ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Ευαίσθητη επιδερμίδα: Πώς να την προστατέψετε από

Ευαίσθητη επιδερμίδα: Πώς να την προστατέψετε από το κρύο

Τον χειμώνα που η θερμοκρασία πέφτει και κάνει κρύο, το σώμα και το πρόσωπό σας έχουν ανάγκη από προστασία και ενυδάτωση. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από το τράβηγμα, τη φαγούρα και το τσούξιμο δείτε πώς να προστατέψετε από το κρύο την ευαίσθητη επιδερμίδα σας.

Στη διάρκεια του χειμώνα ο κρύος αέρας σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά υγρασίας συμβάλλουν στη μεγαλύτερη εξάτμιση νερού και προκαλούν ξηρότητα στην επιδερμίδα. Οι ψυχρές θερμοκρασίες μειώνουν την υγρασία, γεγονός που αφυδατώνει την επιδερμίδα σας ενώ η εσωτερική θέρμανση μπορεί να ξηράνει τον αέρα στο περιβάλλον που ζείτε και εργάζεστε. Τα ζεστά ντους και τα μπάνια συμβάλλουν στην ξηρότητα του δέρματος, ενώ τα πολλά μάλλινα και συνθετικά ρούχα, που φοράτε, μπορούν να προκαλέσουν τριβή στο δέρμα και να δημιουργήσουν δερματίδες εξ επαφής. Επομένως, δεν είναι περίεργο που υποφέρετε από κοκκινίλες, τσούξιμο, φαγούρα και ερεθισμούς, όταν η θερμοκρασία πέφτει! Γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να δώσετε σημασία στην ενυδάτωση και να προστατέψετε την ευαίσθητη επιδερμίδα σας από το κρύο. Αυτές οι έξυπνες και απλές κινήσεις θα σας βοηθήσουν. 

Καθαρίζετε την επιδερμίδα σας

Εξαλείψτε τα αλλεργιογόνα που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας. Καθαρίζετε την επιδερμίδα σας απαλά για να μη διαταράξετε το προστατευτικό της φράγμα. Αντί να χρησιμοποιείτε “σκληρά” καθαριστικά, προτιμήστε ένα που βασίζεται σε φυσικά συστατικά και δεν απορροφά την υγρασία από την επιδερμίδα. Δοκιμάστε το Gel d' Eau Micellaire Demaquillant Απαλό Τζελ Ντεμακιγιάζ Σχεδιασμένο για την Ευαίσθητη Επιδερμίδα της La Roche – Posay. Καθαρίζει σε βάθος, καταπραΰνει και χαρίζει αίσθηση φρεσκάδας.

Δώστε σημασία στη σωστή ενύδατωση

Η χρήση ενυδατικής κρέμας για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες είναι η πρώτη γραμμή άμυνας. Επιλέξτε κάποια με μαλακτικούς, ενυδατικούς και μη αποφρακτικούς παράγοντες για την φροντίδα του δέρματος, τα οποία καταπραΰνουν και να ενυδατώνουν την επιδερμίδα σας αφήνοντάς την να αναπνέει. Χρησιμοποιήστε φυσικά αποτελεσματικά προϊόντα για τη φροντίδα του δέρματος. Να είστε προσεκτικοί σχετικά με τη χρήση προϊόντων που περιέχουν σκληρά χημικά συστατικά. Προτιμήστε έλαια, επειδή η λιποφιλική τους σύσταση διαπερνά ευκολότερα την επιφάνεια της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να αποτρέπουν την απώλεια υγρασίας. Για εντατική ενυδάτωση προτιμήστε συνθέσεις με έλαιο άγριου τριαντάφυλλου, έλαιο από αβοκάντο, το έλαιο jojoba το βράδυ. Δοκιμάστε το Essential Oil - Αιθέριο Έλαιο Τριαντάφυλλο της Darphin για αποτελεσματική ενυδάτωση. Το Huile Prodigieuse της Nuxe θρέφει, επανορθώνει, απαλύνει με υπέροχο αισθησιακό άρωμα. Η μοναδική του σύνθεση με 30 φυτικά έλαια και βιταμίνη Ε, θρέφει επιδιορθώνει και απαλύνει πρόσωπο, σώμα και μαλλιά με μια μόνο κίνηση.

