ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Λιποδιαλύτες: πότε κάνουν πραγματικά δουλειά;

Λιποδιαλύτες: πότε κάνουν πραγματικά δουλειά;

Λιποδιαλύτες: πότε κάνουν πραγματικά δουλειά;

Οι λιποδιαλύτες ή λιποτροπικά είναι συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν στοχευμένα ενεργά συστατικά, εκχυλίσματα βοτάνων και διεγερτικά, για μείωση του σωματικού λίπους, επιτάχυνση του μεταβολισμού και αύξηση των επιπέδων της ενέργειας στην προπόνηση. Μάθετε ποιοι είναι οι λιποδιαλύτες και πότε κάνουν πραγματικά δουλειά.

Υπάρχουν 3 βασικές κατηγορίες λιποδιαλυτικών συμπληρωμάτων:

1 Θερμογενετικά: στοχεύουν στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, του μεταβολικού ρυθμού και σε μεγαλύτερη καύση θερμίδων.

2 Κατασταλτικά όρεξης: Κάνουν αυτό που λέει τ’ όνομά τους, καταστέλουν την όρεξη και μειώνουν την πείνα και σας βοηθούν να νιώθετε χορτάτοι κάνοντας ευκολότερη την απώλεια βάρους.

3 Ρυθμιστές του θυρεοειδούς: συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του θυρεοειδούς και επιτρέπουν στο σώμα να κάνει σωστή καύση λίπους.

Πότε οι λιποδιαλύτες κάνουν πραγματικά δουλειά;

1 Όταν γνωρίζετε ποια συστατικά μπορούν να σας βοηθήσουν

Οι λιποδιαλύτες μπορούν να βοηθήσουν την ενδογενή παραγωγή της λεκιθίνης από το ήπαρ, μια ουσία που έχει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό του λίπους. Θεωρούνται αποτελεσματικά και ασφαλή όταν ακολουθείται η συνιστώμενη δοσολογία. Αναζητήστε όσα έχουν αργινίνη, που ρυθμίζει τις ορμόνες, γλουταμίνη που σας παρέχει ενέργεια, ινοσιτόλη που ανακατανέμει τα λίπη στο σώμα, καρνιτίνη, που συμβάλλει στον ταχύτερο μεταβολισμό του λίπους, λεκιθίνη που εμπλέκεται στο μεταβολισμό του λίπους, μεθειονίνη που διασπά το λίπος, χολίνη εμποδίζει το λίπος να συσσωρευτεί και καφείνη.

2 Όταν επιλέγετε προσεκτικά αυτό που σας ταιριάζει

Προτού πάρετε έναν λιποδιαλύτη χρειάζεται να κάνετε προσεκτική επιλογή προκειμένου να ταιριάζει στο πρόγραμμα γυμναστικής σας αλλά και τις ανάγκες σας. Η χρήση ενός λιποδιαλύτη πρέπει να γίνεται σε συνδυασμό με άσκηση και με προσεγμένη διατροφή. Επιλέγετε ένα προϊόν από το φαρμακείο που θα υποστηρίζει καλύτερα τον στόχο σας. Συγκεκριμένα εάν μαζί με την απώλεια λίπους θέλετε και να:

  • ρυθμίσετε τον μεταβολισμό σας: Thermogenic Complex για Μείωση του Λίπους & Ρύθμιση του Μεταβολισμού της Solgar. Συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη καύση του λίπους και στην αύξηση του ρυθμού καύσεων, βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του ήπατος, παρέχει καλύτερη αξιοποίηση των υδατανθράκων, βοηθάει να διατηρηθούν τα φυσιολογικά επίπεδα της γλυκόζης του αίματος
  • γράμμωση: Dietrim για Καύση Λίπους & Γράμμωση Μυών της Vitabiotics. Αποτελεί ένα επαναστατικό συμπλήρωμα διατροφής με βασικό συστατικό το Tonalin CLA (συζευγμένο λινολεϊκό οξύ) και 25 επιπλέον βιοδραστικά συστατικά. Έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα όταν συνοδεύεται από μια καλή διατροφή και άσκηση ενώ δεν απαιτείται η παράλληλη λήψη κάποιας πολυβιταμίνης. 
  • ενίσχυση των μυών: Kcaligram CLA Συζευγμένο Λινολεϊκό Οξύ για Καύση Λίπους & Ενίσχυση Μυών της Lanes. Κάθε κάψουλα Lanes CLA περιέχει 1000mg Clarinol CLA- πιστοποιημένης προέλευσης, που αποδίδουν 800mg καθαρού CLA. Τα αποτελέσματα των επιστημονικών ερευνών έχουν δείξει ότι το CLA μειώνει το σωματικό λίπος εμποδίζοντας την αποθήκευσή του στα λιποκύτταρα, βοηθά στην αύξηση της μυϊκής μάζας με αποτέλεσμα τη διαμόρφωση ενός αρμονικά σφριγηλού σώματος και τελικά, συμβάλλει στη διατήρηση του επιθυμητού σωματικού βάρους.​

3 Όταν μετράτε το ποσοστό λίπους

Εάν κάνετε δίαιτα και έχει κολλήσει ο δείκτης της ζυγαριάς σας ένας λιποδιαλύτης μπορεί να σας βοηθήσει στο αδυνάτισμα. Απλώς όταν κάνετε χρήση ενός λιποδιαλύτη φροντίστε να παρακολουθείτε το ποσοστό του λίπους και την πρόοδο που έχετε στην απώλεια λίπους.

4 Όταν γνωρίζετε πότε να τους καταναλώνετε

Για τα περισσότερα συμπληρώματα διατροφής, η ώρα της ημέρας δεν είναι σημαντική. Απλώς μην τα μπερδεύετε: άλλο πολυβιταμίνες και άλλο λιποδιαλύτες και συμπληρώματα βοτάνων ή ουσιών (λ.χ. καφεΐνης), για τα οποία πρέπει να δίνονται σαφείς κατευθύνσεις για τη λήψη τους.

5 Όταν προσέχετε με την καφείνη

Χρειάζεται προσοχή με την κατανάλωση καφέ, τσαγιού ή κρασιού. Τα ροφήματα αυτά περιέχουν ταννίνες, οι οποίες μπλοκάρουν την απορρόφηση ορισμένων θρεπτικών στοιχείων. Επίσης, η καφεΐνη επιταχύνει τη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος κι έτσι ο οργανισμός δεν προλαβαίνει να απορροφήσει όλα τα θρεπτικά στοιχεία.

6 Όταν δεν περιμένετε να έχουν “μαγικά” αποτελέσματα από μόνα τους

Λάβετε υπόψη σας ότι δεν υπάρχει κάποιος λιποδιαλύτης που μπορεί να αντικαταστήσει μια σωστή διατροφή και ένα καλό πρόγραμμα προπόνησης. Τα λιποδιαλυτικά συμπληρώματα σας βοηθούν να κάψετε το λίπος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καίνε το λίπος για σας. Αν χρησιμοποιηθούν σωστά, μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας για απώλεια λίπους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις ετικέτες των προϊόντων και ότι τα χρησιμοποιείτε σωστά.

Όπως κάθε συμπλήρωμα διατροφής, οι αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα είναι πιθανές. Προτού λάβετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής συμβουλευτείτε πρώτα τον φαρμακοποιό ή τον γιατρό σας.