ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Πεντικιούρ: πώς να προφυλαχτείτε από τους μύκητες

Πεντικιούρ: πώς να προφυλαχτείτε από τους μύκητες στα νύχια

Πεντικιούρ: πώς να προφυλαχτείτε από τους μύκητες στα νύχια

Η άνοιξη είναι η εποχή των πέδιλων- για να μην αναφέρουμε τις βαφτίσεις και τους γάμους. Θέλετε τα πόδια σας να δείχνουν περιποιημένα, αλλά θέλετε να είναι και υγιή; Εάν κάνετε συχνά πεντικιούρ δείτε πώς να προφυλαχτείτε από τους μύκητες στα νύχια.

1 Παρατηρήστε εάν το σαλόνι ομορφιάς είναι καθαρό

Διαφορετικά μπορεί να επιστρέψετε σπίτι με κάτι περισσότερο από τέλεια νύχια: να καταλήξετε με λοίμωξη στο δέρμα ή τα νύχια. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τηρούνται αυστηροί κανόνες καθαριότητας και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στα πόδια σας αποστειρώνονται. Τα ποδόλουτρα πρέπει να καθαρίζονται με απολυμαντικό μπροστά σας, όπως και τα μπολ που βάζετε τα χέρια σας για μανικιούρ. Επίσης, έχετε υπόψη σας ότι η αποστείρωση των εργαλείων μπορεί να γίνεται σε κλίβανο, αλλά τα υπόλοιπα εργαλεία όπως ράσπες, τροχοί και χάρτινες λίμες, δεν αποστειρώνονται.

 

2 Προσοχή στα κοψίματα

Είναι επίσης σημαντικό να μην σκίζουν ή κόβουν πολύ βαθιά τα πετσάκια και μετά να σας ζητούν να βάλετε τα πόδια σας μέσα στο νερό. Οι μικροοργανισμοί που υπάρχουν στα ποδόλουτρα μπορεί να εισέλθουν και να προκαλέσουν μόλυνση στα νύχια ή το δέρμα σας. Αν κάνετε συχνά επαγγελματικό πεντικιούρ απαγορεύστε τη χρήση του εργαλείου που σπρώχνει τα πετσάκια και «σκάβει» μέσα από το νύχι. Τέλος, δεν θα πρέπει τα νύχια σας να κόβονται υπερβολικά κοντά, γιατί τότε η κοίτη του νυχιού (βρίσκεται κάτω από το νύχι) θα είναι εκτεθειμένη σε παθογόνους μύκητες που θα πυροδοτήσουν ευκολότερα τις λοιμώξεις.

 

3 Μην χρησιμοποιείτε «σκληρά» εργαλεία

Ορισμένα σαλόνια ομορφιάς χρησιμοποιούν μεταλλικά εργαλεία για να απομακρύνουν το νεκρό, ξηρό δέρμα και τους κάλους, αλλά είναι καλύτερο να αποφύγετε τη χρήση τους, επειδή μπορεί να τραυματίσουν το δέρμα σας. Εργαλεία που μοιάζουν με γυαλόχαρτο είναι πιο μαλακά για το δέρμα, γι 'αυτό ζητήστε ή φέρτε τα δικά σας, όπως την Ελαφρόπετρα για Σκληρό και Τραχύ Δέρμα της Dr. Scholl.

Όταν τα πεντικιούρ πάει στραβά

Εάν τα εργαλεία για το πεντικιούρ δεν αποστειρωθούν σωστά, μπορεί να πάθετε κάποια μόλυνση στο δέρμα ή τα νύχια, η οποία θα εμφανιστεί είτε αμέσως είτε αργότερα, ακόμη και μήνες αργότερα, όπως:

  • Βακτηριακές λοιμώξεις: προκαλούν αλλαγές στο χρώμα του νυχιού ή πόνο κάτω από το νύχι και στον περιβάλλον δέρμα. Οι σοβαρές λοιμώξεις μπορούν να προκαλέσουν και απώλεια του νυχιού.
  • Οι ιογενείς μυρμηγκιές μπορεί να προκαλέσουν αλλαγή στο σχήμα του νυχιού ή προς τα έσω πάχυνση του δέρματος κάτω από το νύχι.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε

Ενισχύστε τα νύχια σας με συμπληρώματα βιοτίνης

Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως η βιοτίνη, που ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β, αυξάνει το πάχος των νυχιών και τα προστατεύει από το σπάσιμο και το ξεφλούδισμα.

Ενυδατώνετε τα νύχια σας

Απλώνετε καθημερινά μια ενυδατική κρέμα στα νύχια και στα πετσάκια όπως την

Akerat 10 Creme Corporelle της Avene. Οι κρέμες που περιέχουν γαλακτικό οξύ, ουρία ή φωσφολιπίδια δυναμώνουν τα νύχια, εμποδίζοντάς τα έτσι να σπάνε με το παραμικρό.

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
133 πόντους
5,90€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
312 πόντους
13,86€ Τιμή καταλόγου