ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Οδηγός Σωστής Χρήσης Αντηλιακού: Οι 12 κανόνες

Οδηγός Σωστής Χρήσης Αντηλιακού: Οι 12 κανόνες

Οδηγός Σωστής Χρήσης Αντηλιακού: Οι 12 κανόνες που θα σας προστατέψουν από τον ήλιο

Εάν καήκατε και πάλι από τον ήλιο ενώ είχατε βάλει το αντηλιακό σας μήπως δεν το χρησιμοποιείτε σωστά; Δείτε τους 12 κανόνες της σωστής χρήσης του αντηλιακού που θα σας προστατέψουν από τον ήλιο αποτελεσματικά στις διακοπές σας.

1 Πότε βάζετε αντηλιακό

Ανακινείτε το μπουκάλι του αντιηλιακού σας ώστε να αναμειχθούν καλά τα συστατικά του και απλώνετε το αντηλιακό 30 λεπτά πριν την έκθεσή σας στον ήλιο σε καθαρό δέρμα, το οποίο να μην έχει έρθει σε επαφή με προϊόντα που ενδέχεται να προκαλέσουν ευαισθησία (όπως για παράδειγμα κρέμες με Βιταμίνη C).

2 Πόσο αντηλιακό είναι αρκετό

Σύμφωνα με τους ειδικούς η ποσότητα του αντηλιακού που θα βάλετε στην επιδερμίδα σας είναι καθορισμένη σε 2mg / cm2 δέρματος. Εάν βάλετε λιγότερο μειώνεται η προστασία που υπόσχεται το αντηλιακό σας κατά 2 /3. Πρακτικά σημαίνει ότι μια αντηλιακή κρέμα προσώπου (50 ml) εξαντλείται σε 6 ημέρες, ενώ ένα αντηλιακό σώματος διαρκεί σε ενήλικα για 8 – 10 ημέρες περίπου και σε παιδί για 12 ημέρες.

3 Μην χρησιμοποιείτε το περσινό αντηλιακό σας

Τα περισσότερα αντηλιακά αντέχουν για 2-3 χρόνια αλλά μόνον όταν δεν έχει ανοιχτεί η συσκευασία τους και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί. Οι ειδικοί συνιστούν να μην χρησιμοποιείτε αντηλιακό πέρα από τον συνιστώμενο χρόνο μετά το άνοιγμα (περίπου 12 μήνες). Μετά από ένα χρόνο, η ισχύς του μειώνεται στο μισό, δηλαδή ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30 σε ένα χρόνο έχει δείκτη 15.

4 Μη χρησιμοποιείτε ληγμένο αντηλιακό

Το αντηλιακό περιέχει φίλτρα UV που εμπίπτουν σε βασικούς τύπους: συνθετικά ή βιολογικά φίλτρα, τα οποία απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία και μεταλλικά ή ανόργανα φίλτρα, όπως το διοξείδιο του τιτανίου, τα οποία αντικατοπτρίζουν κυρίως το υπεριώδες φως. Συχνά, και οι δύο τύποι χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό. Στα ληγμένα αντηλιακά τα συστατικά δεν κατανέμονται ομοιόμορφα με αποτέλεσμα να μην σας προστατεύουν πλήρως ενώ ενδέχεται να προκαλέσουν ερεθισμούς στην επιδερμίδα σας.

5 Επιλέγετε αντηλιακό σύμφωνα με το φωτότυπό σας

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέγετε αντηλιακό σύμφωνα με τον φωτότυπό σας. Υπάρχουν 4 βασικοί φωτότυποι:

  • Φωτότυπος Ι: λευκό δέρμα, με φακίδες, ξανθά ή κόκκινα μαλλιά, μπλε ή πράσινα μάτια, ευαίσθητο δέρμα, καίγεται και δε μαυρίζει.
  • Φωτότυπος ΙΙ: λευκό δέρμα, λίγο πιο σκούρο σε σύγκριση με τον φωτότυπο Ι, ξανθά μαλλιά, σκούρα ξανθά μαλλιά, μπλε μάτια, ευαίσθητο δέρμα, μαυρίζει σταδιακά και όχι πάντα και είναι επιρρεπές σε εγκαύματα.
  • Φωτότυπος ΙΙΙ: ανοιχτό καστανό δέρμα, καστανά μαλλιά, καστανό χρώμα ματιών, το δέρμα είναι ελάχιστα ευαίσθητο στον ήλιο, μαυρίζει εύκολα και γρήγορα.
  • Φωτότυπος ΙV: σκούρο καστανό δέρμα, σκούρα καστανά ή μαύρα μαλλιά, καστανά ή μαύρα μάτια, το δέρμα είναι ανθεκτικό, μαυρίζει γρήγορα και βαθιά.

