ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Παιδί και ατοπική δερματίτιδα: Σταματήστε φαγούρα

Παιδί και ατοπική δερματίτιδα: Σταματήστε φαγούρα και ξηρότητα με ένα αποκλειστικό δραστικό συστατικό!

Αν το παιδί σας υποφέρει από έντονη ξηρότητα, κνησμό, τράβηγμα της επιδερμίδας και δυσφορία αντιμετωπίστε τις εξάρσεις της ατοπικής δερματίτιδας με ένα αποκλειστικό δραστικό συστατικό που δρα στο μικροβίωμα και στον φραγμό του δέρματος με αποτέλεσμα να αραιώνει τις εξάρσεις και να αποτρέπει τις υποτροπές.

Τί είναι η ατοπική δερματίτιδα

Σήμερα, 1 στα 5 παιδιά υποφέρει από ατοπική δερματίτιδα, ποσοστό που αυξάνεται τα τελευταία χρόνια λόγω του δυτικού τρόπου ζωής και των αλλαγών στο περιβάλλον. Η ατοπική δερματίτιδα είναι μια συνηθισμένη, χρόνια πάθηση του δέρματος. Εμφανίζεται σε ηλικία περίπου των 3 μηνών, ενώ στην εμφάνιση και διάρκειά της συμβάλλουν διάφοροι παράγοντες. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η ατοπική δερματίτιδα υποχωρεί με τον καιρό και τελικά εξαλείφεται. Η ατοπία έχει γενετική προδιάθεση, σχεδόν το 80% των παιδιών με έκζεμα έχουν οικογενειακό ιστορικό ατοπίας. Η φιλαγκρίνη, μια πρωτεΐνη του δέρματος η οποία διασφαλίζει τη συνοχή μεταξύ των κυττάρων της επιφανειακής στιβάδας του δέρματος, είναι ανεπαρκής. Επιπλέον, το δέρμα στερείται λιπιδίων, τα οποία υπάρχουν φυσικά στην επιφάνειά του για να το προστατεύουν από πιθανές αλλεργιογόνες ουσίες. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι ερεθιστικοί παράγοντες που βρίσκονται στο περιβάλλον και συνήθως είναι καλά ανεκτοί, όπως είναι η γύρη, η σκόνη ή ορισμένα προϊόντα προσωπικής υγιεινής, μπορούν να διεισδύσουν το δέρμα και να προκαλέσουν έξαρση του εκζέματος. Το δέρμα καλύπτεται από δισεκατομμύρια μικροοργανισμούς, όπως βακτήρια, μύκητες κ.ά. Αυτοί οι οργανισμοί αλληλεπιδρούν τόσο μεταξύ τους όσο και με το δέρμα και δημιουργούν αυτό που αποκαλείται μικροβίωμα του δέρματος. Ο ρόλος του είναι σημαντικός καθώς εμποδίζει την εγκατάσταση στο δέρμα παθογόνων μικροοργανισμών και εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό στο να αντιδρά σωστά στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος. Στην περίπτωση του ατοπικού δέρματος το μικροβίωμα διαταράσσεται (μειώνεται η ποικιλία των μικροοργανισμών) με αποτέλεσμα τη λανθασμένη αντίδραση του ανοσοποιητικού, την εγκατάσταση παθογόνων οργανισμών και την εμφάνιση των ερεθισμών.  Χωρίς την κατάλληλη αγωγή, ξεκινά ο φαύλος κύκλος της ατοπίας. O δερματικός φραγμός επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο και η ισορροπία του μικροβιώματος διαταράσσεται με αποτέλεσμα να διεισδύουν περισσότερα αλλεργιογόνα και ερεθιστικοί παράγοντες και να προξενείται εντονότερος κνησμός. Ωστόσο οι συνταγογραφούμενες θεραπείες, τα τοπικά κορτικοστεροειδή, δεν θεραπεύουν τους ασθενείς, αλλά τους επιτρέπουν να διαχειρίζονται τις εξάρσεις.

