ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Ενέργεια στη στιγμή: Ποιες τροφές σας κουράζουν;

Ενέργεια στη στιγμή: Ποιες τροφές σας κουράζουν;

Καταναλώνετε κάποιες τροφές για να αποκτήστε τη χαμένη σας ενέργεια αλλά στην πραγματικότητα έχετε ακριβώς το αντίθετο; Δείτε ποιες τροφές σας κουράζουν και πώς μπορείτε να το αντισταθμίσετε.

1 Ενεργειακά ποτά

Τα ενεργειακά ποτά μπορεί να σας δώσουν μια προσωρινή ώθηση ενέργειας, αλλά μόλις η καφεΐνη απορροφηθεί από τον οργανισμό θα αισθάνεστε πιο εξαντλημένοι από ποτέ! Σας λείπει ενέργεια καθημερινά; Πάρτε καλύτερα μία πολυβιταμίνη. Η extra πολυβιταμίνη Multi+Multi Εxtra της Power Health για επιπλέον δραστική ενίσχυση και στήριξη του οργανισμού, για τις απαιτητικές ημέρες. Περιέχει όλες τις απαραίτες βιταμίνες τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία για να σας βοήθησει να ενισχυθείτε και γεμάτοι έξτρα ενέργεια και δύναμη να ανταπεξέλθετε δυναμικά στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Το Energy Now της Power Health είναι ένα φυσικό, τονωτικό συμπλήρωμα διατροφής με Guarana, Yerba Mate, Q10 και βιταμίνες Β6, Β12 που τονώνει σώμα και διάθεση και σας  γεμίζει στη στιγμή με ενέργεια που διαρκεί για ώρες!

2 Τα επεξεργασμένα τρόφιμα

Η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι βάζει βόμβα στην ενέργειά σας. Είναι ατυχές το γεγονός ότι πολλοί ξεκινούν με γλυκό πρωινό που περιλαμβάνει δημητριακά (έχουν αρκετή ζάχαρη), κέικ, κρουασάν ή μπισκότα. Όταν καταναλώνετε πολλή ζάχαρη, οι απλοί υδατάνθρακες αφομοιώνται γρήγορα από τον οργανισμό, η γλυκόζη του αίματος αυξάνεται, και στη συνέχεια το μυαλό σας σταματά να παράγει ορεξίνη (λέγεται και υποκρετίνη). Πρόκειται για μία πρωτεΐνη που λειτουργεί στον εγκέφαλο σαν ορμόνη, εκκρίνεται από ένα είδος εγκεφαλικών κυττάρων που ονομάζονται νευρώνες ορεξίνης και βρίσκονται στην υπόφυση κι όταν παράγεται νιώθετε ενέργεια και γεμάτοι ζωντάνια. Όταν σταματά η παραγωγή της νιώθετε υπνηλία και είστε υποτονικοί. Αν νιώθετε συνεχώς κουρασμένοι προσθέστε τροφές που περιέχουν σύμπλεγμα βιταμινών Β. Επιπλέον το Σύμπλεγμα Βιταμίνης Β της Superfoods αποτελείται από οκτώ υδατοδιαλυτές βιταμίνες. Η B1 λειτουργεί ως συνένζυμο για την παραγωγή ενέργειας στον οργανισμό, η Β2 συμβάλλει στην καλή λειτουργία του μυϊκού και του νευρικού μας συστήματος, η Β3 χρησιμοποιείται σε συνθήκες κατάθλιψης, άγχους, η Β5 δρα κατά του στρες, ενώ διατηρεί σε υψηλά επίπεδα την ελαστικότητα στο δέρμα, η  B6 είναι αναγκαία για τις κυτταρικές λειτουργίες, η Β7 βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών και είναι χρήσιμη κατά της τριχόπτωσης, η Β9 συμμετέχει στηνσύνθεση των DNA και RNA και βοηθά στον μεταβολισμό και τέλος, η Β12 βοηθά παραγωγή των ερυθρών και των λευκών κυττάρων του αίματος, δίνει ενέργεια και τονώνει τη μνήμη.

3 Λιπαρά και τηγανητά

Τα γεύματα που είναι πλούσια σε λίπος, όπως αυτά που είναι τηγανητά, δεν κάνουν καλό στη λειτουργία του εγκεφάλου σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η υψηλή σε λιπαρά τρόφιμα διατροφή μπορεί να προκαλέσει κόπωση βραχυπρόθεσμα και μειωμένη γνωστική απόδοση σε μακροπρόθεσμη βάση. Η πολυβιταμίνη A to Z της HealthAid παρέχει εξισορροπημένες βιταμίνες και συμπληρώματα μετάλλων, για τις απαιτήσεις του σώματος σε καθημερινή βάση. Η έλλειψη τους εμφανίζεται στον οργανισμό με αδυναμία, κούραση και εξουθένωση καθώς και στην καλή εμφάνιση του δέρματος.

