ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Να δώσω στο μωρό μου πιπίλα; Τα υπέρ και τα κατά

Να δώσω στο μωρό μου πιπίλα; Τα υπέρ και τα κατά

Τα περισσότερα νεογέννητα δεν χρειάζονται πιπίλα και ησυχάζουν με μια αγκαλιά ή ένα νανούρισμα αλλά σε μερικά μωρά αρέσει ιδιαίτερα να πιπιλούν και μπορεί να προτιμούν την παρηγοριά που προσφέρει η πιπίλα. Εάν αναρρωτιέστε για τον εάν πρέπει να δώσετε στο μωρό σας πιπίλα δείτε πρώτα τα υπέρ και τα κατά, και μετά αποφασίστε.

Τα υπέρ της πιπίλας

1 Μειώνει τον κίνδυνο αιφνιδίου θανάτου

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα μωρά που χρησιμοποιούν πιπίλα κατά την ώρα του ύπνου διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο SIDS (σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου παιδιών). Πιθανή εξήγηση είναι ότι η πιπίλα βοηθά να διατηρούνται οι αεραγωγοί ανοιχτοί κατά τη διάρκεια του ύπνου και τα μωρά κοιμούνται λιγότερο βαθιά επειδή πιπιλούν, καθιστώντας πιο εύκολο να ξυπνήσουν όταν παρουσιαστούν δυσκολίες στην αναπνοή.

2 Το βοηθά να κοιμηθεί

Η πιπίλα μπορεί να βοηθήσει το μωρό να κοιμηθεί ευκολότερα γιατί με αυτόν τον τρόπο αυτοπαρηγορείται. To πιπίλισμα και η θηλαστική κίνηση υπάρχει ακόμη κι όταν το μωρό βρίσκεται στη μήτρα και απελευθερώνει χημικές ουσίες που μειώνουν το στρες, το βοηθούν να ηρεμήσει και να κοιμηθεί ή να αποκοιμηθεί εάν ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η συνήθεια αυτή είναι δύσκολο να προκαλέσει βλάβη στα δόντια του ή να επηρεάσει την γλωσσική του ανάπτυξη μέχρι τα 4 -5 έτη.

3 Η πιπίλα κόβεται πιο εύκολα από το… δάκτυλο!

Μερικά μωρά πιπιλούν ό,τι βρουν, το δάκτυλό τους, τα δάκτυλα του ποδιού τους (πιθανώς το κάνουν αυτό και στη μήτρα) ή τα παιχνίδια τους. Αυτά τα μωρά ωφελούνται περισσότερο από τη χρήση της πιπίλας γιατί αυτή η συνήθεια δύσκολα κόβεται και συνδέεται με οδοντικά προβλήματα. Χρησιμοποιώντας μία πιπίλα μπορεί να κόψουν τη συνήθεια αυτή.

4 Μειώνουν το φόβο ή τον πόνο

Η πιπίλα μπορεί να βοηθήσει τα μωρά να ηρεμήσουν όταν είναι αναστατωμένα ή φοβισμένα ενώ μειώνει την αίσθηση του πόνου που προκαλείται από κάποια ασθένεια.

5 Κάνει καλό στη στοματική του κοιλότητα

Το πιπίλισμα παράγει σάλιο που συμβάλλει στη μείωση της οδοντικής πλάκας όταν το μωρό σας αρχίζει να αναπτύσσει δόντια. Επιπλέον μπορεί να μειώσει τον πόνο που νιώθει το μωρό όταν βγάζει δοντάκια.

6 Μπορεί να τραφεί καλύτερα

Τα πρόωρα μωρά μπορεί να σιτίζονται καλύτερα όταν παίρνουν πιπίλα, καθώς τα βοηθά να ενδυναμώσουν τις θηλαστικές κινήσεις.

Τα κατά της πιπίλας

1 Κάποιες φορές αποτυχαίνει ο θηλασμός

Εάν δώσετε στο νεογέννητο πιπίλα από πολύ νωρίς μπορεί να αποτρέψει το μωρό σας να τραφεί σωστά κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί συστήνουν να περιμένετε μέχρι το μωρό σας να κλείσει 6 εβδομάδες ζωής προκειμένου να έχει εγκατασταθεί ο θηλασμός επιτυχώς. 

2 Εμποδίζει τη γλωσσική του ανάπτυξη όταν η χρήση είναι παρατεταμένη

Όταν χρησιμοποιούνται μετά την ηλικία των 24 μηνών, οι πιπίλες έχουν συνδεθεί με διαταραχές ομιλίας.

3 Η υπερβολική της χρήση προκαλεί οδοντικά προβλήματα

Οι πιπίλες έχουν επίσης συσχετιστεί με οδοντικά προβλήματα όταν η χρήση τους είναι υπερβολική και συνεχίζεται μετά τα 4 έτη ή βυθίζονται σε ζάχαρη ή μέλι που προκαλούν προβλήματα στα δόντια των παιδιών.

