ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Μετά το ξύρισμα: Όλες οι συμβουλές και τα κατάλληλ

Μετά το ξύρισμα: Όλες οι συμβουλές και τα κατάλληλα προϊόντα για τέλειο πρόσωπο!

Εάν μετά το ξύρισμα νιώθετε καψίματα, έχετε ερεθισμούς ή θέλετε να δοκιμάσετε κάτι καινούριο στην επιδερμίδα του προσώπου σας, αυτές οι συμβουλές και τα κατάλληλα προϊόντα θα σας χαρίσουν το τέλειο πρόσωπο για τις γιορτές!
 

Κανείς δεν γεννήθηκε μπαρμπέρης! Το πώς ακουμπάτε το ξυράφι στο δέρμα, το πόσο καλά τεντώνετε το δέρμα σας ώστε να το ξυρίσετε πιο βαθιά, χωρίς να προκαλέσετε ερεθισμούς, η σωστή προετοιμασία της επιδερμίδας και όλα αυτά απαιτούν πολλή μεγάλη εξάσκηση. Αν νιώθετε κάψιμο ή ερεθισμό μετά το ξύρισμα αυτό οφείλεται στο στεγνό ξύρισμα, στην υπερβολική άσκηση πίεσης κατά το ξύρισμα ή στο ξύρισμα με παλιές λεπίδες. Για μετά το ξύρισμα καλό είναι να γνωρίζετε τα εξής:

1 Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω μετά το ξύρισμα

Καθημερινά το ξύρισμα επιτίθεται στην επιδερμίδα. Μέρα με την ημέρα ο επιδερμικός φραγμός αναπλάθεται πιο αργά. Η επιδερμίδα γίνεται αδύναμη και αντιδρά. Έτσι η ενυδάτωση μετά το ξύρισμα είναι η πιο σημαντική κίνηση από οποιαδήποτε άλλη. Προσφέρει την απαραίτητη υγρασία για να ανακτήσει η επιδερμίδα του προσώπου σας την απαλότητά του. Το After Shave Balm - Γαλάκτωμα για Μετά το Ξύρισμα με Καλέντουλα και Ginseng της Korres προστατεύει αποτελεσματικά από τους ερεθισμούς και ενυδατώνει το δέρμα. Το Homme Sensi-Baume After-Shave κατά των Ερεθισμών της Vichy είναι ιδανικό για άνδρες με ευαίσθητη επιδερμίδα που θέλουν να δώσουν αποτελεσματικά τέλος στις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς μετά το ξύρισμα. Κατάλληλο και για πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες. Το Panthenol Extra Men After Shave Balm Ενυδατικό Balm για μετά το Ξύρισμα της Medisei καταπραΰνει τους ερεθισμούς και μειώνει τις κοκκινίλες που προκαλούνται από το ξύρισμα. Χάρη στα συστατικά του προσφέρει μοναδική αίσθηση άμεσης ανακούφισης, τόνωσης και φρεσκάδας ενώ παράλληλα επαναφέρει τη χαμένη ενυδάτωση της επιδερμίδας.

2 Σπάστε τον πάγο

Το δέρμα σας χρειάζεται φροντίδα μετά το ξύρισμα. Αν είναι έντονα ερεθισμένο, τρίψτε τα σημεία απαλά με ένα παγάκι. Αν θέλετε να το δροσίσετε το Eau Thermale - Thermal Spring Water Σπρέι Ιαματικού Νερού της Avene θα σας δροσίζει μετά το ξύρισμα και θα σας προστατεύσει από τις κοκκινίλες του προσώπου και τους δερματικούς ερεθισμούς.

3 Επιλέξτε το σωστό aftershave

Αρκετά aftershave περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, το οποίο ξηραίνει το την επιδερμίδα και αυξάνει την πιθανότητα ερεθισμών. Παράλληλα επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης και μειώνει την άμυνα της επιδερμίδας. Αντί για after shave χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα που θα μαλακώσει το δέρμα σας. Μετά το ξύρισμα χρησιμοποιείστε το ενυδατικό after shave κατά των ερεθισμών - κατά των τραβηγμάτων Homme Baume Apaisant Apres Rasage - Ενυδατικό Aftershave της Lierac. Βάλσαμο χωρίς οινόπνευμα που σβήνει αμέσως το κάψιμο από το ξυράφι, προσφέρει διαρκή καταπράυνση από την αίσθηση τραβήγματος και ηρεμεί τους ερεθισμούς (τσούξιμο, κοκκινίλες, ζέστη). Η καθημερινή χρήση επιβραδύνει την ανάπτυξη της τρίχας για πιο εύκολο και πιο γρήγορο ξύρισμα.

