ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Έλλειψη σιδήρου; Πώς θα την αντιμετωπίσεις φυσικά

Έλλειψη σιδήρου; Πώς θα την αντιμετωπίσεις φυσικά και αποτελεσματικά

Έλλειψη σιδήρου;

Πώς θα την αντιμετωπίσεις φυσικά και αποτελεσματικά

Μήπως τελευταία είστε συνεχώς κουρασμένοι και νιώθετε οι δυνάμεις σας να σας εγκαταλείπουν; Τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάσχετε από έλλειψη σιδήρου. Δύσπνοια, ζάλη, κεφαλαλγία, χλωμό δέρμα, πόνος στο στήθος, αδυναμία και κόπωση είναι κάποια από τα συμπτώματα της έλλειψης σιδήρου. Σε βρέφη και παιδιά τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν και ανορεξία, επιβράδυνση της ανάπτυξης, καθώς και προβλήματα συμπεριφοράς, όπως ευερεθιστότητα ή αδυναμία συγκέντρωσης.

Το έντονο αίσθημα κόπωσης οφείλεται είτε στην έλλειψη ερυθροκυττάρων είτε στην έλλειψη αιμοσφαιρίνης (πρωτεΐνη με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο) στα ερυθροκύτταρα που έχει ως αποτέλεσμα να μην μεταφέρεται το απαιτούμενο οξυγόνο στα κύτταρα του σώματος.

Ο σίδηρος είναι ένα ιχνοστοιχείο άκρως απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Είναι αναγκαίος για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης, μιας και χωρίς το σίδηρο το οξυγόνο δεν δύναται να περάσει από τους πνεύμονες στους ιστούς. Τα κύτταρα χρειάζονται το οξυγόνο για να πραγματοποιήσουν τις μεταβολικές διεργασίες τους. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο σίδηρος μας εφοδιάζει με ενέργεια. Επίσης, ο σίδηρος ενδυναμώνει τα μαλλιά και τα νύχια, ενώ σχετίζεται επίσης με την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την ομαλή πρόοδο της εγκυμοσύνης.

Σε περίπτωση που τελικά διαπιστώσετε ότι πάσχετε από έλλειψη σιδήρου καλό θα ήταν να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όπως μοσχάρι, συκώτι, χοιρινό, μύδια, στρείδια, χταπόδι, σουπιές, γαρίδες, σαρδέλες, φασόλια, ρεβίθια, σουσάμι, κολοκυθόσποροι, λαχανίδα, σπανάκι κ.α.

Για να αυξήσετε την απορρόφηση του σιδήρου, μπορείτε να συνδυάσετε τα τρόφιμα που τον περιέχουν με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C (πιπεριές, ντομάτα, εσπεριδοειδή) ή σε μηλικό οξύ (λευκό κρασί), καθώς αυτές αυξάνουν την απορρόφηση του μη αιμικού σιδήρου.

Ενισχυτικά μπορείτε να επιλέξετε και ένα καλό συμπλήρωμα διατροφής. Ιδανικό είναι το Salus Floradix Liquid Iron Formula το οποίο μειώνει το αίσθημα της κόπωσης, ενισχύει το ανοσοποιητικό και χαρίζει ενέργεια στον οργανισμό. Πρόκειται για ένα τονωτικό σιρόπι με εκχύλισμα από φρούτα και λαχανικά  που δεν περιέχει ζάχαρη και αλκοόλη. Διατίθεται και σε μονοδόσεις.

Που συμβάλλουν τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει το Floradix:

  • Σίδηρος: στη φυσιολογική μεταφορά του οξυγόνου στο σώμα
  • Βιταμίνες Β6, Β12 : στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος
  • Βιταμίνες Β1 και Β2: στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας
  • Βιταμίνη Β1: στη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς
  • Βιταμίνη C: στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

Τέλος, αν προτιμάτε τη λήψη σιδήρου μέσω συμπληρωμάτων διατροφής σε αναβράζουσα μορφή μπορείτε να επιλέξετε το Iron + C της Power Health το οποίο περιέχει σίδηρο και βιταμίνη C και συμβάλλει στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης. Συγκεκριμένα, περιέχει δισγλυκινικό σίδηρο για την καλύτερη απορρόφηση από τον οργανισμό. Με γλυκαντικό από το φυτό στέβια και υπέροχη γεύση!

Το Box Pharmacy σας προτείνει