4 Ενδέχεται να δημιουργήσει ωτίτιδα

Η υπερβολική χρήση της πιπίλας για μεγάλες περιόδους χωρίς διακοπή μπορεί να δημιουργήσει ωτίτιδα στα παιδιά, επειδή η χρήση της επιτρέπει στα βακτήρια να μετοικήσουν ευκολότερα από τις εκκρίσεις της μύτης στο μέσο αυτί.

Τι πίπιλα να επιλέξετε;

1 Προτιμάτε πιπίλες ορθοδοντικού τύπου που θεωρείται καλύτερη για τα αναπτυσσόμενα ούλα και τα πρώτα του δοντάκια. Δοκιμάστε τη  Orhtees Πιπίλα Οδοντοφυΐας (Ηλικία 3 Μηνών+) Ροζ Χρώμα της Dr Brown's. Πρωτοποριακή πιπίλα για την περίοδο της οδοντοφυΐας, ειδικά σχεδιασμένη από παιδοδοντίατρο. Είναι ένα αποτελεσματικό μασητικό σε σχήμα πιπίλας, που μαλάσσει απαλά τα ερεθισμένα ούλα κι ανακουφίζει από τις πιέσεις και τον πόνο της οδοντοφυΐας. Κατασκευάζεται από άριστο υλικό, χωρίς Bisphenol-A, και είναι ιδανική για την ανακούφιση του μωρού όταν φύονται τόσο τα μπροστινά, όσο και τα πίσω δόντια. Ο σχεδιασμός της επιτρέπει το εύκολο κράτημα από τα βρεφικά χεράκια και συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη της γνάθου κατά το δάγκωμα, τη μάσηση, την έναρξη της ομιλίας.

2 Η ιδανική πιπίλα πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο μαλακή και λεπτή και να καταλαμβάνει όσο το δυνατόν μικρότερο χώρο μέσα στο στόμα όταν χρησιμοποιείται.

Η θηλή να είναι λεπτή στη βάση για τη σωστή τοποθέτηση άνω και κάτω σιαγόνας, ώστε να κλείνει το στόμα σωστά, να είναι επίπεδη για να βοηθά τη «φυσική» τοποθέτηση της γλώσσας, να έχει τέτοιο σχήμα που να μειώνει την πίεση της γλώσσας στον ουρανίσκο, ώστε να μην εμποδίζει τη σωστή ανάπτυξη του ουρανίσκου ενώ το μέγεθός της να είναι ανάλογο με αυτό του ουρανίσκου και της ηλικίας του μωρού.
Το γείσο της πιπίλας να είναι μαλακό και με τέτοιο σχήμα, ώστε να προσφέρει άνεση για να είναι το πιπίλισμα πιο «φυσικό».
Η πιπίλα να είναι φτιαγμένη από εξαιρετικά μαλακό υλικό, ώστε να προσαρμόζεται στη μορφολογία του στόματος και να επιτρέπει στη γλώσσα να κινείται φυσιολογικά χωρίς να ασκεί έντονη πίεση στον ουρανίσκο. Το υλικό να είναι ελαστικό για να «αναπαράγει» την επιμίκυνση της μητρικής θηλής και να είναι ανθεκτικό στα δαγκώματα (στην περίπτωση που το μωρό έχει βγάλει τα πρώτα δοντάκια). Δοκιμάστε την Πιπίλα Physio Soft, ‘Oλο Καουτσούκ, 0m+ της Chicco. Η πιπίλα Physio Soft συνδυάζει τη θηλή φυσικού σχήματος με το πολύ μαλακό καουτσούκ κάνοντας την ιδανική για την ώρα του ύπνου που η πιπίλα μπορεί να γλιστρίσει από το στοματάκι του μωρού. Είναι απαλή και μαλακή στην αφή και δεν ενοχλεί τον ύπνο του μωρού. Η θηλή έχει ανατομικό σχήμα και είναι λεπτή και εύκαμπτη για να προσαρμόζεται τέλεια στο στόμα. Έχει ραβδώσεις που προσομοιάζουν στον ουρανίσκο και ειδική κοιλότητα για τη σωστή τοποθέτηση της γλώσσας κατανέμοντας σωστά τη δύναμή της προς τον ουρανίσκο και τα πλάγια, βοηθώντας έτσι στη σωστή ανάπτυξη του ουρανίσκου και των δοντιών του μωρού.

3 Αποστειρώνετε τις πιπίλες μέχρι το μωρό να ξεκινήσει τις στερεές τροφές. Μετά θα αρκεί να τις πλένετε με ζεστό νερό και σαπούνι. Αν οι πιπίλες δεν πλένονται καλά μπορεί να προκαλέσουν μηκυτίαση στο στόμα ή λοιμώξεις όπως ωτίτιδα. Βάζετε την πιπίλα σε μία θήκη όπως η Θήκη Πιπίλας BPA Free (Διάφορα Χρώματα) της Nuk για την υγιεινή φύλαξη της πιπίλας. Επίσης η πιπίλα διατηρείται καθαρή κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της.

 

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
200 πόντους
7,40€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
480 πόντους
26,92€ Τιμή καταλόγου