ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Νιασιναμίδη: To skincare συστατικό για δέρμα χωρίς

Νιασιναμίδη: To skincare συστατικό για δέρμα χωρίς ατέλειες και λάμψη

Η νιασιναμίδη θεωρείται it beauty συστατικό και δεν πρέπει να λείπει από κανένα νεσεσέρ! Μάθετε γιατί.

Τι είναι η νιασιναμίδη;

Πρόκειται για μια υδατοδιαλυτή μορφή της βιταμίνης Β3, γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις, αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητές της. Η νιασιναμίδη δίνει λάμψη, μειώνει τις πανάδες, ενυδατώνει, λειαίνει τις λεπτές γραμμές, συμβάλλει στη θεραπεία της ακμής (ναι, κάνει όλα αυτά τα πράγματα!). Όχι μόνο έχει πολλά οφέλη, αλλά συνδυάζεται επίσης καλά με άλλα συστατικά, και σχεδόν οποιοσδήποτε μπορεί να τη χρησιμοποιήσει.  
Για όσες έχουν υποστεί ευαισθητοποίηση της επιδερμίδας από βιταμίνη C, υδροκινόνη ή άλλα συστατικά λάμψης, αυτό το συστατικό θα σας αναζωογονήσει, χωρίς τον ερεθισμό που μπορεί να προκαλούν άλλα συστατικά που έχουν τον ίδιο στόχο. Επιπλέον, η νιασιναμίδη:

  • Είναι υδατοδιαλυτό και πολύ σταθερό στα προϊόντα, δεν είναι δηλαδή φωτοευαίσθητη.
  • Δρα ως αντιοξειδωτικό (που βοηθά στην προστασία του δέρματος από βλάβες που προκαλεί η υπεριώδη ακτινοβολία και οι ελεύθερες ρίζες).
  • Απορροφάται εύκολα από το εξωτερικό στρώμα του δέρματος.
  • Η νιασιναμίδη είναι ένα εκπληκτικό συστατικό που ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό, αποκαθιστά την υγρασία, μειώνει το μέγεθος των πόρων και φωτίζει. 
  • Λειτουργεί επίσης καλά με τα περισσότερα άλλα δραστικά συστατικά, καθιστώντας το μια εξαιρετική προσθήκη σε οποιοδήποτε προϊόν. 

Τα κορυφαία οφέλη της νιασιναμίδης

Τα οφέλη αυτού του συστατικού είναι αναρίθμητα, αλλά ας δούμε τα πιο βασικά.

  • Έχει καταπραυντική, αντιφλεγμονώδη και σμηγματορρυθμιστική δράση και μειώνει την παραγωγή φλεγμονής και σμήγματος. 
  • Ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό και τον διατηρεί ενυδατωμένο, περιορίζοντας τη διαδερμική απώλεια νερού και ενισχύοντας τα επίπεδα υγρασίας. 
  • Μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και βελτιώνει την ελαστικότητα, ενθαρρύνει τη σύνθεση νέου κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέως, διατηρώντας τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας. 
  • Δρα κατά των ελεύθερων ριζών με αποτέλεσμα να διατηρεί την επιδερμίδα λαμπερή και νεανική, μειώνει δυσχρωμίες και σημάδια πρόωρης γήρανσης.
  • Μειώνει την ερυθρότητα και τις κηλίδες.

Επιλέξτε προϊόντα με νιασιναμίδη αν αναζητάτε:

  • Να απλοποιήσετε τη ρουτίνα ομορφιά σας με ένα συστατικό πολλαπλών χρήσεων.
  • Ένα μη ερεθιστικό λευκαντικό της επιδερμίδας.
  • Μια λαμπερή και ομοιόμορφη επιδερμίδα, χωρίς ατέλειες.
  • Κάτι που να είναι ανεκτό από όλους τους τύπους δέρματος, ακόμη και από τα ατοπικά και ευαίσθητα. Η νιασιναμίδη χάρη στο ουδέτερο pH της είναι ευεργετική και ανεκτή για όλες τις επιδερμίδες. 

Τοπ προϊόντα με νιασιναμίδη 

Για καθημερινή χρήση

Αντηλιακό: Capital Soleil UV Age Daily SPF 50+ Anti-Aging Sun Cream της Vichy. Λεπτόρρευστο αντιηλιακό κατά της φωτογήρανσης, προλαμβάνει τις ρυτίδες και τις κηλίδες που προκαλούνται από την UV ακτινοβολία και τη ρύπανση.

Αντηλιακό και ενυδατική: Facial Moisturising Lotion SPF 25 της CeraVe. Έχει δημιουργηθεί μαζί με δερματολόγους και ενυδατώνει όλη την ημέρα ενώ βοηθά στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού. Με 3 απαραίτητα ceramides, νιασιναμίδη & υαλουρονικό οξύ. Δε φράσσει τους πόρους. 

Ενυδατική κρέμα: Vinoperfect Instant Brightening Moisturizer Day Cream της CaudalieΕίναι κρέμα ημέρας για άμεση λάμψη, πλούσια σε νιασιναμίδη, σε χρωστικές φυσικής προέλευσης και σε Βινιφερίνη, ένα πατενταρισμένο συστατικό της Caudalie που προέρχεται από τον χυμό του αμπελιού και προσφέρει εξαιρετική δράση κατά των κηλίδων, 62 φορές πιο αποτελεσματική από τη βιταμίνη C.

Ορός: Enlighten Illuminating Serum της NeoStrata. Ορός για δυσχρωμίες & κηλίδες. Η λευκαντική του δράση ενισχύεται με 4% Niacinamide, που συμβάλλει στη μείωση της όψης των δυσχρωμιών του δέρματος.

Για εβδομαδιαία χρήση

Μάσκα: Cettua Clean & Simple Brightening Facial Mask της VicanMάσκα προσώπου λάμψης με νιασιναμίδη, βοηθά τη θαμπή και χαλαρή επιδερμίδα να γίνει πιο λαμπερή. Τα συστατικά πλούσιας θρέψης καθαρίζουν και φωτίζουν την κουρασμένη επιδερμίδα κάνοντάς τη να λάμπει από υγεία και ομορφιά. Η λεπτή και μαλακή μάσκα είναι κατασκευασμένη από 100% βαμβάκι.

Απολεπιστικό: Exfoliating Black Scrub της Garden of Panthenols. Καινοτόμο προϊόν απολέπισης, το οποίο «διεισδύει» βαθιά στο δέρμα. Η συνδυαστική δράση φυτικών εκχυλισμάτων (Licorice Extract, Wild Yam Extract, Niacinamide) και της Πανθενόλης, παρέχει βαθιά και διαρκή ενυδάτωση, θρέψη και ελαστικότητα στην επιδερμίδας.

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε:

Είναι μύθος ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε μαζί τη νιασιναμίδη με τη βιταμίνη C, αλλά εάν αντιμετωπίζετε ευαισθησία, χρησιμοποιήστε το ένα συστατικό το πρωί και το άλλο το βράδυ.

Επειδή ορισμένα από αυτά τα οφέλη είναι μακροπρόθεσμα (δηλαδή εξασθενούν σταδιακά τις πανάδες και τις κηλίδες και λειαίνουν τις λεπτές γραμμές), θα πρέπει να είστε υπομονετικές με αυτά τα προϊόντα για να έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

Φίλια Μητρομάρα