ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Ποια είναι τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης ανά βδομά

Ποια είναι τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης ανά βδομάδα;

Μάθετε τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης κάθε εβδομάδα, ώστε να ξέρετε τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το σώμα σας βιώνει ένα ευρύ φάσμα αλλαγών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, που κυμαίνονται από την ευαισθησία των μαστών κατά το πρώτο τρίμηνο έως τους πονόδοντους στο τρίτο. Προετοιμαστείτε για ό,τι έρχεται με τη λίστα των συμπτωμάτων εγκυμοσύνης ανά εβδομάδα.

1η Εβδομάδα 

Δεν είστε τεχνικά έγκυος, καθώς οι γιατροί υπολογίζουν την ημερομηνία λήξης από την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου. Θα αντιμετωπίσετε τα τυπικά συμπτώματα της εμμηνόρροιας: αιμορραγία, κράμπες, πόνο στο στήθος, αλλαγές στη διάθεση κ.λπ.

2η Εβδομάδα 

Η ωορρηξία εμφανίζεται τη δεύτερη εβδομάδα. Η ωοθήκη σας απελευθερώνει ένα ώριμο ωάριο που ταξιδεύει στη σάλπιγγα, όπου περιμένει να γονιμοποιηθεί με τα σπερματοζωάρια. Τα συμπτώματα της ωορρηξίας περιλαμβάνουν πόνο στο κάτω μέρος της κοιλιάς, ευαισθησία των μαστών και αύξηση της βασικής θερμοκρασίας του σώματος.

3η Εβδομάδα 

Κατά τη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας, το γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται στο ενδομήτριο. Μερικές γυναίκες αντιμετωπίζουν ήπιες κράμπες στην κοιλιά ή κηλίδες αίματος γνωστές ως «αιμορραγία εμφύτευσης». Καλέστε το γιατρό σας εάν αιμορραγείτε έντονα ή έχετε έντονο πόνο. Αυτό μπορεί να υποδηλώνει εξωμήτρια ή έκτοπος κύηση, όπου το έμβρυο εμφυτεύεται έξω από τη μήτρα. Η πιο συχνή θέση εντόπισης της εξωμητρίου εγκυμοσύνης είναι η σάλπιγγα (σαλπιγγική κύηση) σε ποσοστό περίπου 98%.

4η Εβδομάδα 

Το τεστ εγκυμοσύνης είναι θετικό, συγχαρητήρια! Η ευαισθησία των μαστών είναι ένα από τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης, μπορεί να νιώθετε ενόχληση όταν φοράτε το σουτιέν σας. Ορισμένες γυναίκες έχουν επίσης αυξημένη όσφρηση ή γεύση, κόπωση, δυσκοιλιότητα, φούσκωμα και αλλαγές στη διάθεση. Αλλά μην ανησυχείτε εάν δεν έχετε καθόλου συμπτώματα εγκυμοσύνης σε αυτό το στάδιο. 

5η Εβδομάδα 

Οι μεταβολές της διάθεσης που προκαλούνται από τις ορμόνες δημιουργούν εναλλαγές στη διάθεση, από χαρά σε θλίψη ή θυμό χωρίς λόγο. Άλλα συμπτώματα εγκυμοσύνης, όπως κόπωση και ευαισθησία στο στήθος, πιθανότατα να υπάρχουν.

6η Εβδομάδα

Για μερικές γυναίκες, η έβδομη εβδομάδα φέρνει ένα από τα πιο φοβερά συμπτώματα: πρωινή αδιαθεσία (αν και μπορεί να ξεκινήσει πιο μετά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης). Η αίσθηση της όσφρησης μπορεί να αυξηθεί κι άλλο, η οποία μπορεί να αυξήσει την επιθυμία ή την αποστροφή για φαγητό. Η πρωινή αδιαθεσία μπορεί να παραμείνει μέχρι το δεύτερο τρίμηνο, οπότε είναι καλύτερο να βρείτε τρόπους αντιμετώπισης. Μερικές γυναίκες βρίσκουν ανακούφιση τρώγοντας μικρότερα γεύματα, τρώνε ή πίνουν ρόφημα τζίντζερ ή αποφεύγουν συγκεκριμένες τροφές.

