ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }}
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Θήλαστρο: 6 σημεία προσοχής προτού το αγοράσετε

Θήλαστρο: 6 σημεία προσοχής προτού το αγοράσετε

Ένα θήλαστρο μπορεί να αποδεχτεί πολύτιμος βοηθός κατά τον θηλασμό. Προτού το αγοράσετε, είναι σημαντικό να κάνετε μια έρευνα αγοράς και να επιλέξετε το κατάλληλο θήλαστρο για εσάς. Αυτά είναι τα 6 σημεία προσοχής που πρέπει να τσεκάρετε στα θήλαστρα, προτού αγοράσετε το δικό σας.

Τι είναι το θήλαστρο;

Το θήλαστρο συλλέγει μηχανικά το μητρικό γάλα όταν η μητέρα δεν μπορεί να θηλάσει από μόνη της λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας, όπως το σπάργωμα και οι πληγωμένες θηλές που δυσκολεύουν το θηλασμό, προωρότητας ή όταν χρειάζεται να αποχωριστεί το μωρό, προκειμένου να επιστρέψει στη δουλειά. Το θήλαστρο διεγείρει και αυξάνει την παραγωγή γάλακτος ενώ συμβάλλει στην διατήρηση της γαλακτοφορία με επιτυχία. Επιπλέον, κάποια θήλαστα καταπραΰνουν τα συμπτώματα του σπαργώματος και βοηθούν στην ίαση της μαστίτιδας ενώ έλκουν προς τα έξω τις επίπεδες ή εισέχουσες θηλές.

Τα είδη των θηλάστρων

Στην αγορά θα βρείτε αυτά τα βασικά είδη:

  • Χειροκίνητο: Ιδανικό για να το χρησιμοποιείτε περιστασιακά, τις μέρες που θα χρειαστεί να λείψετε για μερικές ώρες.
  • Ηλεκτρικό ή ηλεκτρονικό: Αν επιστρέφετε σύντομα στη δουλειά και θέλετε να δημιουργήσετε μια τράπεζα μητρικού γάλακτος τότε το ηλεκτρικό ή ηλεκτρονικό θήλαστρο διπλής άντλησης, που διαθέτει ταχύτητα, εξοικονομεί χρόνο και δεν σας κουράζει είναι καλή επιλογή. Επίσης, είναι καλή επιλογή εάν τα ταίσματα με θήλαστρο ξεπερνούν τα 3 ημερησίως.
  • Επαγγελματικό (νοσοκομειακού τύπου): Είναι ιδανικό για συχνή και συστηματική χρήση. Έχει καλύτερη και ασφαλέστερη απόδοση, καθώς ενεργοποιεί περισσότερο το στήθος, είναι ωστόσο πολύ ακριβό γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο ενοικιάζεται.
  • Μονής ή διπλής άντλησης: Αφορά όλων των ειδών τα θήλαστρα. Η διπλή άντληση εξοικονομεί χρόνο και βοηθά στην αύξηση της παραγωγής γάλακτος. Αντλώντας ταυτόχρονα και από τα δύο στήθη, αυξάνει τις ορμόνες παραγωγής γάλακτος.

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο θήλαστρο: 6 σημεία προσοχής προτού το αγοράσετε

Δεν χρειάζονται όλες οι μητέρες ακριβό θήλαστρο ούτε επαγγελματικό. Υπάρχουν διάφορα μοντέλα ανάλογα με τις ανάγκες σας. Απλώς προτού αγοράσετε ένα θήλαστρο φροντίστε να προσέξε τα εξής:

1 Να είναι δοκιμασμένο και αξιόπιστο

Ανάλογα με τις ανάγκες σας επιλέξτε ένα θήλαστρο που να είναι ιδανικό είτε για περιστασιακή άντληση είτε για συστηματική χρήση. Τα καλά θήλαστρα έχουν διάφορες ταχύτητες για να μπορείτε να ρυθμίσετε την τέλεια ταχύτητα για εσάς και μιμούνται τη θηλαστική κίνηση του μωρού για να τονωθεί η εξαγωγή του γάλακτος.