Κάντε προσεκτικά απολέπιση

Για να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας σε βάθος, η απολέπιση είναι αναγκαία, επειδή απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και βοηθά την ενυδατική σας να απορροφηθεί καλύτερα. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να προσέξετε το χειμώνα είναι να μην κάνετε συνέχεια απολέπιση. Μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για να μην αφαιρέσει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας σας και διαταράξει τη φυσική ισορροπία της υγρασίας. Δοκιμάστε την Απολεπιστική Κρέμα Καθαρισμού & Λάμψης Scrub Άγριο Τριαντάφυλλο της Korres. Το έλαιο από τριαντάφυλλο είναι πλούσιο σε λινολεϊκό και λινολενικό οξύ, κάτι που του προσδίδει σημαντικές αναπλαστικές, ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα σχηματίζει ένα προστατευτικό φιλμ πάνω στην επιδερμίδα.

Προστατέψτε τα χέρια σας

Το δέρμα στα χέρια σας είναι πιο λεπτό από ότι στα άλλα μέρη του σώματος και έχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες σε σχέση με το πρόσωπο, που να μπορούν να αναπληρώνουν την υγρασία. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο δύσκολο να διατηρείτε τα χέρια σας ενυδατωμένα, γι 'αυτό φοράτε πάντα γάντια όταν βγαίνετε έξω. Ακόμα κι αν είναι να μπείτε στο αυτοκίνητο. Έχετε πάντα στη τσάντα σας το Βάλσαμο Προστασίας από το Κρύο - Wind Und Wetter Balsam της Weleda. Περιέχει βιολογικό αμυγδαλέλαιο και λανολίνη, που έχουν ενυδατικές ουσίες παρόμοιες με του δέρματος, και σχηματίζουν ένα φυσικό προστατευτικό φράγμα, εκχύλισμα βιολογικής καλέντουλας πουδρα καταπραϋντικά.

Φοράτε αντηλιακό

Η προστασία από τον ήλιο δεν πρέπει να γίνεται μόνον το καλοκαίρι. Ο ήλιος τον χειμώνα μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα σας εξίσου το ίδιο, από την αντανάκλαση του χιονιού. Εφαρμόστε ένα αντηλιακό προσώπου ευρέως φάσματος στην επιδερμίδα σας, περίπου 30 λεπτά, πριν βγείτε έξω, στο κρύο.

Κάντε χλιαρά ντους

Μπορεί να μην υπάρχει τίποτα καλύτερα από ένα ωραίο ζεστό μπάνιο μετά από μία εξουθενωτική κρύα μέρα. Αλλά η θερμότητα, από το ζεστό ντους ή το λουτρό σας, μειώνει τα λιπίδια της επιδερμίδας, οδηγώντας σε απώλεια υγρασίας. Κρατήστε τη θερμοκρασία χλιαρή και προσθέστε βρώμη στο μπάνιο σας για να ανακουφιστείτε από την ξηρότητα της επιδερμίδας. Το Dermexa Καταπραϋντικό Υγρό Καθαρισμού για Ατοπικές Επιδερμίδες της Aveeno περιέχει φυσικό εκχύλισμα βρώμης και κολλοειδής βρώμη, με πλούσιους μαλακτικούς παράγοντες που απαλύνουν και βοηθούν στην καταπράυνση της ερεθισμένης, ξηρής ή με τάση ατοπίας επιδερμίδα.

Πίνετε πολύ νερό

Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι χρειάζονται να πίνουν πολύ νερό τους καυτούς καλοκαιρινούς μήνες. Κι όμως, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η επιδερμίδα σας σίγουρα θα σας ευχαριστήσει αν την ενυδατώνετε επαρκώς! Αντικαταστήστε τον καθημερινό σας καφέ με φρεσκοστημένους χυμούς. Η καφεΐνη συμβάλει στην αφυδάτωση της επιδερμίδας, σε αντίθεση με τους χυμούς που θα ενυδατώσουν τον οργανισμό σας και θα σας χαρίσουν βιταμίνες.

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
870 πόντους
59,00€ Τιμή καταλόγου