ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Μητρικός θηλασμός: Οι 10 πιο ξεπερασμένες συμβουλέ

Μητρικός θηλασμός: Οι 10 πιο ξεπερασμένες συμβουλές που θα ακούσετε

Μητρικός θηλασμός: Οι 10 πιο ξεπερασμένες συμβουλές που θα ακούσετε

Είναι βολικός γιατί δεν χρειάζεται αποστείρωση, είναι οικονομικός επειδή είναι δωρεάν, είναι ο φυσικός θησαυρός που θα προσφέρετε στο μωρό σας από την πρώρη μέρα της γέννησής του. Ο μητρικός θηλασμός. Μην ακούτε ό,τι σας λένε, γιατί πολλές συμβουλές είναι ξεπερασμένες και λανθασμένες.

1 «Αν θηλάσεις θα χαλάσει το στήθος σου»

Το στήθος δεν χαλάει από το μητρικό θηλασμό. Η εγκυμοσύνη είναι αυτή που δημιουργεί αλλαγές στο στήθος. Ο θηλασμός βοηθά το στήθος να επανέθλθει στην αρχική του κατάσταση ενώ η απότομη διακοπή της γαλακτοφορίας μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην αρχιτεκτονική του μαστού.

2 «Πρέπει πρώτα να κατεβάσεις γάλα για να μπορέσεις να θηλάσεις»

Ο θηλασμός ξεκινά από την πρώτη κιόλας ώρα από τη γέννηση του παιδιού. Όσο περισσότερο θηλάσει το μωρό, τόσο γρηγορότερα θα παραχθεί το μητρικό γάλα. Αν δεν συμβεί αυτό η παραγωγή γάλακτος θα αδρανήσει δημιουργώντας δυσκολία στο θηλασμό. Το πρωτόγαλα (πύαρ) είναι επαρκές για το νεογέννητο κατά τα πρώτα του 24ωρα.

3 «Θήλασε 15 λεπτά από το ένα στήθος και 15 λεπτά από το άλλο»

Ο θηλασμός πρέπει να είναι απεριόριστος και χωρίς κάποιο ωράριο. Μάλιστα, τις πρώτες έξι εβδομάδες, το μωρό πρέπει να παραμένει στο στήθος χωρίς να κοιτάτε το ρολόι. Το πόσο θα διαρκέσουν τα γεύματα του μωρού εξαρτάται από την πείνα και τη διάθεσή του αλλά και κατά πόσο έχει εδραιωθεί ο θηλασμός. Παρατηρείτε το μωρό αν καταπίνει, αν αδειάζει το στήθος σας ή αν δείχνει χορτάτο και μην εφαρμόζετε ούτε ωράριο αλλά ούτε και συγκεκριμένη συχνότητα γευμάτων.

4 «Δώσε στο παιδί ξένο γάλα συμπληρωματικά για να χορτάσει και να κοιμηθεί»

Η χορήγηση ξένου γάλακτος εμποδίζει τις προσπάθειές σας να εγκαταστήσετε το θηλασμό. Η δε χρήση μπιμπερό προκαλεί σύγχυση στο βρέφος, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει σε διακοπή του θηλασμού. Στις περιπτώσεις που χρειασθεί συμπλήρωμα, χρησιμοποιήστε ειδική σύριγγα για τη χορήγηση του γάλακτος και όχι μπιμπερό. Έχετε ωστόσο υπόψη ότι η σύσταση του γάλακτος διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα, η μητέρα παράγει διαφορετικό γάλα από παιδί σε παιδί, ανάλογα με το φύλο και την ηλικία του, με το στήθος ή την ώρα της ημέρας που το ταίζετε.

5 «Για να μη βαρυστομαχιάσει θήλαζέ το κάθε τρεις ή τέσσερις ώρες»

Λόγω της σύστασής του μητρικό γάλα είναι εύπεπτο και το στομαχάκι του μωρού είναι πολύ μικρό επομένως στις τρεις ή τέσσερις ώρες το μωρό θα έχει πεινάσει πάρα πολύ. Έρευνες δείχνουν ότι τα νεογέννητα ζητούν τροφή κάθε δύο ώρες όταν θηλάζει. Επίσης, κανένα μωρό δεν έχει τις ίδιες ανάγκες για τροφή.

6 «Το βράδυ δίνε ξένο γάλα για να ξεκουράζεσαι»

Ο θηλασμός τη νύχτα είναι απαραίτητος για την εδραίωση της γαλουχίας. Οι ορμόνες της γαλουχίας είναι αυξημένες το βράδυ και κυρίως μεταξύ 3 – 5 το πρωί, και επειδή το μωρό τρώει πιο ήρεμα αυξάνεται και η παραγωγή γάλακτος.

7 «Καθάριζε το στήθος σου για να θηλάσεις»

Το μητρικό γάλα περιέχει αντιμικροβιακούς παράγοντες, οπότε δεν χρειάζεται να καθαρίζετε το στήθος σας πριν το θηλασμό.

8 «Αν πονούν οι θηλές διέκοψε το θηλασμό»

Οι θηλές μπορεί να πληγωθούν λόγω κακής τοποθέτησης του μωρού στο στήθος. Μην τον σταματάτε με την πρώτη δυσκολία. Αν το μωρό είναι νωθρό και εσείς έχετε έχει πολύ γάλα, αδειάζετε το γάλα με θήλαστρο μετά από κάθε θηλασμό για να μην πάθετε μαστίτιδα. Αν έχετε μικρή παραγωγή γάλακτος και το μωρό είναι ζωηρό και δεν χορταίνει, θηλάζετέ το πιο συχνά για να αυξηθεί η παραγωγή του γάλακτος. Αλλά μη τον σταματάτε.

9 «Για να κόψεις το θηλασμό πάρε ένα χάπι»

Σύμφωνα με την πρόσφατη βιβλιογραφία απαγορεύεται η χορήγηση σκευασμάτων για την αναστολή της γαλακτοφορίας. Η διακοπή του θηλασμού πρέπει να γίνει σταδιακά και με φυσικό τρόπο.

10 «Φάε πολύ γιατί θηλάζεις»

Δεν χρειάζεται να τρώτε υπερβολικά επειδή θηλάζετε αρκεί να ακολουθείτε μία ισορροπημένη υγιεινή διατροφή που να καλύπτει τις διατροφικές σας ανάγκες καθημερινά.

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Frezyderm Baby Cream Προστατευτική Κρέμα Αλλαγής Π
BEST SELLER
304 πόντους
16,91€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
615 πόντους
20,50€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
528 πόντους
29,40€ Τιμή καταλόγου