ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Ενισχύστε την όρασή σας με αυτά τα 7 θρεπτικά συστ

Ενισχύστε την όρασή σας με αυτά τα 7 θρεπτικά συστατικά

Η όρασή σας είναι από τις σημαντικότερες αισθήσεις, που σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε τον κόσμο γύρω σας. Η διατήρηση της οπτικής σας υγείας και η καλή  όραση απαιτούν καλή διατροφή. Αυτά τα 7 θρεπτικά συστατικά προσφέρουν ιδιαίτερα οφέλη στην όρασή σας.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία των ματιών σας είναι να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, και με ελάχιστα κορεσμένα λιπαρά και ζάχαρη. Εκτός από τις βιταμίνες, χρειάζεστε ψευδάργυρο και σελήνιο, που συμβάλλουν στην προστασία του αμφιβληστροειδούς. Δείτε με ποια θρεπτικά συστατικά μπορείτε να ενισχύσετε και να τονώσετε την όρασή σας.

1 Βιταμίνη Α και β-καροτένιο

Η βιταμίνη Α (ρετινόλη) είναι απαραίτητη για την υγεία των ματιών. Το βήτα-καροτένιο από τα φρούτα και τα λαχανικά μετατρέπεται στον οργανισμό μας σε βιταμίνη Α. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε β-καροτένιο περιλαμβάνουν τα καρότα, το σπανάκι, το καλαμπόκι, το μπρόκολο, τις ντομάτες, τα πράσινα πικραλίδα, τα μάνγκο, τα βερίκοκα, τις κολοκύθες και σχεδόν όλα τα πορτοκαλί και τα κίτρινα φρούτα και λαχανικά, καθώς και σκούρα, φυλλώδη πράσινα φύλλα. Άρθρο στο American Journal of Clinical Nutrition διαπίστωσε ότι τα πορτοκαλί φρούτα (όπως τα μάνγκο και τα βερίκοκα) είναι πιο αποτελεσματικά στην αύξηση των επιπέδων βιταμίνης Α και β-καροτενίου από τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Δοκιμάστε το: EyeVit Plus για Υγιή Μάτια (30 Κάψουλες) της Health Aid. Περιέχει Βιταμίνη Α (δυναμώνει την όραση), Βιταμίνη Ε (αντιοξειδωτική κατά των ελεύθερων ριζών), Βιταμίνη D (ενισχύει την όραση), Βιοφλαβονοειδή (προστασία τριχοειδών αγγείων), Ωμέγα-3 (μειώνεται ο κίνδυνος της υψηλής πίεσης των ματιών), Ψευδάργυρος (μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καταρράκτη και των ωχρών κηλίδων), Λουτεϊνη, Ζεοξανθίνη & σπόροι σταφυλιού (φυσικά αντιοξειδωτικά), Μπίλμπερρυ ([προστετεύει από την καταπόνηση & την κούραση).

2 Λουτεΐνη και Ζεαξανθίνη

Δύο άλλες καροτενοειδείς ενώσεις, η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, βρίσκονται επίσης σε τρόφιμα πλούσια σε β-καροτένιο και είναι γνωστό ότι υποστηρίζουν την υγεία των ματιών. Τόσο η λουτεΐνη όσο και η ζεαξανθίνη είναι συγκεντρωμένες στον αμφιβληστροειδή χιτώνα, υποδηλώνοντας μια πιθανή βιολογική προστατευτική λειτουργία. Η λουτεΐνη αποτελεί ένα καροτενοειδές κίτρινου χρώματος, το οποίο δεν παρασκευάζεται από τον οργανισμό και για τον λόγο αυτό πρέπει να λαμβάνεται μέσω της διατροφής ή των συμπληρωμάτων διατροφής. Όπως όλα τα καροτενοειδή, η λουτεΐνη αποτελεί ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό, συμβάλλοντας στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών. Αυτός ο βιολογικός ρόλος της λουτεΐνης είναι ιδιαίτερα σημαντικός, αφού η λουτεΐνη ανευρίσκεται σε υψηλές συγκεντρώσεις στην ωχρά κηλίδα. Η ωχρά κηλίδα αποτελεί το τμήμα του αμφιβληστροειδούς που είναι υπεύθυνο για την λεπτομερή όραση. Εκτός της αντιοξειδωτικής δράσης της, η λουτεΐνη δρα και ως φυσικό φίλτρο της υπεριώδους ακτινοβολίας προστατεύοντας την ωχρά κηλίδα. Μερικές μελέτες έχουν βρει ότι η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη είναι πιο βιο-διαθέσιμες όταν μαγειρεύονται. Έτσι τρώγοντας μερικά πλούσια σε καροτενοειδή λαχανικά σε συνδυασμό με πράσινους χυμούς μπορεί να συμβάλλουν στην προώθηση της βέλτιστης διαιτητικής πρόσληψης αυτών των φυτοθρεπτικών συστατικών. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition διαπίστωσε ότι οι άνδρες που είχαν την υψηλότερη κατανάλωση λουτεΐνης και ζεαξανθίνης μείωσαν τον κίνδυνο καταρράκτη έως και 19%. Τα τρόφιμα που παρέχουν την ισχυρότερη προστασία είναι το μπρόκολο και το σπανάκι.

Δοκιμάστε: Το Vitabiotics Visionace Plus Omega 3 για την Υγεία των Ματιών. Ισχυρός συνδυασμός αντιοξειδωτικών στοιχείων, λουτεΐνης, βοτάνων και αμινοξέων. Προστατεύουν από ποικίλες ελεύθερες ρίζες και βαρέα μέταλλα, βελτιώνουν την οφθαλμική κυκλοφορία και βοηθούν στην ισχυροποίηση της όρασης. Χρήσιμο για προστασία από εκφυλιστικές καταστάσεις των οφθαλμών. Επίσης το Eyewise για Καλή Όραση (60 Ταμπλέτες) της Lamberts. Το Eyewise παρέχει 10mg λουτεΐνης (καθαρή, ελεύθερης μορφής) ανά ταμπλέτα, καθιστώντας το προϊόν ένα από τα δυνατότερα στην αγορά. Επίσης περιέχει τιτλοδοτημένο εκχύλισμα από μύρτιλο (bilberry), σπόρους κόκκινου σταφυλιού (grapeseed) και βατόμουρο (blackberry) τα οποία διαθέτουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ιδιαίτερα στον οφθαλμό.

3 Ρεσβερατρόλη

Τα καροτενοειδή δεν είναι οι μόνες ενώσεις που προστατεύουν την υγεία των ματιών σας. Η ρεσβερατρόλη, ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στα κόκκινα σταφύλια, δείχνει ότι μπορεί να προστατεύσει τα μάτια από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, που σχετίζεται με την ηλικία.

Διαβάστε ακόμη: 5 τρόποι για να σώσετε τα μάτια σας από τον ήλιο

4 Ω-3 λιπαρά οξέα

Τα λιπαρά οξέα (τα δομικά στοιχεία του λίπους) είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή και τη λειτουργία των κυττάρων, των μυών, των νεύρων και των οργάνων. Είναι επίσης απαραίτητα για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, της πήξης του αίματος και του καρδιακού ρυθμού. Τα σώματά μας μπορούν να παράγουν μερικά μόνο λιπαρά οξέα, αλλά άλλα λιπαρά οξέα πρέπει να λαμβάνονται μέσω της διατροφής. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία των ματιών από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Μια μεγάλη ευρωπαϊκή μελέτη διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που έτρωγαν λιπαρά ψάρια τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα μείωσαν τους κινδύνους εμφάνισης νεοαγγειακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας κατά το ήμισυ, σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν ψάρια λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα. Ο κίνδυνος ξηροφθαλμίας μπορεί επίσης να μειωθεί με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Δοκιμάστε: Το Visionace Plus της Vitabiotics, αποτελεί μια διπλή συσκευασία που περιλαμβάνει τις ταμπλέτες Visionace μαζί με κάψουλες με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και έξτρα εστέρες λουτεΐνης.

5 Ανθοκυανίνη

Το μύρτιλλο είναι ένα μικρό μπλε φρούτο του δάσους, που πλέον καλλιεργείται σε πολλές χώρες. Όπως έχει αποδειχθεί, το εκχύλισμα από μύρτιλλο βελτιώνει την κυκλοφορία στα τριχοειδή αγγεία. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην όξυνση της νυχτερινής όρασης. Έχει μεγάλη συγκέντρωση σε ανθοκυανίνη, τη χρωστική ουσία που του δίνει το μπλε χρώμα, η οποία έχει συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου για διάφορες παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος και των ματιών, αλλά και την καταπολέμηση της οξείδωσης. Έρευνες έδειξαν ότι εκτός από το να βοηθάει στη βελτίωση της όρασης, το μύρτιλλο καθαρίζει το αίμα, ρίχνει τα επίπεδα της χοληστερόλης, αναζωογονεί τα κύτταρα του οργανισμού και καθυστερεί τη γήρανση. Για το λόγο αυτό, το θαυματουργό αυτό φρούτο ονομάστηκε «ελιξήριο της νεότητας».

Δοκιμάστε το: Bilberry Extract Συμπλήρωμα Διατροφής με Εκχύλισμα Μύρτιλλου της Solgar.

6 Ψευδάργυρος

O ψευδαργύρος βοηθά τον οργανισμό σας να απορροφήσει τη βιταμίνη Α και βοηθά επίσης πολλά αντιοξειδωτικά να μειώσουν τον αριθμό των ελεύθερων ριζών. Ο ψευδάργυρος έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει από την εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και τη νυκταλωπία. Καλές πηγές ψευδαργύρου είναι τα στρείδια και άλλα θαλασσινά, μοσχάρι, αυγά. Ωστόσο, αποφεύγετε τη λήψη υψηλών δόσεων ψευδαργύρου (πέραν των 100 mg ημερησίως) χωρίς τη συμβουλή του γιατρού σας. Ενώ ο ψευδάργυρος είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία, οι υψηλές δόσεις έχουν συσχετιστεί με ανεπιθύμητες ενέργειες όπως μειωμένη ανοσολογική λειτουργία. Επιπλέον, ο ψευδάργυρος και το σελήνιο συμβάλλουν στην προστασία από το γλαύκωμα, μια κατάσταση που σχετίζεται με αυξημένη πίεση στο μάτι, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη οπτικών νεύρων και τύφλωση.

7 Σελήνιο

Το σελήνιο είναι ένα μέταλλο που βοηθά τον οργανισμό σας να απορροφά τη βιταμίνη Ε. Επίσης, το σελήνιο μπορεί να συμβάλλει στην προστασία του φακού του ματιού και να προλάβει τον καταρράκτη που σχετίζεται με την ηλικία, σύμφωνα με μελέτη. Καλές πηγές τροφίμων του σεληνίου περιλαμβάνουν φιστίκια Βραζιλίας, στρείδια και άλλα θαλασσινά.

Διαβάστε ακόμη: Τα μάτια σας τσούζουν. Μήπως δεν είναι ξηροφθαλμία;

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
545 πόντους
33,00€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
1385 πόντους
71,10€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
428 πόντους
16,02€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
155 πόντους
6,44€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
877 πόντους
50,62€ Τιμή καταλόγου