4 Βρείτε το σωστό άρωμα στο aftershave

Δεν είστε βέβαιοι για το εάν το eau de parfum, το eau de toilette ή το aftershave μυρίζουν και διαρκούν περισσότερο; Λοιπόν, τη μεγαλύτερη συγκέντρωση αρώματος έχει το eau de parfum. Το eau de toilette είναι το μέτριο σε άρωμα ενώ το aftershave είναι το πιο light.

5 Φροντίστε να αποκαθιστά την υγρασία στην επιδερμίδα

Το καλύτερο after shave είναι αυτό που ενυδατώνει την επιδερμίδα σας. Ολοκληρώνετε πάντα το ξύρισμά σας με ένα ενυδατικό gel ή μια after shave λοσιόν που θα αναζωογονήσει και θα αποκαταστήσει την υγρασία της επιδερμίδας σας, αφήνοντας αίσθηση άνεσης. Δοκιμάστε την Κρέμα Ενυδάτωσης για τον Άνδρα της Weleda. Ενισχύει τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας τονώνοντας ορατά την ελαστικότητά της. Μειώνει δραστικά την αίσθηση τραβήγματος. Με ελαφριά υφή, αλλά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και δροσερό άρωμα, προστατεύει όλους τους τύπους δέρματος ακόμη και τους πιο ευαίσθητους. Ιδανική περιποίηση μετά το ξύρισμα.

5 Εάν κοπήκατε κατά το ξύρισμα

Αν κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος, κοπήκατε σε κάποια σημεία πλύντε το με άφθονο νερό και πιέστε με λίγο βαμβάκι ή γάζα πάνω στην πληγή για λίγο. Επίσης, η Bioforce Cream- Βιολογική Αλοιφή από 7 Φρέσκα Φυτά της A.Vogel έχει αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Ιδανική φροντίδα για ερεθισμένες επιδερμίδες και κοψίματα.

6 Προτιμήστε την καλέντουλα

Η επιδερμίδα του προσώπου είναι πιο ευάλωτη αμέσως μετά το ξύρισμα. Η καλέντουλα είναι γνωστή για τη μοναδική ενυδατική και καταπραϋντική της δράση. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για την περιποίηση της ξηρής, ευαίσθητης και ερεθισμένης επιδερμίδας ενώ είναι ιδανική και για μετά το ξύρισμα επειδή βοηθά την επιδερμίδα του προσώπου να μαλακώσει και μειώνει τους ερεθισμούς που μπορεί να αντιμετωπίσει το δέρμα σας κατά το ξύρισμα. Δοκιμάστε τη Θεραπευτική Κρέμα με Καλέντουλα της Apivita, η οποία χρησιμοποιείται για μετά το ξύρισμα, ως after shave. Φροντίστε, επίσης, να ξυρίζετε προς την κατεύθυνση της τρίχας, ασκώντας ελαφριά πίεση για να αποφεύγετε την αίσθηση καψίματος, τους ερεθισμούς και τα κοψίματα.

7 Προετοιμαστείτε για το επόμενο ξύρισμα

Τέλος, επιλέξτε ένα after shave ή μια κρέμα με φυτικά συστατικά (αλόη βέρα, βιταμίνη Ε, προβιταμίνες, εκχυλίσματα από βύνη/ βερίκοκο/αλόη κ.λπ.) για να καταπραϋνετε το ταλαιπωρημένο σας δέρμα και να το προετοιμάσετε για το επόμενο ξύρισμα! Δοκιμάστε το Aloe Vera Balsam - Βάλσαμο με τις Ευεργετικές Ιδιότητες της Αλόης της Maria Treben, ιδανικό για τους άνδρες ως balsam μετά το ξύρισμα. Διεισδύει βαθιά στο δέρμα, καταπραΰνει από ερεθισμούς, ευνοεί την ανάπτυξη νέων κυττάρων και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου.

Ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε ένα απαλό, μαλακό και λαμπερό δέρμα! Διαβάστε και το Ξύρισμα: 7 μυστικά για πρόσωπο χωρίς ερεθισμούς και κοψίματα

Το Box Pharmacy σας προτείνει