7η Εβδομάδα 

Η συχνοουρία είναι ένα άλλο σύμπτωμα εγκυμοσύνης. Προκαλείται από μερικούς παράγοντες: την ορμόνη β-χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG), την μήτρα που συμπιέζει την ουροδόχο κύστη και τα νεφρά που εργάζονται πολύ σκληρά για την εξάλειψη των αποβλήτων. 

8η Εβδομάδα 

Τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης σας πιθανώς έχουν εμφανιστεί πλήρως: ναυτία, ευαισθησία στο στήθος, κόπωση, συχνή ούρηση, μεταβολές της διάθεσης, φούσκωμα κ.λπ. Ένα άλλο ασυνήθιστο σύμπτωμα είναι το επιπλέον σάλιο στο στόμα σας, το οποίο μερικές φορές διαρκεί μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου. Ορισμένες γυναίκες αντιμετωπίζουν επίσης πονοκεφάλους από τις ορμονικές αυξομειώσεις σε συνδυασμό με τη διακοπή της καφεΐνης, το άγχος και την ήπια αφυδάτωση.

9η Εβδομάδα 

Γνωρίζατε ότι η εγκυμοσύνη προκαλεί προβλήματα στο πεπτικό σας σύστημα; Πολλές γυναίκες πάσχουν από δυσκοιλιότητα και υπερβολικά αέρια, εκτός από τη ναυτία που συνοδεύει την πρωινή αδιαθεσία. Μην ανησυχείτε, πολλά από αυτά τα γαστρεντερικά προβλήματα περνούν μετά το πρώτο τρίμηνο.

10η Εβδομάδα 

Ορισμένες γυναίκες έχουν τη λεγόμενη «λάμψη της εγκυμοσύνης» στο πρώτο τρίμηνο, ενώ άλλες πάσχουν από ακμή που προκαλείται από τις ορμόνες. Θα παρατηρήσετε επίσης ότι τα στήθη σας και η κοιλιά σας μεγαλώνουν κάθε εβδομάδα.

11η Εβδομάδα 

Τα αυξανόμενα χτυπήματα του μωρού μπορεί να προκαλέσουν πόνους και κράμπες γύρω από την κοιλιά σας. Αυτός ο πόνος μπορεί να είναι άβολος ή επώδυνος. Επιπλέον, λευκά υγρά στα εσώρουχα σας υποδεικνύουν ότι το σώμα σας προσπαθεί να καθαρίσει τα βακτήρια. Οι εκκρίσεις υγρών είναι πολύ πιο συχνές από ότι συνήθως. Όλα αυτά, σε αντίθεση με αυτό που φοβούνται πολλές γυναίκες, είναι απόλυτα φυσιολογικά και καθόλου ανησυχητικά. Αντιθέτως μάλιστα, αυτές οι εκκρίσεις περιέχουν ένα ιδιαίτερο βαθμό οξύτητας που προστατεύουν αυτόματα τον κόλπο από το μεγαλύτερο μέρος των μολύνσεων και φλεγμονών.

12η Εβδομάδα 

Γνωρίζατε ότι ο όγκος του αίματος αυξάνεται κατά περίπου 50% κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Μια ανεπιθύμητη ενέργεια είναι ορατές φλέβες στο δέρμα, οι οποίες είναι ιδιαίτερα αισθητές σε γυναίκες με ανοιχτόχρωμο δέρμα.

13η Εβδομάδα 

Καθώς πλησιάζετε στο τέλος του πρώτου τριμήνου, πολλά από τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης θα μειωθούν. Ωστόσο, μπορεί να παρατηρήσετε ότι νιώθετε ζάλη όλη την ημέρα. Αυτό οφείλεται στις ορμονικές αλλαγές, τη μειωμένη ροή του αίματος και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Καταπολεμήστε τα λαμβάνοντας βαθιές αναπνοές με το κεφάλι ανάμεσα στα γόνατά σας.

14η Εβδομάδα

Είστε επίσημα στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης! Πολλές γυναίκες αναφέρουν αυξημένη όρεξη, ενέργεια και σεξουαλική ορμή κατά τις επόμενες εβδομάδες. Επωφεληθείτε από αυτό το τρίμηνο, ξεκινώντας μια ρουτίνα γυμναστικής και προετοιμάστε σιγά σιγά το σπίτι για το μωρό!

15η Εβδομάδα

Το δεύτερο τρίμηνο έρχεται με μερικά παράξενα συμπτώματα. Μπορεί η μύτη σας να βουλώσει (λόγω της αύξησης του αίματος στις μεμβράνες των βλεννογόνων), να έχετε κράμπες στα πόδια και ευαίσθητα ούλα. Επιπλέον, λόγω των ορμονών, μπορεί να νιώθετε αδέξια σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης.

16η Εβδομάδα 

Περίπου το 90% των εγκύων γυναικών εμφανίζουν  πιο σκουρόχρωμο δέρμα γύρω από τις θηλές, τους εσωτερικούς μηρούς, τις μασχάλες και τον ομφαλό. Μερικές φορές το σκουρόχρωμο εκτείνεται στα μάγουλα και τη μύτη, είναι χλόασμα ή μέλασμα αλλιώς «μάσκα της εγκυμοσύνης», ειδικά εάν έχετε σκούρα επιδερμίδα. Αυτό γιατί οι ορμόνες διεγείρουν μια προσωρινή αύξηση της ενδογενούς παραγωγής της μελανίνης. Η μελανίνη είναι η φυσική χρωστική η οποία δίνει χρώμα στις τρίχες, το δέρμα και τα μάτια. Η ηλιακή έκθεση παίζει έναν επίσης σημαντικό ρόλο, στην εμφάνιση και βαρύτητα του μελάσματος.

17η Εβδομάδα 

Ο πόνος στην πλάτη είναι αναπόφευκτος ενώ πιθανότατα να ξεχνάτε συχνά πράγματα. Ο πιο προφανής λόγος είναι απλά επειδή είστε υπερβολικά κουρασμένες ή τόσο απορροφημένες από τις ετοιμασίες για τον ερχομό του μωρού σας, που η προσοχή σας αποσπάται με το παραμικρό. Βέβαια από αυτήν την εβδομάδα πολλές μητέρες «ακούν» το μωρό τους, περίπου τις εβδομάδες 16 έως 25!

18η Εβδομάδα 

Μέχρι τώρα, η κοιλιά σας φαίνεται, έχει μεγαλώσει και το στήθος σας έχει διογκωθεί γιατί προετοιμάζεται για το θηλασμό. Αναμένεται να αυξάνεται το βάρος σας μέχρι τον τοκετό (συνήθως περίπου 1 κιλό την εβδομάδα). Μερικές ραγάδες μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους εάν πάρετε γρήγορα αρκετά κιλά.

19η Εβδομάδα 

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, ορισμένες γυναίκες εμφανίζουν καούρα, καθώς οι ορμόνες της εγκυμοσύνης χαλαρώνουν τους μυς του κατώτερου οισοφαγικού σφιγκτήρα. Δοκιμάστε να τρώτε μικρότερα γεύματα, να μένετε σε όρθια θέση μετά το φαγητό και να αποφεύγετε οτιδήποτε όξινο, λιπαρό ή πικάντικο. Η δυσκοιλιότητα μπορεί επίσης να εμφανιστεί καθώς το μωρό πιέζει το έντερό σας.

20η Εβδομάδα 

Όταν κλωτσάει το μωρό σας θα νιώθετε κυματισμούς στην κοιλιά σας. Επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας παρουσιάζονται πρησμένα πόδια και χέρια, κράμπες στα πόδια, ξηροφθαλμία, κιρσοί και προβλήματα ύπνου. Η Pregnaderm Leg Relief Gel, Γέλη Ανακούφισης Κουρασμένων Ποδιών της Intermed προσφέρει άμεση και μακράς διάρκειας ανακούφιση, χαλάρωση και τόνωση των βαριών και ταλαιπωρημένων, λόγω της εγκυμοσύνης, ποδιώνεξασφαλίζοντας παράλληλα την ενυδάτωση, την περιποίηση και την προστασία που έχει ανάγκη το δέρμα της εγκύου.