Αν έχετε πολύ λευκή επιδερμίδα ή φακίδες στο σώμα είναι απαραίτητο το αντηλιακό σας να έχει υψηλό δείκτη προστασίας, γιατί το δέρμα σας είναι ευαίσθητο. Αν έχετε μεσογειακό τύπο δέρματος που είναι πιο ανθεκτικός στον ήλιο επιλέξτε μεσαίο δείκτη προστασίας.

6 Διαλέξτε το σωστό αντηλιακό για το δέρμα σας

Επιλέγετε αντηλιακό σύμφωνα με την υγεία του δέρματός σας (εάν παρουσιάζει ακμή, δερματίτιδες, φωτοευαισθησία κ.λπ.), τον τύπο της επιδερμίδας σας (λιπαρή, μικτή, ξηρή), την ηλικία σας και τη δραστηριότητα που έχετε στην θάλασσα (εάν κάνετε θαλάσσια σπορ ή όχι). Για παράδειγμα αν έχετε ευαίσθητο δέρμα επιλέγετε αντηλιακά χωρίς άρωμα. Αν έχετε ακμή επιλέγετε αντηλιακά χωρίς έλαια και μη φαγεσωρογόνα. Αν το δέρμα σας καίγεται εύκολα τότε τα αντηλιακά με μεγάλο δείκτη προστασίας, πάνω από 30+ είναι ιδανικά για εσάς.

7 Ανανεώνετε το αντηλιακό σας κάθε δύο ώρες

Ο ήλιος δεν «καίει» μόνο από τις 12 ως τις 4 το μεσημέρι. Η UVA ακτινοβολία η οποία προκαλεί φωτογήρανση (ρυτίδες, κηλίδες κ.λπ.) είναι σταθερή καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας ενώ η UVB, η οποία ευθύνεται για το κακoήθες μελάνωμα, έχει τη μέγιστη έντασή της αυτές τις ώρες. Ωστόσο, το δέρμα χρειάζεται προστασία και από τις δύο, όλη μέρα. Βάζετε αντηλιακό κάθε δύο ώρες ή κάθε 40 λεπτά εάν κάνετε κάποιο θαλάσσιο σπορ και αποφεύγετε την έκθεσή σας στον ήλιο μεταξύ 12 με 4 μ.μ..

8 Βάζετε αντηλιακό προτού κολυμπήσετε

Πολλοί νομίζουν ότι όταν βρίσκονται μέσα στο νερό δεν καίγονται επειδή αισθάνονται δροσερά και δεν αντιλαμβάνονται τις επιδράσεις της UV στην επιδερμίδα τους.

9 Μην εμπιστεύεστε όσα αναγράφουν ότι είναι αδιάβροχα

Δεν υπάρχουν waterproof αντηλιακά αλλά ανθεκτικά στο νερό (water-resistant). Όμως και αυτά χρειάζονται τακτική ανανέωση. Η επανάληψη της εφαρμογής στα water-resistant αντηλιακά μπορεί να γίνεται κάθε 3 ώρες, εκτός κι αν κάποιος κολυμπήσει ή ιδρώσει πολύ οπότε θέλουν συντομότερα.

10 Μη βάζετε αντηλιακό μόνο στα εκτεθειμένα σημεία του σώματός σας

Τα κοινά ρούχα απορροφούν την UV όσο και ένα αντηλιακό με SPF κάτω από 10, δηλαδή αφήνουν μεγάλο μέρος της να περνάει στο δέρμα. Για να είστε σίγουροι για την προστασία σας απλώνετε αντηλιακό σε όλο το σώμα σας, ειδικά αν ανήκετε στον φωτότυπο 1 ή 2. Επίσης μην ξεχνάτε να βάζετε αντηλιακό και στα εξής σημεία: αυτιά, αυχένα, κουντεπιέ και δάκτυλα των ποδιών.

11 Διατηρείτε το αντηλιακό σας στην τσάντα σας

Μην αφήνετε το αντηλιακό στο αυτοκίνητο, ούτε κάτω από τον ήλιο στην παραλία. Η ζέστη το αλλοιώνει και χάνει την αποτελεσματικότητά του.

12 Φοράτε αντηλιακό ακόμη κι αν είστε στο αυτοκίνητό σας!

Ακόμα και αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο, πρέπει να φοράτε αντηλιακό. Οι ακτίνες του ήλιου που διαπερνούν το τζάμι είναι βλαβερές και επικίνδυνες. Ακόμα και αν έχει συννεφιά οι ακτίνες του ήλιου διαπερνούν τα σύννεφα και μπορεί να βλάψουν το δέρμα σας.

Επιλέξτε το κατάλληλο αντηλιακό για εσάς εδώ.

 

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει