ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Κάνετε δίαιτα; Πώς θα αποφύγετε την πείνα 

Κάνετε δίαιτα; Πώς θα αποφύγετε την πείνα 

Έχετε βάλει στόχο το αδυνάτισμα; Ακολουθώντας μια δίαιτα με λιγότερες θερμίδες από όσες καταναλώνατε, μπορεί να νιώσετε συχνά το αίσθημα της πείνας, ειδικότερα στο ξεκίνημα της προσπάθειας. Σταδιακά, το αίσθημα θα μειωθεί, καθώς ο οργανισμός σας προσαρμόζεται. Σε κάθε περίπτωση, χρησιμοποιήστε τις παρακάτω τακτικές που προτείνει ο κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος Γιάννης Χρύσου. 

Αντιμετωπίστε τη συναισθηματική πείνα

Το πρόβλημα είναι πολύ σύνηθες. Υπάρχει και σε διαστήματα χωρίς δίαιτα, αλλά δεν το αξιολογείτε. Μπαίνοντας στην προσπάθεια ελέγχου, η συναισθηματική πείνα γίνεται περισσότερο αντιληπτή. Πρακτικές που μπορεί να σας κρατήσουν απασχολημένες, όπως ένας περίπατος ή απλώς η κατανάλωση νερού σε τακτικές ώρες, είναι ιδιαίτερα βοηθητικές. 

Μην ξεχνάτε τα μικρογεύματα

Μπορεί τις ώρες που εργάζεστε να μην πεινάτε. Θυμηθείτε όμως ότι πρέπει να έχετε κάποιο μικρογεύμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Έτσι θα έχετε εντονότερο μεταβολισμό και καλύτερο κορεσμό. 

Στοχεύστε στις φυτικές ίνες

Όλες οι μελέτες δείχνουν ότι όσοι καλύπτουν τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη σε φυτικές ίνες, τείνουν να τρώνε και να πεινάνε λιγότερο. Οι άντρες πρέπει να στοχεύουν σε περισσότερα από 30 γραμμάρια την ημέρα και οι γυναίκες στα 20-25 γραμμάρια. Τρόφιμα που δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινή διατροφή ‒αλλά και από κανένα γεύμα‒ είναι τα λαχανικά, τα φρούτα και τα δημητριακά ολικής άλεσης. Προτιμήστε δημητριακά πρωινού με σιτάρι και βρόμη ολικής άλεσης. Εκτός από κορεσμό λόγω των φυτικών ινών, θα σας προσφέρουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που αποδεδειγμένα εξυπηρετούν τη φυσιολογική μεταβολική λειτουργία, την παραγωγή ενέργειας και την ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. 

Σχεδιάστε τα γεύματά σας από την προηγούμενη μέρα

Ο σχεδιασμός γευμάτων έχει αποδειχθεί ότι προλαμβάνει την αύξηση του βάρους και είναι ακρογωνιαίος λίθος κάθε προσπάθειας για απώλεια. 

Μην πίνετε τις θερμίδες σας

Τα θερμιδογόνα ροφήματα προσφέρουν σημαντική ποσότητα ενέργειας, αυξάνουν απότομα τη γλυκόζη αίματος και δεν προκαλούν κορεσμό. 

Αναγνωρίστε την πραγματική πείνα

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορούν να σας οδηγήσουν να φάτε. Λοιπόν, πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν αυτό το κομμάτι πίτσας φαίνεται τόσο καλό επειδή πεινάτε πραγματικά ή για έναν εντελώς διαφορετικό λόγο;

Πρώτα, αφουγκραστείτε το σώμα σας. Η σωματική πείνα συνοδεύεται από αισθήσεις που είναι δύσκολο να μην το καταλάβετε. Το στομάχι σας το νιώθετε άδειο, αρχίζει να γουργουρίζει, ενώ η ενέργειά σας μπορεί να είναι λίγο πεσμένη. Και όσο περισσότερο χρόνο απέχετε από το τελευταίο σας γεύμα, τόσο πιο ισχυρά θα αρχίσουν να γίνονται αυτά τα σήματα.

Παρατηρήστε επίσης ποια τρόφιμα δημιουργούν το ενδιαφέρον σας. Όταν πεινάτε, ακόμη και λίγο, υγιεινά τρόφιμα όπως ένα μήλο ή ανάλατα, ωμά αμύγδαλα σας φαίνονται μια χαρά. Αλλά αν έχετε μόνο τη διάθεση για κάτι συγκεκριμένο, όπως για παράδειγμα πατατάκια μπάρμπεκιου ή μπράουνις με σοκολάτα, η επιθυμία σας να φάτε αποτελεί κάποια άλλη αιτία.

Έτσι την επόμενη φορά που πιστεύετε ότι πεινάτε, κάντε έναν έλεγχο. Ρωτήστε τον εαυτό σας:

  1. Νιώθω πεσμένη την ενέργειά μου και γουργουρίζει η κοιλιά μου;
  2. Τι θα φάω; Θα έτρωγα ακόμα και ένα μήλο;
  3. Τι μπορεί να ανακουφίσει την πείνα μου;
  4. Πως νιώθω;

Να θυμάστε: Τρώτε λίγο πριν πεινάσετε πολύ και σταματήστε όταν είστε χορτάτοι αλλά όχι φουσκωμένοι.

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Solgar Lipotropic Factors για Διάσπαση Λίπους, 50t
BEST SELLER
526 πόντους
26,95€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
461 πόντους
25,60€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
752 πόντους
32,90€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
302 πόντους
16,80€ Τιμή καταλόγου