 

Ποια είναι τα συμπτώματα της ατοπικής δερματίτιδας

Τα συμπτώματα στο δέρμα αρχίζουν από ερεθισμό και κοκκινίλες που προκαλούν κνησμό και ενδέχεται να υπάρξει και φλεγμονή. Η ατοπική δερματίτιδα όμως, εκτός από τις επιπτώσεις στο δέρμα, έχει έντονες ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις τόσο στα παιδιά όσο και στις οικογένειές τους. Τα παιδιά δεν κοιμούνται καλά το βράδυ, ενώ επηρεάζονται και οι επιδόσεις τους στο σχολείο, σύμφωνα με έρευνες.

 

Το αποκλειστικό δραστικό συστατικό που σταματά φαγούρα και ξηρότητα!

Μέχρι πρόσφατα γνωρίζαμε ότι η ατοπική δερματίτιδα οφείλεται κυρίως σε διαταραχές στην προστατευτική λειτουργία του φραγμού, εξαιτίας γενετικών και περιβαλλοντολογικών παραγόντων ή συνηθειών του καθημερινού τρόπου ζωής, όπως η χρήση ακατάλληλων προϊόντων καθαρισμού. Πρόσφατες κλινικές μελέτες των δερματολογικών εργαστηρίων της La Roche Posay απέδειξαν ότι το μικροβίωμα του δέρματος είναι συνυπεύθυνο με τον προστατευτικό φραγμό, για τις περιόδους έξαρσης της ατοπικής δερματίτιδας. Αν το μικροβίωμα δε βρίσκεται σε ισορροπία – ακόμα και αν έχει αποκατασταθεί ο προστατευτικός φραγμός - οι εξάρσεις έντονης ξηρότητας, οι ερεθισμοί και ο κνησμός θα εμφανίζονται συνέχεια. Η διαπίστωση αυτή οδήγησε στην ανακάλυψη του δραστικού συστατικού Aqua Posae Filiformis. Το νέο αυτό αποκλειστικό δραστικό συστατικό, κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δρα και στους δύο καθοριστικούς παράγοντες που επηρεάζουν το δέρμα με τάση ατοπίας:

• Αποκαθιστά και σταθεροποιεί την ισορροπία του μικροβιώματος.

• Επανορθώνει και ενισχύει τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος.

 

Το Aqua Posae Filiformis καλλιεργημένο μέσα στο Ιαματικό Νερό της La Roche-Posay, εμπλουτίζει το Lipikar Baume AP+ , ένα μαλακτικό βάλσαμο αναπλήρωσης λιπιδίων, κατά των ερεθισμών και κατά του κνησμού, που προστέθηκε στην εμβληματική σειρά για το ξηρό ή ατοπικό δέρμα, Lipikar. Το Lipikar Baume AP+ είναι κατάλληλο για το ευαίσθητο, πολύ ξηρό δέρμα και το δέρμα με τάση ατοπίας, ιδανικό για βρέφη, παιδιά αλλά και ενηλίκους, χωρίς άρωμα και χωρίς paraben. Επιπλέον στη σύστασή του περιέχει νιασιναμίδη που καταπραΰνει άμεσα το δέρμα, ενεργοποιώντας τις φυσικές άμυνές του απέναντι στους ερεθιστικούς παράγοντες, βούτυρο καριτέ και έλαιο κανόλα τα οποία ενυδατώνουν εντατικά το δέρμα, αναπληρώνοντας λιπίδια και προστατεύοντας το υδρολιπιδικό φιλμ, γλυκερίνη που αποκαθιστά την απαλότητα στο δέρμα και φυσικά το ιαματικό νερό της La Roche-Posay σε 50% περιεκτικότητα– που προσφέρει φυσική καταπραϋντική και αντιερεθιστική δράση. Το LIPIKAR BAUME AP+ θα το λατρέψετε επειδή δεν κολλάει στο δέρμα, δεν αφήνει αίσθηση λιπαρότητας μετά την εφαρμογή και απορροφάται γρήγορα, επιτρέποντας να ντύσετε το μικρό σας αμέσως.

Τα πάντα για την ατοπία με ένα κλικ!

Η La Roche Posay δημιούργησε μία νέα διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, αφιερωμένη στο δέρμα με τάση ατοπίας. Στόχος της είναι η καλύτερη κατανόηση και διαχείριση της πάθησης. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει συμβουλές καθημερινής φροντίδας, εκπαιδευτικά video και άρθρα, που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των παιδιών με ατοπική δερματίτιδα και των οικογενειών τους.

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
521 πόντους
19,50€ Τιμή καταλόγου