλλειψη ύπνου στην περιοχή των ματιών. Επαγγελματική συμβουλή: Βάλτε το Gua Sha ή το Jade Roller στο ψυγείο το προηγούμενο βράδυ. Μετά την εφαρμογή της αναζωογονητικής κρέμας ματιών Ginzing Refreshing Eye Cream To Brighten & Depuff On The Goτης Origins, που χαρίζει ορατή φωτεινότητα, μειώνοντας την εμφάνιση των μαύρων κύκλων και των ανεπιθύμητων πρηξιμάτων, χρησιμοποιήστε τη δροσερή πέτρα πάνω από την περιοχή των ματιών για να μειώσετε το πρήξιμο.

Προλάβετε τις ραγάδες της εγκυμοσύνης
Καθώς το δέρμα τεντώνεται και οι ίνες κάτω από την επιφάνεια διασπώνται για να υποστηρίξουν το μωρό σας ενώ μεγαλώνει, εμφανίζονται αρχικά ροζ ραβδώσεις στους γοφούς, στην κοιλιά και στο στήθος. Δηλαδή ραγάδες. Αυτό συμβαίνει εντονότερα προς το τρίτο τρίμηνο, όταν ο ρυθμός αύξησης του βάρους επιταχύνεται. Μπορείτε να αποτρέψετε και να περιορίσετε την εμφάνιση των ραγάδων εφαρμόζοντας ένα πλούσιο ενυδατικό λάδι πρωί και βράδυ στις περιοχές που είναι πιθανότερο να επηρεαστούν. Η κρέμα για ραγάδες Stretch Marks Cream 3 in1 της Mustela, είναι υποαλλεργική, ασφαλής για τη μητέρα και το μωρό κατά την προγεννητική περίοδο και για μετά τον τοκετό καθώς και συμβατό με τον θηλασμό. Επίσης δοκιμάστε ένα βραβευμένο προϊόν, το Bio-Oil Purcellin για Ραγάδες, Ουλές & Ανομοιομορφίες της Επιδερμίδας. Το Bio Oil έχει κερδίσει 182 βραβεία για την περιποίηση της επιδερμίδας και έχει γίνει το Νο. 1 σε πωλήσεις προϊόν για ουλές και ραγάδες σε 17 χώρες μετά την παγκόσμια κυκλοφορία του το 2002.

Μειώστε την κόπωση με αυτο-φροντίδα
Αν και δεν μπορούμε να ξυπνήσουμε στη μέση της νύχτας για εσάς, ελπίζουμε ότι αυτές οι προτάσεις θα προσθέσουν λίγο «ζεν» στην καθημερινότητά σας. Ο προγραμματισμός είναι απαραίτητος, για να χαλαρώσετε στη μπανιέρα σας με άλατα μπάνιου, όπως τα αναζωογονητικά άλατα μπάνιου Revitalizing Bath Salt της Natura Siberica, που είναι εμπλουτισμένα με αιθέρια έλαια και έλαια από βότανα άγριας Συγκομιδής Σιβηρίας. Βυθίστε το εαυτό σας στο εξαίσιο, αισθησιακό του άρωμα και ανακαλύψτε μια ανεξάντλητη πηγή θεραπευτική δύναμης αυτή της αρχέγονης Σιβηριανής φύσης.

Φίλια Μητρομάρα

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
574 πόντους
29,46€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
678 πόντους
33,26€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
265 πόντους
13,56€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
293 πόντους
15,00€ Τιμή καταλόγου