21η Εβδομάδα

Αν και μπορεί να είχατε πόνο για λίγο γύρω από τους συνδέσμους στην πυελική χώρα που συγκρατούν στη σωστή θέση τη μήτρα, αυτός ο πόνος θα αυξάνεται καθώς μεγαλώνει το μωρό. Θα νιώσετε πόνο στο ισχίο, στη βουβωνική χώρα και στην κοιλιά καθώς τεντώνονται για να φιλοξενήσουν τη μήτρα. Η αναπτυσσόμενη μήτρα μπορεί επίσης να ασκήσει πίεση στους πνεύμονές σας, προκαλώντας δύσπνοια.

22η Εβδομάδα

Παρόλο που αυξάνεται συνεχώς το βάρος σας, πιθανότατα φαίνεστε πιο όμορφες από ποτέ! Η εγκυμοσύνη χαρίζει πυκνά και λαμπερά μαλλιά και γερά νύχια καθώς το σώμα σας διαθέτει επιπλέον θρεπτικά συστατικά. Αλλά μπορεί επίσης αφυδατωθεί η επιδερμίδα σας, ή το δέρμα στην περιοχή της κοιλιάς να είναι ερεθισμένο επειδή τεντώνεται και μεγαλώνει.

23η Εβδομάδα 

Πιθανότατα θα συνεχίσετε να αντιμετωπίζετε κράμπες στα πόδια, πόνο στην πλάτη, δυσκοιλιότητα, πονοκεφάλους, ραγάδες και άλλα συμπτώματα της εγκυμοσύνης του δεύτερου τριμήνου. Κατά τη διάρκειατης εγκυμοσύνης εφαρμόζετε από την αρχή του δεύτερου τριμήνου σε περιοχές που είναι επιρρεπείς στην εμφάνιση ραγάδων, όπως η κοιλιά, τοστήθος, το κάτω μέρος της πλάτης, οι γοφοί, οι γλουτοί και οι μηροί ένα ειδικό προϊόν για ραγάδες. Το Bio-Oil είναι ένα ειδικό προϊόν περιποίησηςτης επιδερμίδας που έχει σχεδιαστεί για να συμβάλλει στη βελτίωση της όψης των ουλών, των ραγάδων και των ανομοιόμορφης χροιάς τουδέρματος.

24η Εβδομάδα

Ενώ ορισμένες γυναίκες μπορεί να έχουν αυξημένες σεξουαλικές ορμές, άλλες παρατηρούν μειωμένη λίμπιντο, επειδή νιώθουν πόνο και κούραση. Άλλα συμπτώματα της εγκυμοσύνης περιλαμβάνουν το μυρμήγκιασμα των χεριών, ούλα που αιμορραγούν, καθώς και ροχαλητό λόγω της αύξησης βάρους στην εγκυμοσύνη.

25η Εβδομάδα

Τα χέρια και τα δάχτυλά σας τα νιώθετε κουρασμένα; Μπορεί να πάσχετε από σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, το οποίο συμβαίνει από οίδημα και κατακράτηση υγρών. Αυτό το μούδιασμα θα εξαφανιστεί μετά τον τοκετό. Εν τω μεταξύ, αποφύγετε να κοιμάστε πάνω στα χέρια σας και προσπαθήστε να κουνάτε τους καρπούς σας όλη την ημέρα.

26η Εβδομάδα 

Ο ύπνος μπορεί να μην έρχεται εύκολα καθώς πλησιάζετε στο τρίτο τρίμηνο, λόγω άγχους, κραμπών στα πόδια ή συχνοουρίας. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε φαγούρα στα χέρια και τα πόδια σας. Η ήπια φαγούρα είναι συνήθως καλοήθης και μπορεί να αντιμετωπιστεί με αλοιφές ή καταπραϋντικές λοσιόν. Αλλά η έντονη φαγούρα μπορεί να προειδοποιεί για ηπατική διαταραχή που ονομάζεται χολόσταση κύησης και χρειάζεται ιατρική περίθαλψη.