2 Να είναι βολικό και εύκολο στη χρήση

Φροντίστε να είναι ιδιαίτερα άνετο στον εξαιρετικά ευαίσθητο μαστικό ιστό, να μπορείτε να το χειρίζεστε χρησιμοποιώντας μόνο το ένα χέρι και η συναρμολόγηση και ο καθαρισμός του να χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά.

3 Να είναι φορητό

Θα σας βοηθήσει να αντλήσετε το μητρικό γάλα, άνετα και γρήγορα, ακόμη και εν κινήσει. Καλό είναι να διαθέτει συμπαγή σχεδιασμό και με λειτουργία μπαταρίας ώστε, εάν χρειαστεί, να το πάρετε μαζί σας σε κάποιο ταξίδι να μπορείτε να ταίσετε το μωρό.

4 Να έχει διάφορα μεγέθη χοάνης

Κάθε μητέρα χρειάζεται το προσωπικό της μέγεθος χοάνης. Αυτό είναι σημαντικό να μην πονάει και να αντλεί αποτελεσματικά το μητρικό γάλα από το στήθος σας, σε συντομότερο χρονικό διάστημα. Η χοάνη θα πρέπει να περιβάλλει τη θηλή σας αλλά και να αφήνει αρκετό χώρο ώστε να μην ακουμπάει στα τοιχώματα και να μπορεί να κινείται άνετα μπροστά και πίσω.

5 Να φέρει την ένδειξη «BPA free»

Όλα τα εξαρτήματα, που έρχονται σε επαφή με το μητρικό γάλα, πρέπει να είναι είναι 100% χωρίς BPA, εύκολα στον καθαρισμό, ανεξαρτήτως αν τα βράσετε, τα απολυμάνετε ή τα καθαρίσετε χρησιμοποιώντας τα σακουλάκια αποστείρωσης μικροκυμάτων.

6 Να διαθέτει εξαρτήματα

Το θήλαστρο θα πρέπει να αποτελείται από τη χοάνη και το μπουκάλι. Κάποια προσφέρουν το συνδετικό, τη βαλβίδα, τη μεμβράνη, το cup και το σωληνάκι. Επιπλέον, ελέγξε εάν έχει ενσωματωμένη μπαταρία (στα χειροκίνητα) έτσι ώστε να μην χρειαστείτε πρίζα κατά την άντληση. Δείτε εάν είναι συμβατό με άλλες μάρκες όσον αφορά τα μπουκάλια αποθήκευσης.

Η ομάδα του boxpharmacy σας προτείνει:

Mini Electric Ηλεκτρικό Θήλαστρο της Medela

To ηλεκτρικό θήλαστρο Mini Electric της Medela είναι ιδανικό για βραχυπρόθεσμη ή για περιστασιακή χρήση.

Κλασσικό Θήλαστρο 150ml, 0m+ της Chicco

Είναι εύκολο στην χρήση και εξάγει το γάλα εύκολα και αποτελεσματικά. Έχει βαλβίδα ρύθμισης ροής που επιτρέπει να επιλέγετε την ένταση του πιπιλίσματος, ώστε να μην τραβάει τις θηλές. Η συσκευή απαρτίζεται από λίγα μέρη που αποστειρώνονται και καθαρίζονται υγιεινά και με ασφάλεια.
 

Πλήρες Ηλεκτρονικό Θήλαστρο της Avent

Η αντλία απαλής άντλησης μιμείται το φυσικό θηλασμό του μωρού σας, για άνετη αποτελεσματικότητα. Κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με μαλακό μαξιλαράκι μασάζ 5 πετάλων. Μόνο τα ηλεκτρονικά θήλαστρα της Philips AVENT διαθέτουν μοναδική μνήμη που μαθαίνει και συνεχίζει τον προσωπικό σας ρυθμό άντλησης για μέγιστη άνεση.

Σημαντικό!

Πριν χρησιμοποιήσετε το θήλαστρο πλένετε πολύ καλά τα χέρια σας και υγραίνετε τη χοάνη για να πετύχετε καλύτερη εφαρμογή. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή και μην επιλέγετε υψηλότερο επίπεδο αναρρόφησης από εκείνο που σας κάνει να νιώθετε άνετα. Ο πόνος και η δυσφορία εμποδίζουν τη ροή του γάλακτος.

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει