ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Η πρώτη του κρέμα: Τί να προσέχετε όταν αγοράζετε

Η πρώτη του κρέμα: Τί να προσέχετε όταν αγοράζετε κρέμες για το μωρό σας

Εάν έχετε μπει στον 5ο μήνα σταδιακά και ομαλά θα βάλετε στηδιατροφή του μωρού σας τις πρώτες του κρεμούλες. Μάθετε τί να προσέχετε όταν αγοράζετε κρέμες για το μωρό σας.

To γάλα είναι η μόνη τροφή που χρειάζεται και μπορεί να αφομοιώσει τους πρώτους πέντε με έξι μήνες το μωρό σας. Μετά, λόγω της γρήγορης ανάπτυξης, ο οργανισμός του απαιτεί περισσότερες θερμίδες, σίδηρο και αλλά θρεπτικά συστατικά, όπως ψευδάργυρο, φυλλικό οξύ, βιταμίνες Α και C. Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για να περάσει σε στερεές τροφές και να δοκιμάσει την πρώτη του κρέμα. Για το μωρό η εισαγωγή της κρέμας στη διατροφή του είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία: η υφή του φαγητού, το κουτάλι, η απαιτούμενη απόσταση από το στήθος της μαμάς, η κατάποση. Δείτε τί να προσέχετε όταν αγοράζετε κρέμες για το μωρό σας και πώς να το ταίσετε σωστά.

1 Ακολουθείτε τις οδηγίες

Παρασκευάζετε τις κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία ώστε να έχουν την ιδανική υφή και θερμοκρασία για το μωρό. Η σωστή δοσολογία προσφέρει στο βρέφος τα θρεπτικά που χρειάζεται. Εάν προσθέτετε μητρικό γάλα κατά την παρασκευή τους μη ζεσταίνετε το μητρικό γάλα πάνω από τους 40° C για να διατηρηθούν οι πολύτιμες θρεπτικές αξίες.

 

2 Κοιτάτε την ετικέτα

Αγοράζετε κρέμες χωρίς προσθήκη αρωμάτων, συντηρητικών, χρωστικών, συντηρητικών, τροποποιημένου αμύλου καθώς και ζάχαρης για να αποφύγετε τον κίνδυνο παχυσαρκίας.

3 Εάν το μωρό έχει παρουσιάσει κάποια αλλεργία

Επιλέξτε μία κρέμα χωρίς γάλα, χωρίς γλουτένη, χωρίς πρόσθετη κρυσταλλική ζάχαρη που να περιέχει σίδηρο και ιώδιο.

4 Προτιμήστε βιολογικές κρέμες

Επιλέξτε κρέμα από δημητριακά βιολογικής καλλιέργειας ολικής αλέσεως που είναι πολύτιμα για την υγεία του μωρού σας, χωρίς χημική επεξεργασία ή συνθετικά λιπάσματα ταχείας αποδέσμευσης. Το άμυλο των δημητριακών αποδομείται προσεκτικά με την εφαρμογή θερμότητας και υγρασίας και αξιοποιείται πιο εύκολα από το βρέφος. Χάριν στη χρήση ολόκληρου του σπόρου διατηρούνται σε μεγάλο βαθμό τα θρεπτικά και δραστικά στοιχεία του φύτρου.

5 Μην το μπουκώνετε
Δίνετε την κρέμα του όταν είναι η ώρα του να φάει και όταν πεινάει. Επίσης, μην το πιέζετε να φάει όλη την κρέμα του. Μην ξεχνάτε πως το στομάχι του μωρού είναι πολύ μικρό γι’ αυτό σεβαστείτε την επιθυμία του να φάει όσο θέλει.

6 Κάνετε πάντα μία δοκιμή
Δοκιμάζετε πάντα το φαγητό πριν το προσφέρετε για να μην είναι καυτό.

7 Μη βιάζεστε να το ταΐσετε
Δώστε του χρόνο να ανακαλύψει πώς είναι η νέα εμπειρία του ταίσματος με το κουτάλι.

8 Φτιάξτε περιβάλλον
Ταΐζετε το μωρό πάντα στο καρεκλάκι, μακριά από πηγές θορύβου και ερεθίσματα που μπορεί να τραβήξουν την προσοχή του.

9 Μη ρίχνετε την κρέμα στο μπιμπερό του
Αποφεύγετε να βάζετε τις κρέμες στο μπιμπερό ανοίγοντάς του μεγαλύτερη τρύπα. Το μωρό πρέπει να εξοικειωθεί με το κουταλάκι. Επίσης, παρασκευάζετε φρέσκια κρέμα κάθε φορά. Μην ξαναχρησιμοποιείτε την κρέμα που δεν καταναλώθηκε και μην ζεσταίνετε τις κρέμες σε φούρνους μικροκυμάτων.

10 Μην βάζετε το νερό στο μπιμπερό
Χρησιμοποιείτε ποτηράκι για να του δίνετε νερό. Είναι καλό να συνδυάσει το μπιμπερό μόνο με το γάλα.

Διαβάστε σχετικά: Τα 6 Πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε σε ένα μπιμπερό

Το Box Pharmacy σας προτείνει