ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Θυρεοειδίτιδα Hasimoto: Ποια συμπληρώματα έχετε αν

Θυρεοειδίτιδα Hasimoto: Ποια συμπληρώματα έχετε ανάγκη

Έχετε θυρεοειδίτιδα Hasimoto; Για να διατηρήσετε την υγεία ας επιλέξτε βιταμίνες και μέταλλα που υποστηρίζουν τα φυσιολογικά επίπεδα θυρεοειδικών ορμονών.

Τι είναι η θυρεοειδίτιδα Hashimoto; 

Η θυρεοειδίτιδα Hashimoto είναι μια αυτοάνοση πάθηση στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στον θυρεοειδή αδένα και οδηγεί σε φλεγμονή του θυρεοειδούς. Έτσι, ο θυρεοειδής παράγει λιγότερες ορμόνες και αρχίζει να παρεμβαίνει στον φυσιολογικό μεταβολισμό του σώματος. Η θυρεοειδίτιδα Hashimoto εξελίσσεται αργά και μπορεί συχνά να μην εντοπιστεί. 

Ποια είναι τα πιο συχνά συμπτώματα της θυρεοειδίτιδας Hashimoto

  • Κόπωση
  • Νωθρότητα
  • Έλλλειψη συγκέντρωσης, κακή μνήμη
  • Κατάθλιψη
  • Χλωμό, ξηρό δέρμα
  • Πρησμένο πρόσωπο
  • Βραχνή φωνή
  • Δυσκοιλιότητα
  • Μυϊκοί πόνοι
  • Αύξηση βάρους
  • Αυξημένη ευαισθησία στο κρύο
  • Αυξημένη ευαισθησία σε φάρμακα
  • Υψηλή χοληστερόλη
  • Βραδυκαρδία ή ταχυκαρδία
  • Διαταραχές περιόδου, υπερβολική αιμορραγία, υπογονιμότητα, αυξημένη συχνότητα αποβολών

 

Πέντε συμπληρώματα για τη θυρεοειδίτιδα Hashimoto

Εάν έχετε Hashimoto αυτά είναι τα πέντε συμπληρώματα που έχετε ανάγκη.

1 Ψευδαργύρος

Χωρίς την ύπαρξη ψευδαργύρου στο σώμα ο θυρεοειδής δεν μπορεί να μετατρέψει την λιγότερο δραστική ορμόνη Τ4 σε ενεργή ορμόνη Τ3. Ο υποθάλαμος εξαρτάται επίσης από τον ψευδάργυρο για να εκκρίνει ουσίες ορμονικής φύσεως και να προκαλέσει την υπόφυση να ενεργοποιήσει τον θυρεοειδή. Γενικά η υπόφυση και ο υποθάλαμος συνεργάζονται αρμονικά προκειμένου να ρυθμίσουν τη λειτουργίας του θυρεοειδούς. Πολύ λίγος ψευδάργυρος μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή λειτουργία του θυρεοειδούς. Ο ψευδάργυρος λαμβάνει μέρος σε περισσότερες από 100 διαδικασίες στον οργανισμό. Η χρόνια ανεπάρκεια ψευδαργύρου μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

2 Σελήνιο 

Το σελήνιο είναι πολύ σημαντικό για τη γενική υγεία, καθώς και για τον θυρεοειδή αδένα και τις θυρεοειδικές ορμόνες. Μια ανεπάρκεια σεληνίου μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία μετατροπής του T4 σε T3. Η ανεπάρκεια σεληνίου μπορεί να είναι σπάνια. Ωστόσο, μπορεί να αναπτυχθεί υπό ορισμένες συνθήκες. Ορισμένες καταστάσεις περιλαμβάνουν: τρόφιμα που καλλιεργούνται σε φτωχά εδάφη σεληνίου, δυσαπορρόφηση και σοβαρές γαστρεντερικές διαταραχές. Το σελήνιο βρίσκεται κυρίως σε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως κρέας, ψάρι, οστρακοειδή, αυγά και καρύδια Βραζιλίας. Η επαρκής πρόσληψη σεληνίου, ακόμη και σε συμπλήρωμα φαίνεται πως βελτιώνει τον αριθμό αντισωμάτων που προσβάλλουν το θυρεοειδή. 

3 Βιταμίνη D

Οι έρευνες δείχνουν πόσο σημαντικά είναι τα καλά επίπεδα βιταμίνης D για την υγεία μας. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην γνωρίζουν καν ότι έχουν ανεπάρκεια σε βιταμίνη D. Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να επηρεάσουν τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς. Εάν πάσχετε από αυτοάνοση πάθηση του θυρεοειδούς, μπορείτε να επωφεληθείτε από τον έλεγχο για ανεπάρκεια βιταμίνης D. Εκτός από τη λήψη καθημερινών συμπληρωμάτων βιταμίνης D, η καθημερινή έκθεση στον ήλιο μπορεί να είναι ευεργετική.

 Διαβάστε ακόμη: Ποια σημαντική βιταμίνη μας λείπει περισσότερο;

4 Προβιοτικά

Τα προβιοτικά είναι γνωστό ότι βοηθούν στο άγχος, τα συμπτώματα του εντέρου, την εξαγωγή θρεπτικών ουσιών από την τροφή μας και την εξισορρόπηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη θεραπεία του Συνδρόμου Βακτηριακής Υπερανάπτυξης του λεπτού εντέρου (SIBO), η οποία υπάρχει σε πάνω από το 50% των ασθενών του Hashimoto και μπορεί να οδηγήσει σε eντερική διαπερατότητα. Μπορείτε να λάβετε την απαραίτητη ποσότητα προβιοτικών αν καταναλώνετε τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση καθώς και με τη λήψη προβιοτικών συμπληρωμάτων. Αν μόλις ξεκινήσατε να λαμβάνετε τα προβιοτικά, πρέπει να ξεκινήσετε με χαμηλές ποσότητες, καθώς μπορεί να έχετε αυξημένα συμπτώματα αν η χλωρίδα του εντέρου σας αλλάξει πολύ γρήγορα.

5 Μαγνήσιο

Σε περίπτωση χρόνιου υποθυρεοειδισμού ο μεταβολισμός δε λειτουργεί σωστά. Έτσι, πολλές φορές δεν απορροφάται επαρκής ποσότητα μαγνησίου. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτό το θρεπτικό συστατικό αναφέρουν απίστευτη βελτίωση σε πολλά συμπτώματα! Το μαγνήσιο είναι ένα θρεπτικό συστατικό που συνήθως είναι ανεπαρκές στους ασθενείς με θυρεοειδή και μπορεί να είναι υπεύθυνο για ορισμένα συμπτώματα που ενδέχεται να οδηγήσουν σε ανωμαλίες του θυρεοειδούς. Το μαγνήσιο βοηθά στη δυσκοιλιότητα, στην αϋπνία, στους πόνους περιόδου, στις κράμπες, στο στρες, στον πονοκέφαλο και άλλα.

Μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τα ποια συμπληρώματα μπορείτε να πάρετε. 

.

 

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
428 πόντους
21,95€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
239 πόντους
12,27€ Τιμή καταλόγου