4 Κόκκινο κρασί και αλκοόλ

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο συστήνεται ένα ποτήρι κρασί πριν τον ύπνο σε ενήλικες που παρουσιάζουν δυσκολία να κοιμηθούν. Το αλκοόλ είναι ένα ισχυρό κατασταλτικό που συχνά μπορεί να οδηγήσει σε υπνηλία. Ωστόσο, το αλκοόλ έχει πολλές επιδράσεις που υπερβαίνουν την κατευναστική δράση του. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι το αλκοόλ μπορεί να αλλάξει τις συνήθειες του ύπνου και να σας προκαλέσει κόπωση. Λίγα ποτά μπορεί να σας αναγκάσουν να περάσετε περισσότερο χρόνο στο στάδιο του βαθύ ύπνου, και λιγότερο χρόνο στα στάδια REM που είναι αναγκαία για τη βελτίωση της μνήμης και εγρήγορσης την επόμενη μέρα. To ΤΟΝΟΤΙL με 4 αμινοξέα τονώνει αποτελεσματικά τον οργανισμό και βελτιώνει τη διάθεση, ξεκουράζει από τη σωματική, ψυχική και πνευματική κόπωση, καταπολεμά τη νευρική υπερένταση και υποβοηθεί την ανάρρωση μετά από εγχείρηση ή οποιαδήποτε ασθένεια. Επίσης, εξασφαλίζει την καθημερινή χορήγηση πολύτιμων αναπλαστικών ουσιών (βασικών αμινοξέων) στον οργανισμό. Η πολυβιταμίνη Female Multiple της Solgar καλύπτει τις εξειδικευμένες ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας και, εκτός των άλλων διατροφικών στοιχείων, προμηθεύει με ασβέστιο, μαγνήσιο, βιταμίνη D και βόριο, ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν στην διατήρηση της υγείας των οστών.

5 Τροφές  χαμηλές σε σίδηρο

Τα  χαμηλά επίπεδα σιδήρου στο αίμα, είναι ένας κύριος ένοχος της κόπωσης, ιδίως για τις γυναίκες. Ενώ υπάρχει ένας αριθμός αιτιών του πεσμένου σιδήρου που κυμαίνονται από την έμμηνο ρύση μέχρι σε ασθένειες του μυελού των οστών, τα τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε σίδηρο είναι μια εξαιρετικά κοινή αιτία για την κόπωση. Έτσι, αντί να καταναλώνετε λαχανικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, όπως τα καρότα, το σέλινο και το κουνουπίδι, προσπαθήστε να τρώτε σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως κατσαρό λάχανο, ρόκα, σπανάκι και  αγκινάρες, τα οποία είναι όλα πλούσια σε σίδηρο. Αντί για ένα πιάτο ρύζι δοκιμάστε ρεβίθια ή φακές. Επίσης, το συμπλήρωμα διατροφής Synergistic Iron 15mg της Quest παρέχει στον οργανισμό σίδηρο και συνεργιστικούς παράγοντες που αυξάνουν την απορρόφησή του, ώστε η σύνθεση να γίνεται πιο δραστική και να μην προκαλούνται στομαχικές και εντερικές διαταραχές, όπως δυσκοιλιότητα. Στο Iron 14mg της Lamberts περιέχεται σίδηρος σε μορφή citrate τόσο για την ενίσχυση της απορρόφησης του σιδήρου , όσο και για την αποφυγή πρόκλησης δυσκοιλιότητας που δύναται να συνοδεύει την λήψη άλλων συμπληρωμάτων σιδήρου. Το συμπλήρωμα διατροφής Feroglobin B12 της Vitabiotics αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό “υγρού σιδήρου” με βιταμίνες και μέταλλα που ενισχύουν τη γενική ευεξία του οργανισμού και την απελευθέρωση ενέργειας. Το Feroglobin B12 περιέχει στοιχειακό σίδηρο, ο οποίος είναι απαραίτητο συστατικό για την παραγωγή της αιμοσφαιρίνης. Ο στοιχειακός σίδηρος είναι η πιο καλά απορροφήσιμη μορφή σιδήρου.

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
261 πόντους
14,50€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
293 πόντους
15,00€ Τιμή καταλόγου