27η Εβδομάδα 

Εάν δεν είχατε ιδιαίτερους πόνους στην πλάτη και κράμπες στα πόδια ίσως έχετε αιμορροΐδες κατά το δεύτερο τρίμηνο. Αυτές οι πρησμένες φλέβες εμφανίζονται στο ορθό λόγω της αυξημένης ροής του αίματος και επιδεινώνονται με τη δυσκοιλιότητα. Ανακουφίστε τον πόνο και την αιμορραγία με παγοκύστες ή ειδικά μαξιλάρια. Επίσης η Emo Cream Κρέμα με Βότανα για Αιμορροΐδες της Specchiasol περιέχει  Ιπποκάστανο (aesculus ippocastanum), Ρούσκο (ruscus aculeatus) και Αμαμελίδα για την άμεση και αποτελεσματική ανακούφιση από τιςαιμορροΐδες.

28η Εβδομάδα 

Καλώς ήλθατε στο τρίτο τρίμηνο! Καθώς πλησιάζετε στη γραμμή τερματισμού, θα αρχίσετε να αισθάνεστε σωματικά εξαντλημένες και άβολα. 

29η Εβδομάδα

Καθώς το σώμα σας προετοιμάζεται για θηλασμό, μπορεί να παρατηρήσετε διαρροή κιτρινωπού υγρού από τις θηλές σας, είναι το πρωτόγαλα. Αυτό το υγρό βοηθά το σώμα του παιδιού σας να προσαρμοστεί στη ζωή εκτός της μήτρας.

30η Εβδομάδα 

Η φαγούρα, το πρήξιμο, ο πόνος και η καούρα δεν έχουν υποχωρήσει ακόμα. Οι ραγάδες σας πιθανότατα γίνονται πιο έντονες. Αυτές οι κόκκινες ή ροζ ραβδώσεις δεν μπορούν να αποφευχθούν, αλλά θα εξασθενίσουν σημαντικά μετά τον τοκετό.

31η Εβδομάδα 

Τα στήθη σας γίνονται μαλακά καθώς προετοιμάζονται για το θηλασμό, η ούρηση είναι πιο συχνή λόγω του κεφαλιού του μωρού στην ουροδόχο κύστη σας και είστε εξαιρετικά εξαντλημένες με ελάχιστη προσπάθεια. Περιμένετε, έχετε μόνον λίγες εβδομάδες!

32η Εβδομάδα 

Μετά από 20 εβδομάδες εγκυμοσύνης, το σώμα σας μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις που ονομάζονται Braxton Hicks. Χαρακτηρίζονται από μια σποραδική σκλήρυνση ή σύσφιξη της μήτρας και εμφανίζονται πιο συχνά καθώς προχωρά η εγκυμοσύνη. Οι συσπάσεις Braxton Hicks διαρκούν συνήθως μεταξύ 30 δευτερολέπτων και δύο λεπτών και σταματούν όταν αλλάζετε θέση. Καλέστε το γιατρό σας εάν εμφανίσετε συσπάσεις που γίνονται πιο δυνατές και πιο συχνές γιατί μπορεί να έχετε πρόωρο τοκετό.

33η Εβδομάδα

Το μωρό σας μεγαλώνει και εξακολουθεί να πιέζει τα εσωτερικά σας όργανα. Το αποτέλεσμα: πίεση στην κύστη, δύσπνοια, καούρα και γενική δυσφορία.

34η Εβδομάδα 

Έχετε μόνο μερικές ακόμη εβδομάδες για να υπομείνετε τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, πονόδοντο, δυσκοιλιότητα, διαρροή υγρών από το στήθος, αιμορροΐδες, θολή όραση, κόπωση, πονοκεφάλους, πρήξιμο ή καούρα. Θα νιώθετε επίσης τακτικά το μωρό να κλωτσάει μέσα σας.

35η Εβδομάδα

Καθώς πλησιάζει ο τοκετός, θα παρατηρήσετε πιο συχνά συσπάσεις Braxton Hicks. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να ξεχωρίζετε αυτούς τους πόνους με τις πραγματικές συσπάσεις. Η αύξηση του βάρους σας μπορεί επίσης να πιάσει πλατό και η αϋπνία κυριαρχεί τα βράδια.

36η Εβδομάδα 

Το μωρό σας κινείται! Περίπου δύο έως τέσσερις εβδομάδες πριν από τον τοκετό, το μωρό σας αρχίζει να γυρίζει προς τα κάτω. Αυτό θα μειώσει την πίεση των εσωτερικών σας οργάνων, επιτρέποντάς σας να αναπνέετε ευκολότερα.

37η Εβδομάδα

Η νέα θέση του μωρού μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία στην πύελο και πίεση στην κοιλιά. Μπορεί να παρατηρήσετε λίγες κηλίδες αίματος μετά το σεξ, αλλά δεν πρέπει να ανησυχείτε, αυτό είναι πιθανώς αποτέλεσμα του ευαίσθητου, διευρυμένου τραχήλου σας. 

38η Εβδομάδα

Περίπου την 37η ή την 38η εβδομάδα, οι περισσότερες γυναίκες  έχουν αυξημένη τραχηλική βλέννα. Απελευθερώνεται περίπου δύο εβδομάδες πριν τον τοκετό και εμφανίζεται ως παχύρευστα ροζ υγρά ή ελαφρά κολπική αιμορραγία. Το παχύ «πώμα» βλέννας μπλοκάρει το στόμιο του τραχήλου και εμποδίζει την είσοδο μικροβίων στη μήτρα. Όταν πρόκειται να ξεκινήσει ο τοκετός, ο τράχηλος λεπταίνει και ανοίγει με αποτέλεσμα η βλέννα να αποβάλλεται. Οι αυξημένες κολπικές εκκρίσεις, που είναι το αποτέλεσμα της εξόδου της βλέννας, δε σημαίνει άμεση έναρξη τοκετού. Μπορεί να μεσολαβήσουν ημέρες μέχρι την έναρξη των συσπάσεων της μήτρας. Μην ξεχάσετε να φορέσετε σερβιέτες.

39η Εβδομάδα

Εάν τα νερά σας σπάσουν (ρήξη υμένων), θα παρατηρήσετε μια υγρασία στα πόδια σας. Άλλα σημάδια ότι πλησιάζει ο τοκετός είναι οι τακτικές συσπάσεις, η πίεση στην πύελο, ένας θαμπός πόνος στην πλάτη. Μετά τη ρήξη οι συσπάσεις συνήθως ξεκινούν σύντομα (μέσα σε 1-2 ώρες). Αν αυτό δεν συμβεί τότε, ανάλογα με τις συνθήκες, ο γιατρός μπορεί να συστήσει οξυτοκίνη για να ξεκινήσουν οι συσπάσεις. Πολλοί γιατροί συστήνουν να πάτε στο νοσοκομείο όταν οι συσπάσεις έρχονται κάθε πέντε λεπτά, διαρκούν ένα λεπτό και συνεχίζονται για μία ώρα (ο κανόνας 5-1-1). Προγραμματίστε την έγκαιρη μετάβαση στο μαιευτήριο, για να μην αγχωθείτε όταν φτάσει η ώρα. 

40η Εβδομάδα

Θα συνεχίσετε να αντιμετωπίζετε συμπτώματα εγκυμοσύνης όπως αϋπνία, πρήξιμο, συχνή ούρηση και πυελική δυσφορία μέχρι να γεννήσετε. Εάν έχετε προγραμματίσει καισαρική, μπορεί να συμβεί σε αυτή την εβδομάδα.

41η Εβδομάδα

Ένα μωρό που δεν έρχεται μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και ανησυχία, αλλά μην ανησυχείτε. Τα περισσότερα νεογέννητα γεννιούνται εντός μίας ή δύο εβδομάδων από την καταληκτική ημερομηνία τοκετού. Αν ανησυχεί ο γιατρός σας, μπορεί να συστήσει την πρόκληση τοκετού.

Φίλια Μητρομάρα