ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Μωρό και στοματική υγιεινή: Πώς να αντιμετωπίσετε

Μωρό και στοματική υγιεινή: Πώς να αντιμετωπίσετε την κακοσμία στόματος στο μωρό σας

Τις περισσότερες φορές η κακοσμία στο στόμα των μωρών οφείλεται στο ότι τρέφονται αποκλειστικά με γάλα, είτε φόρμουλα είτε μητρικό. Όμως υπάρχουν και άλλες αιτίες. Δείτε που οφείλεται η κακοσμία του στόματος στο μωρό σας και πώς να την αντιμετώπισετε.

 

Που οφείλεται η κακοσμία του στόματος στα μωρά;

Τα μωρά σπάνια έχουν κακή αναπνοή. Αλλά πρέπει να ασχοληθείτε με την στοματική υγιεινή του μωρού σας λίγες μέρες μετά τη γέννησή του και να συνεχίσετε μέχρι να μεγαλώσει και να το κάνει μόνο του σωστά. Αν και είναι σπάνιο, ακόμα και με σωστή στοματική φροντίδα το μωρό σας μπορεί να αναπτύξει κακή αναπνοή. Η κακοσμία του στόματος στα μωρά μπορεί να οφείλεται σε:

 

  • Ξηρό στόμα: Εάν το μωρό σας αναπνέει από το στόμα του, ίσως εξαιτίας μίας μόλυνσης, τα βακτήρια στο στόμα είναι πολύ πιθανό να αναπτυχθούν και να προκαλέσουν κακοσμία.

 

  • Κρυολόγημα: Συνήθως ένα κρυολόγημα εξελίσσεται σε ρινίτιδα ή και ιγμορίτιδα, εάν δεν αντιμετωπιστεί με σωστή φαρμακευτική αγωγή.

 

  • Πιπίλα: Τα μωρά που χρησιμοποιούν πιπίλα ή που βάζουν αντικείμενα στο στόμα τους, όπως πανάκια, κουβερτούλες, κάποιο παιχνίδι κλπ, μπορεί να εμφανίσουν κακοσμία.

 

  • Ζάχαρη: Η ζάχαρη ενθαρρύνει την ανάπτυξη βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα. Αυτά τα βακτηρίδια χρησιμοποιούν τα σάκχαρα που έχουν απομείνει στα ούλα και τη γλώσσα του μωρού ως τροφή προκαλώντας κακή αναπνοή. Φροντίστε για τη διατροφή του μωρού να επιλέγετε κρέμες και γάλα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

 

  • Ξένο αντικείμενο: Πολλές φορές τα μωρά μπορεί να βάλουν κάτι στη μυτούλα τους, τρόφιμο ή αντικείμενο, και αυτό να κολλήσει, προκαλώντας κακοσμία.

 

  • Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Εάν το μωράκι σας έχει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ενδέχεται να παρουσιάσει άσχημη αναπνοή.

 

Πώς αντιμετωπίζουμε την κακοσμία του στόματος στα μωρά

 

1 Καθαρίζετε τη γλώσσα και τα ούλα ή τα πρώτα δοντάκια του με τη χρήση μιας αποστειρωμένης γάζας ή με ένα ειδικό βουρτσάκι για μωρά ή οδοντόβουρτσα δακτύλου, μετά από κάθε γεύμα.

Αν το μωρό σας είναι τεσσάρων μηνών η Γέλη για Ούλα και Οδοντόβουρτσα Δακτύλου για Μασάζ Ούλων της Chicco είναι ιδανική για τη στοματική υγιεινή του μωρού σας.

Αν το μωρό σας είναι έξι μηνών και πάνω η Toothbrush 6m+ Οδοντόβουρτσα για Βρέφη της Chicco έχει μαλακές και μακριές κωνικές τρίχες για να καθαρίζουν απαλά τα ούλα και τα δόντια.

2 Δώστε του ένα μασητικό παιχνίδι ή κρίκο οδοντοφυίας: Οι μασητικές κινήσεις αυξάνουν τη ροή του σάλιου και βοηθούν στη μείωση της κακοσμίας. Το Bite & Play της MAM είναι ιδανικό βρέφη από 6 μηνών και άνω.

3 Εάν δεν τρέφεται αποκλειστικά με γάλα αλλά έχει περάσει σε στέρεες τροφές δίνετέ του νερό για αποφυγή της ξηροστομίας.

4 Καθαρίζετε καθημερινά τη μυτούλα με φυσιολογικό ορό, επειδή διευκολύνει την αναπνοή.

5 Καθαρίζετε συχνά τα χέρια του μωρού σας καθώς και την πιπίλα και τα παιχνίδια του.

6 Συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας, εάν η κακοσμία στο στόμα του μωρού σας επιμένει.

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
166 πόντους
8,50€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
81 πόντους
3,40€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Moller's Ζελεδάκια Ω3 για Παιδιά με γεύση Πορτοκάλ
BEST SELLER
363 πόντους
18,60€ Τιμή καταλόγου